Shalom ystävät!

MARRASKUU 2018

Shalom ystävät

Toivon, että voitte hyvin. Jumalan armo nostaa meitä myös kiusallisissa tilanteissa. Ihmisen ajatusmaailmassa voi tapahtua myös niin kuin tukinuitossa. On liikaa asioita ja tapahtumia käsiteltävänä. Jokainen asia on kuin tukki joessa, ja kun niitä on liikaa se johtaa sumaan. Mikaan ei liiku, ennen kuin suma alkaa selvitä.  Jumala on kuitenkin kaikki tietänyt edeltä käsin. Profeetta Jesaja auttaa meitä tässä: “Herra (JHWH) on korkea, sillä Hän asuu korkeudessa. Hän täyttää Siionin oikeudella ja vanhurskaudella. Ja Hän on sinun aikojesi vakuus, avun runsaus, viisaus ja ymmärrys; Herran pelko on oleva Hänen aarteensa. Katso, sankarit huutavat ulkona, rauhan sanansaattajat itkevät katkerasti…”Jes. 33:5-7.

Meillä kotona Israelissa on ollut noin kahdeksan kuukauden vaihe, jossa ei ole ollut rauhaa, mutta ei myöskään varsinaista sotaa. Niin kuin tiedätte, Gazasta on lähetetty tänne jatkuvasti palavia leijoja, jotka ovat polttaneet valtavat peltoalueet ja metsät. Usein näytti siltä, että Israel lähtee suurempiin sotatoimiin estämään tätä mielettömyyttä. Kuitenkin aina uudestaan tuli “väliaikainen rauhansopimus” ja sitten se ruljanssi taas jatkui Israelin Gazan lähistöllä oleviin alueisiin. Sieltä on tullut myös raketteja, erittäin vaarallisia ammuksia, joita Iran on rahoittanut. Sitten se pohjoisrajamme tilanne on ollut hyvin vaikea. Kun Syyriaan on kuljetettu jatkuvasti aseistusta Israelia vastaan olevassa tarkoituksessa, Israelin armeija hyvin usein tuhosi näitä esim. Hizbollahille tarkoitettuja tuhoaseita. Lentokoneet olivat ahkerasti toimessa.

Nyt Venäjä on antanut Syyrialle kuuluisan S-300 ilmatorjuntajärjestelmän. Sen jälkeen ei meidän armeijamme ole sinne lentänyt niin kuin ennen sitä. Emme tiedä mikä on seuraava askel tässä. Onko Israelin pakko haastaa Venäjä tuhoamalla Venäjän laitteet?? Nyt jos koskaan tarvitsemme Herraa aikojemme vakuudeksi.

Jerusalem etsii uutta pormestaria. Vaalien toinen ja ratkaiseva kierros on ensi viikolla. Israelin Sanhedrin, tämä jälleen startattu ikivanha elin, lähetti sanoman kummallekin kandidaatille, että heidän tulee olla valmiita temppelin rakentamisen edesauttamiseen. Kohta saamme nähdä voittaako Leon vai Berkovitz.

Yhdysvalloissa oli juuri vaalit, joilla on suurta merkitystä. Näistä käytetään Sanaa “mitterms” joka käytännössä tarkoittaa sitä, että valitaan senaattiin senaattoreja (kun iäkkäämpiä tai muitakin löytyy, jotka eivät halua jatkaa toimessa). On yleistä, että se puolue, joka ei ole presidentin edustama puolue, saa näissä Midterm-vaaleissa eniten ääniä, eli kansanedustajia. Presidentti Truphan on republikaani, eikä ihme, että demokraatit saivat lisää paikkoja kongressissa. Kuitenkin republikaanit voittivat huomattavasti senaatissa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Juuri sitä, että kun presidentti haluaa tehdä uusia aloitteita ja ohjelmia, demokraatit voivat sen pysäyttää. Toisaalta, kun demokraatit tekevät uusia lakiehdotuksia jms. republikaanivoittoinen senaatti voisi sen äänestää heti alas. Näin on erittäin vaikea toimia, vaikka se ei ole epätavallista Amerikassa. SILLOIN YLEENSÄ PRESIDENTTI TEKEE ENEMMAN ULKOPOLIITTISIA TOIMIA.

Näissä merkeissä tämä Israelin ja ns. palestiinalaisten rauhankysymys tulee mahdollisesti kohta tapetille. Ranska on jo ilmoittanut, että jos Amerikka ei kohta ilmoita rauhanohjelmaansa niin Ranska antaa siinä johtavan aloitteen. Presidentti Trump ei tavallaan haluaisi kiirehtiä sitä asiaa, mutta nyt näyttää, että enää on vain lyhyen ajan asia, kenties muutaman viikon tai kuukauden asia, kun siitä puhutaan julkisesti. Tämä on vain arvio.

Pari sanaa vielä Yhdysvaltain tilanteesta. Presidentti Trumpin kampanjoissa on ollut kansaa aivan kuin Billy Grahamin kokouksissa. Kaikki ei mahdu kokoustiloihin. Sitä vastoin edellisen pres. Obaman tilaisuuksissa, jotka liittyivät tähän vaalikampanjaan, on ollut hyvin vähän ihmisiä. Jotkut ihmettelivät, mikseivät republikaanit voittaneet myös “talon” enemmistöä. Löysin artikkelin (muistaakseni “millennium report” nimisen) jossa oli selitys tähän asiaan. On merkittävää että, “talon” vaaleissa demokraattien puolella oli urastaan luopuvia 18 henkilöä. Toisaalta republikaanien puolella oli kaksinkertainen määrä niitä, jotka ottivat lopputilit, joiden auki olevista paikoista tuli vaalitaistelu. Muuten on vaikeampi äänestää “istuva” edustaja pois toimestaan, kuin saada demokraattien edustaja läpi paikalle, josta republikaani oli jo luopunut virastaan.

Tässä ilmeisesti pelattiin epäreilusti. Ne republikaanit, jotka eivät kannattaneet eivätkä hyväksyneet Trumpia presidentiksi panivat painostusta tietyille republikaaneille ottaa lopputilit. Se tehtiin juuri niissä paikoissa, joissa demokraattiehdokkaat olivat erittäin vahvoja. Tässä painostuksessa käytettiin kiristystä. Tämä siis tämän raportin mukaan. Joka ei tunne USA:n kuvioita lähemmin, voisi ihmetellä tätä. Joka taas tuntee, voi pitää sitä helpostikin mahdollisena.

Joka tapauksessa hengellinen sota yhä kiihtyy, ja se ilmenee maanpäällisellä tasolla. Vasemmistoa kannattavat mellakoitsijat ovat jo alkanet rauhanhäiritsemisen hyökkäämällä Trumpin kannattajien koteihin ja häiritsevät tavallisten ihmisten elämää. Mutta silloinkin kun laittomuus pääsee valtaan ja kylmenee useimpien rakkaus, HÄN ON MEIDAN AIKAIMME VAKUUS. Hän vielä täyttää Siionin oikeudella ja vanhurskaudella.

Shalom Jerusalemista, ja rakkaita terveisiä myös vaimoltani. Kiitos kaikista rukouksista ja tuesta. Kaikki lähteemme ovat Hänessa.

Benjamin

 

 

 

TOUKOKUU 2018

Shalom ystävät

Tahdomme kiittää kaikkia teitä siitä, että olette olleet tukemassa Israelia rukouksin ja teoin. Omasta puolestamme tahdomme myös kiittää teitä kaikesta tuesta, rukouksista ja rohkaisusta. Hän joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku. Israelin Jumala on kaikkien meidän turvamme.

Samalla huomautan teille siitä, että suomen kielen taitoni ei ole pysynyt ajan tasalla. Vuosien varrella olen myös unohtanut monta kieliopin periaatetta. Kiitos kärsivällisyydestänne tässä asiassa. Toivon, että virheistä huolimatta asiat tulevat ymmärretyksi.

Israel vietti juuri seitsemättäkymmenettä itsenäissyyspäiväänsä. Jokainen raamatuntutkija tietänee, että luku 70 on tärkeä Raamatussa. Baabelin 70 vuotta, ja myös Israelin 70 vankeusvuotta Babyloniassa ovat tunnettuja käsitteitä. Monet ovatkin kyselemässä sitä, onko nyt suuria muutoksen aikoja edessä Israelille. Tämä itsenäisyysajankohta toikin suuria haasteita meille. Gaasan arabit järjestivät pitkäaikaisen kampanjan (sarjan toistuvia välikohtauksia) jossa he yrittävät väkisin tulla piikkilankaisen tapaisen raja-aidan läpi Israelin puolelle, ja sitten marssimaan Jerusalemiin asti. Tähän asti he ovat tulleet aina raja-aitaan asti yrittäen rikkoa aidan. He tulevat tuhansien laumana. Välillä he polttavat auton renkaita saaden aikaan savuverhon, jonka suojassa he yrittävät tulla läpi. Israelin on täytynyt käyttää pakkokeinoja pysäyttämään tätä villiä ihmislaumaa. Monia on kuollut ja satoja loukkaantunut arabipuolelta. Heillä on aikomus yrittää läpimurtoa aina toukokuun 14. päivään asti. Nämä mellakoivat nuoret eivät ole rauhallisia mielenosoittajia kokonaisesti ottaen, vaan heillä on vaarallisia tappoaikeita.

Toinen haaste juuri itsenäisyyspäivää edeltävinä päivinä oli tuo Yhdysvaltain ja Ranskan lyhyt ohjushyökkäys tiettyihin kohteisiin Syyriassa. Jos ymmärtää Yhdysvaltain sisäpolitiikkaa ja sen sisäistä taistelukenttää, on luonnollista ymmärtää se, että presidentti Trumpilla ei ollut oikein vaihtoehtoja. Kun tiedotusvälineet näyttivät kuvia kaasutyylisestä iskusta siviilejä kohtaan Syyriassa, ei enää ollut ratkaisevaa se, että löytyikö todisteen siihen, kuka oli iskun varsinainen syyllinen. Jos Trump olisi kieltäytynyt toimimasta, häntä olisi syytetty pres. Putinin puolella olemisesta. Jos hän olisi iskenyt kovin kovasti, Venäjän vastaisku olisi tullut ehkä heti. Hän tekikin hyvin rajoitetun hyökkäyksen Ranskan ilmavoimien kanssa yhteistyössä rajoitettuihin kohteisiin. En voi millään uskoa, ettei olisi ollut kysymyksessä jonkinlainen epävirallinen (kulissientakainen) sopimus Venäjän kanssa joko jopa kohteista, tai myös iskujen määrästä vaikkakin vastoin Venäjän tahtoa. Oli miten oli, Venäjä, vaikka vihaisena, ei iskenyt takaisin, vaikka oli uhannut.

Tämä johti kuitenkin seuraavaan kriisiin. Putin ilmoitti välittömästi, että hänen aikomuksensa on antaa Syyrialle tämä pelottavaa Ilmatorjunta-ase S-300. Se on erittäin tehokas, ja se tekisi Israelin toiminnan Syyrian ilmatilassa miltei mahdottomaksi, tai ainakin erittäin vaikeaksi. Pääministeri Netanjahu kävi muutama päivä sitten kuumaa keskustelua pres. Putinin kanssa. Netanjahu tekee selväksi, että meidän on pakko torjua terroristien (tietty esim. kauko-ohjattavat tarkasti kohdistetut kauaskantoiset raketit) aseistaminen tarvittaessa. Putin antoi uhkauksen, että jos niitä aseistetaan, Israel ei saa enää puuttua asiaan. Hän ei anna Israelin puolustautua tällä tavalla. Suhteemme Venäjään on kireä! Ja Israelilla taas ei ole vaihtoehtoa. Iranilaiset ovat Syyriassa rajamme takana kiikaroimassa meitä!

Tässä hetkessä on muitakin jännitteitä. Amerikan on määrä tuoda suurlähetystönsä Jerusalemiin 14. toukokuuta, aivan kohta. Suunnitelma on uutisten mukaan aikataulussa. Rukouksemme on, että se onnistuisi rauhallisesti. Tässä on tietysti suuri kysymysmerkki. Kuusi muutakin maata on hiljattain ilmoittanut olevansa kiinnostunut muuttamaan suurlähetystönsä Jerusalemiin, ja Romania on niiden joukossa. Rohkaisevaa.

Samanaikaisesti Yhdysvalloissa tapahtuu paljon lisää. Ranskan pres. Macron on juuri vierailulla Yhdysvalloissa. Merkittävä ajoitus! Pres. Trump yrittää taistella hallitustasolla olevien elinten korruptiota vastaan. Tietojeni mukaan pres. Macron voi häntä auttaa tässä asiassa, sillä Ranskalla on hyvää intel-tietoa juuri alueilla, jossa hän tarvitsee lisäapua. Tämän asian yksityiskohdat ovat vähemmin yleisissä lehdistöissä. Toinen asia kuitenkin on yleisessä tiedossa, nimittäin se, että Ranska ja Amerikka ovat yhtä mieltä siitä, että Iran ei saa valmistaa itselleen ydinaseita. Mitä tehdään olemassa olevalle ydinsopimukselle, millä tavalla sitä korjattaisiin jne. Siitä neuvotellaan juuri nyt. Israelin uutiset ovat vihjailleet melko avoimesti, että mahdollinen yhteenotto Iranin kanssa olisi väistämätön todellisuus. Iran on uhkaillut jälleen kostoa siitä, että sen henkilökuntaa (korkeatasoista) sai surmansa viime välikohtauksissa. Israel ottaa nämä viimeiset uhkaukset todella vakavasti. Rukoilkaamme ahkerasti Netanjahun puolesta.

Presidentti Macron näyttää olevan suuri vaikuttaja lopunajan kuvioissa. Hän on nuori, puhuu suurella varmuudella suurista asioista, ja hänellä on ”globalistinen” linja, ei pres. Trumpin linja. Hän puhuu jopa ”artificial intelligence” asian puolesta, johon monet poliitikot eivät kai ole vielä julkisesti puuttuneet. (Tämmöinen ”keinotekoinen” koneitten avulla saavutettu tietojensaaminen, jossa tietokoneet lopulta opettavat ihmistä ja alkavat kontrolloida ihmisten ratkaisuja ”ulkopuolelta’” siis yliluonnolliselta tasolta. En osaa sitä selittää ainakaan suomeksi.) Näen tämän vaarallisena.

Macron puhui rauhan tarpeesta ja yhteistyöstä hyvin vakuuttavana. Ymmärtääkö hän Israelin jäi itselleni kysymysmerkiksi.

Rajoitan kuitenkin huomioni näiltä alueilta tähän, ettemme mene liian kauaksi Israel aiheesta.

Loppuhuomautuksena sanoisin, että Langennut Enkeliruhtinas, ilmavallan hallitsija, viimeistelee ohjelmaansa ennen kuin hän saa konkreettisen vallan maan kamaralla. Uskon että ”viisaat neitsyet” on sitä ennen korjattu pois maan päältä, kun pedon merkki pannaan pakolla ihmisille. Tätä enkeliruhtinasta ajaa orpouden henki, ja hän tuli ”orvoksi” kääntyessään Luojaansa vastaan. Samalla hänestä tuli murhaaja (hän murhasi rakkauden ennen kuin hän murhasi ihmisiä) sekä valheen isä. Siis hän on ”korvikeisä”, tai ”väärä isä” joka ei totuudessa pysy. Kaikki hänen teoriansa päättyvät ristiriitaisuuteen. Hän tahtoo murhata ne jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä.

Israelin Jumala teki Aabrahamin Israelin yhdeksi kantaisäksi, sekä myös KANSOJEN ISÄKSI, tahi ISÄKSI MONILLE KANSOILLE. Tämä siksi, että kansat ovat isättömiä, SIIS ORPOJA. Tämä globaalisuuden henki on tämän orpouden hengen huippu. Israel tarjoaa kansoille Messiasta, Vapahtajaa ja Jumalan Isäkuvaa. ”Tämän maailman valheisä” kääntää kaiken voimansa nyt oikeaa Seurakuntaa ja Jumalan kansaa Israelia vastaan. Nyt erotetaan laumat. Samalla Jumala antaa ihmisille vallan seurata omia valintojaan. Pyhä tulee pyhemmäksi ja paha pahemmaksi. Kuitenkin uskon, että monet vielä löytävät Israelin Paimenen joka uhrasi henkensä tähtemme, ja Hänen kauttaan Todellisen Isän. Rauhan valtakunta on samalla Isän Valtakunta, jossa vanhurskaat loistavat kuin aurinko, Messiaan hallitessa. Sitä kohti olemme menossa. Runsasta Rauhaa kaikille

Terveisiä vaimoltani.

Shalom

Benjamin

 

Marraskuu 2017

Shalom ystävät

Tervehdys teille kaikille täältä Jerusalemista. Kiitos kaikesta avusta ja rukouksista kuluneen vuoden aikana. Olen varma siitä että olette kaikki saaneet kokea Jumalan suurta uskollisuutta osallenne, olipa sitten tilanteet olleet myötätuulta tai vastatuulta.

Tämä vuosi on monessakin mielessä ollut muutoksien vuosi. Haasteiden mukana olemme saaneet kokea siunausta. Omalla kohdallamme yksi näistä suurista muutoksista on tämä ”Immanuel kirjakaupan” kohtalo. Jos tietoni on oikea, ja asiaan ei tule muutosta, niin kirjakauppa menee kiinni marraskuun lopussa tänä vuonna. Oma osuuteni on loppumassa lokakuun lopussa, ainakin sen mukaan mitä suullisesti sovimme. Minulle tämä on suuri muutos.

Kun katsahdan taaksepäin reilut 23 vuotta, tulin juuri työryhmään hyvin ihmeelliseen aikaan. Vuonna 1994 maan tilanne oli aivan erilainen. Kun tulimme lähemmäksi vuotta 1996, suuret joukot turisteja ja Venäjältä tulleita uudisasukkaita vyöryi kaupalle joka päivä suurin joukoin. Ihmiset tulivat pyytämään Raamattuja useita kertoja päivässä. Varastot eivät tahtoneet riittää. Oli tosi kiirettä. Tiskin takana oli aina kolme ihmistä palvelemassa: Yksi vastasi hengellisiin kysymyksiin ja antoi kirjoja (ilmaiseksi), kaksi muuta oli myymässä samanaikaisesti. Tuskin ehti pitää kahvitaukoa. Tultuamme vuoteen 2000 alkoi neljän vuoden ns. intifada, eli terrorismin aika. Tietysti se vaikutti negatiivisesti turismin määrään, jonkin verran, mutta samalla tapahtui jotain muuta ihmeellistä. Israelilaisia tuli kaupalle tavallista enemmän pyytämään kirjallisuutta, sekä myös kysymään mitä me tiedämme hetken tapahtumien merkityksestä ja Messiaasta. Tätä jatkui joka päivä, yli neljä vuotta.

Vaikka sen jälkeen tuli jonkinlainen rauhan tilanne, nämä tilaisuudet ovat jatkuneet pienemmässä mittakaavassa. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana olin myös saanut tutustua ihmisiin ympäri maailmaa, ja nimenomaan ihmisiin joista useat käyvät Jerusalemissa ainakin kerran vuodessa. Kirjakauppa (joka kuuluu anglikaanikirkolle) on saanut olla tavallaan ”lehtimaja” tai ”sukkah” jossa Jumalan Sanaa ja rukouksia on jaettu joka päivä. Niistä ihmeistä, joita siellä on tapahtunut eri aikakausina, tulisi riittävästi materiaalia aika paksuun teokseen. Kaikki tämä on kuitenkin talletettu ylhäällä. Tämä on nyt tulossa päätökseen. Ymmärrätte varmaan, että minulla on paljon ajattelemista tässä tilanteessa.

Meidän kaikkien tulee valmistautua suuriin muutoksiin sekä omassa elämässämme, että koko maailmassa. Kaikkein suurin muutos on se, että jossain vaiheessa, piankin, saamme nousta ylös ruumiissa, jossa ei ole enää vajavuutta. ”Niin me saamme aina olla Herran kanssa.”

Myös Israel on kokemassa suuria muutoksia. On ollut siunaukseksi, että Amerikan presidentti on ollut Israelille myönteinen ja ymmärtäväinen. Kuitenkin se jonkun verran huolestuttaa, että hän aikoo vielä tehdä rauhansopimusta tänne Lähi-itään, jos onnistuu. Jos olisi kyseessä oikea rauha, niin tietysti se olisi eri asia. Raamattu varoittaa meitä väärästä rauhasta.

Israelin pohjoisrajalla on tosi tiukkaa. Iranilaiset pumppaavat aseita Hizbullah-terrorijärjestölle ja vaikka kenelle siellä Israelin pään menoksi. Israel on onnistunut myös kuluneen vuoden aikana hävittämään näitä asekuljetuksia jopa Syyrian puolella. Israel myös hävitti erään suuren ja tuhoisan asetehtaan siellä aivan hiljattain. Tämä on jatkuvaa kulissien takaista sodankäyntiä. Iran puhuu päivittäin Israelin tuhoamisesta. Presidentti Trump myös ilmeisesti tosissaan aikoo vetäytyä Amerikan ja Iranin välisestä ydinvoimalasopimuksesta. Tässä hän osoittaa konkreetista tukea Israelille.

Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että tilanne on niin levoton kuin mahdollista. Israel valmistautuu seuraavaan konfliktiin, mutta samalla toivoo, että se voitaisiin välttää niin pitkälle kuin Jumala suo.

Tällaisia näkymiä meillä Lehtimajajuhlien aikana. Tänä vuonna täällä oli reilusti juhlijoita. Siitä kiitos Jumalalle.

Taivaan rauhaa ja armoa teille kaikille totuudessa. Isä antoi ainokaisen Poikansa. Hän on kohta tuleva hallitsemaan Jerusalemista käsin.

Kiitos kaikesta, ”Isän käteen” ja rakkaita terveisiä Rimonalta.

Shalom

Benjamin

 

Heinäkuu 2017

Toivon, että olette voineet hyvin. Saakoon sydämessänne vallita Messiaan rauha.

Viimeisimmästä kirjelmästäni on jo kulunut melko kauan aikaa. Olen tervehtynyt todella hyvin Jumalan armosta, vaikka voimien täysi palaaminen viekin jonkun verran aikaa. Sain kokea syvää rauhaa ja johdatusta kaiken keskellä.

Keväällä Jerusalemissa järjestettiin erityinen rukousaamiainen Jerusalemin 50 vuotta sitten tapahtuneen yhdistymisen kunniaksi. Kutsuvieraita oli n. 500 monista eri maista, Suomi mukaanlukien. Myös eduskunnasta oli muutama. Sain itse olla kutsuttujen joukossa, ja oli ilo tavata Israelin kannattajia niin monista maista. Sain etuoikeuden viettää useita tunteja floridalaisten ystävieni kanssa. He rakentavat parasta aikaa yhteyksiä Jerusalemin Kristillisen Suurlähetystön ja Valkoisen Talon (Yhdysvaltojen hallituksen) välille. Tämä on suuri siunaus. Rukousaamiaisessa oli myös suuri tilaisuus Israelin Knessetissä (Parlamenttitalossa). Uskovien puhujien ja Israelin edustajien välillä oli hyvä yhteishenki. Knessetissä veisattiin jopa virsi, eikä se paikalla olleen Rabbin mielestä ollut ollenkaan huono asia. Ihmeellistä!

Yhdysvaltain presidentti Trumpin vierailu keväällä Israelissa oli hyvin merkittavä. Henki oli hyvin erilainen kuin edeltävän presidentti Obaman vierailussa. Trump tunnistettiin heti Israelin ystävänä. Hänen puheensa oli hyvin viisasta, eikä hän koskaan moittinut Israelia puheessaan. Hän kyllä vihjaili, että rauhanneuvottelut Palestiinan kanssa pitäisi saada käyntiin. Toisin sanoen hänen vakuuttelunsa Amerikan linjasta Israelin ystävänä ja puoltajana oli hyvin vastaanotettu täällä. Tilanne on parantunut. Tätä ennen presidentti Trump oli mennyt Saudi-Arabiaan järjestämään asemia sotaan terrorismia vastaan. Siellä oli suuret juhlavuudet hänen vastaanotossaan. Siellä oli jo valmiiksi rakennettu keskus tähän terrorisotaan. Uskon että tässä on Yhdysvaltojen puolelta hyvä tarkoitus. Kuitenkin meidän tulee rukoilla, että asia menisi oikealla tavalla eteenpäin. Nimittäin Amerikka antoi vakoilutekniikkansa kaikkine laitteinensa Saudi-Arabialle. Heidän on määrä käyttää näitä tekniikan laitteita vain terrorismia vastaan. Näillä laitteilla voidaan vakoilla kaikkia ihmisiä maailmassa. Rukouksemme tulee olla siitä, etteivät vain käyttäisi väärin näitä välineitä, varsinkaan omien maidensa kristittyjä vastaan. Monissa asioissa tarkoitus voi olla hyvä, mutta hengellisen sodankäynnin ymmärtäminen on aivan eri asia. Tarkoitan tätä rukousaiheena, enkä niinkään kritiikkinä.

Palasin juuri lyhyeltä Amerikan matkalta. Työssä ollessani kuuntelin radiota. Siellä sanottiin, että Amerikka oli sanonut rauhanajatuksen menevän hyvin eteenpäin, nimittäin Saudi-Arabian puolelta on tullut myönteisiä ajatuksia. Siitä ei ollut enemmin yksityiskohtia. Tämä osoittaa sitä, että kulissien takana puuhataan koko aluetta koskevaa rauhaa, ja Israelin rauhankysymystä käsiteltäisiin samassa asiayhteydessä. Israel luottaa enemmin tämän hetken Valkoisen Talon politiikkaan, tarkoitan Israelin nykyistä hallitusta. Tämä vuosi on muutenkin suuri merkkivuosi. Jerusalemin yhdistämisen 50-vuotisjuhla, Sata vuotta Balfordin julistuksesta, 120 vuotta ensimmäisestä Siionistikonferenssista, ja ensi vuonna on Israelin 70. itsenäisyyspäivä.

Yhdysvaltain vierailuni oli erittäin onnistunut. Voimat juuri riitti Atlantin ylityslentoon, kun lepäsin Sveitsissä sitä edellisen yön. Onpa maailma muuttunut. Sveitsissä jouduin kahteen ylimääräiseen turvallisuustarkastukseen. Toisessa tarkastuksessa tarkastaja oli Turkista Eurooppaan muuttanut mies. Hän tarkasti reppuni ja löysi arameankielisen Uuden Testamentin. Hän luki omasta päästään ulkoa arameankielisen jakeen. Kerroin hänelle heti englanniksi mitä hän sanoi. Tutkiminen päättyi siihen ja sen jälkeen olimme kuin vanhat kaverit.

Kokoukset ja kaikki ohjelmat Amerikassa olivat erittäin siunattuja. Oli mahdollisuus kuulla uutisia lähetyskentiltä, jopa Kiinasta asti. Oli myös tilaisuuksia jakaa Sanaa, sekä ohjelmissa, että ohjelman ulkopuolella olevissa keskusteluissa. Ihmisillä oli loputon Sanan nälkä, ja he myös käytännössä elävät siitä. Meillä oli myös Juutalaisten Juurien palaveri. Sain olla myös siinä mukana kahden muun esittäjän kanssa. Ihmisillä oli suuri mielenkiinto siihen aiheeseen.

Kuitenkin eräs mieleenpainuvin asia oli erään Pakistanista tulleen miehen todistus. Hän oli 15-vuotiaasta lähtien ollut sen maan uskonnon aseellinen soturi kotimaassaan niissä heimosotatyylisissä tilanteissa. Häntä kosketti se, että kun joka oli tehnyt sen maan uskonnon vastaisen rikoksen, hänet oli viety teloituspaikalle, ja urheiluareenan katsomo oli täynnä ihmisiä seuraamassa tilannetta. Jos ihminen teloitettiin, katsomo oli vihainen ja pettynyt. Jos tuomari paatti kuitenkin armahtaa asianomaisen, kaikki hurrasivat ilosta. Silloin hän ymmärsi, että armossa on jotain suurempaa, kuin tuomiossa. Tämä etsintä päättyi siihen, että hän Afganistanissa sai lopulta Uuden Testamentin haltuunsa. Hän luki sen, ja ilman ihmisapua näki sen, että tässä on se, mitä hän oli etsinyt koko elämänsä.

Antakoon Jumala teille kaikille Sanan ja Hengen voimaa. Eläköön meille kaikille Jumalan armo niin kuin tuolle Afganistanista tulleelle saarnaajalle. Jumalan rauhaa ja johdatusta teille kaikille. Kiitos kaikesta teille, ja terveisiä vaimoltani. Hän ei tällä kertaa matkustanut kanssani.

Shalom meiltä kaikilta

Benjamin

 

SYYSKUU 2016

Terveisiä teille kaikille täältä Jerusalemista. Toivon että teillä on ollut hyvä ja siunattu kesä. Apostoli Pietari puhuu Jumalasta ”kaiken armon Jumalana”. Hän on Psalmin sanoja käyttääksemme meille aina ”Nimzah meod” / ”nimtsah meod”, eli ”hyvin löydettävissä” oleva apu. Hän on aina valmiina, ei vain rinnallamme kulkevana, vaan myös sisimmässämme oleva armon ja pyhyyden lähde. Pyhä Henki on meidän kykymme kirkastaa Jumalaa. Nämä Hyvän Paimenen papilliset asiat ovat sielumme ravintoa yhteydessämme Häneen. Tämä kaikki on tärkeintä. Uskon kuitenkin että voimiemme mukaan meidän tulee hieman tarkkailla myös profeetallista kenttää raamatullisen ”linssin” läpi. Messiaan pappeudessa yksin on meidän ravintomme, mutta hänen profeetallinen Sanansa vahvistaa meille toivoa tavalla jonka Hän vain voi tehdä.

Lähestymme Israelin syysjuhlia. Tänä vuonna juhlat eivät osu syyskuuhun, niin kuin usein tapahtuu. Tänä vuonna lokakuu käsittää Tishre (7. kuukauden) juhlat. Tänä vuonna meillä on 13 kuukautta kuukierron mukaisesti.

Viime vuonna oli jonkunlainen yritys YK:ssa jolloin yritettiin äänestää Jerusalemin jakaminen YK:n vaatimaksi laiksi. Se ei onnistunut, onneksi. Näyttää siltä, että tänä vuonna olisi uusi yritys. Tämä on äärettömän suuri asia. Jos YK:n turvallisuusneuvo hyväksyy äänestyksessä Jerusalemin jakamisen kahden valtion pääkaupungiksi, siitä tulee virallinen YK:n turvallisuusneuvoston laki. Silloin sillä on määräysvalta. Tästä tulisi samalla suuri palestiinalaisvaltion perustamisen peruskivi käytännössä. Tämä asettaisi Israelin vastaan koko YK:ta. Jopa Israelin vasemmistolaiset ymmärtävät, että tällainen asia (eli ”1967 rajoihin” perustuva palestiinalaisvaltio) olisi Israelille kuin itsemurha, kun Isis on aivan naapurissa. Saamme kohta nähdä mitä tässä tapahtuu.

Monet ovat olleet ne yritykset viime aikoina joilla pääministeri Netanjahu on yritetty kaataa. Tähän mennessä ne eivät ole onnistuneet. Usein näiden yritysten taustavoima on Valkoinen Talo tai Eurooppa. Israelissa on vain vahvistunut ajatus päästä Temppelivuorelle, edes käymään. Islaminuskoiset vaativat, ettei siellä saa rukoilla kukaan muu kuin he. Israel on yrittänyt myöntyä heidän vaatimuksiinsa. Viime aikoina on sallittu enemmän turistien ja israelilaisten pikaisia vierailuja Temppelivuorelle. Ne yleensä päättyvät pieneen mellakkaan muslimien taholta. Jordanian kuningas on viime aikoina esittänyt erittäin suuria vääriä syytöksiä Israelista ”mellakoiden aikaansaajana”. Totuus on päinvastainen. Uskonnollisten juutalaisten joukossa on uutta intoa päästä Temppelivuorelle, intoa jota ei voi sammuttaa. Israelin rabbien joukossa on alettu puhumaan temppelistä. Tietyllä varovaisuudella tietysti. Tämä on kuitenkin tärkeää.

En tiedä ymmärtävätkö ihmiset maailmalla kuinka ratkaisevista asioista on kysymys Yhdysvaltain vaalikampanjassa. Maailman ”johtoportaissa” tämä asia tiedetään. Tähän asti Amerikka on ollut ”uuden ohjelman tiellä”. Varsinkin viime vuosien aikana Amerikkaa on muutettu mukautumaan ”uuteen ohjelmaan” särkemällä sen olemusta ja moraalia. Trump edustaa vanhaa Amerikkaa ja kannattaa itsenäistä (nation state) valtion ajatusta ja vastustaa tyrkytettyä globalismia. Clinton on päinvastainen, hän on globalismin pääkannattajia, eikä voi sietää ”vanhanaikaista maailmaa ja sen moraalia”. Trump on Israelin puolella kunnioittaen Israelin omia valintoja, ja hän kannattaa myös uskovaisten vapautta.

En tiedä kuinka kauan Yhdysvaltain tietotoimistot onnistuvat salaamaan Clintonin terveysongelmat. Hän karsii monista vaivoista, mm. hän on saanut hoitoa erään lajin dementiaa vastaan jne. Tämä paljastui Hilary Clintonia hoitaneen lääkärin isän kautta. Eikä tämä ole hänen ainut vaivansa.

Toinen asia on nämä WikiLeaks ja Snowden Leaks tietokonepaljastukset. Ne eivät ole tekaistuja. Jatkuvasti tulee läpi uutta materiaalia joka ei ole eduksi Clintonille. Monet lukevat sitä netin kautta. Se vaikuttaa. Taistelu on kova. Mellakoita käytetään harhauttamiseksi. Tästä syksystä kehittyy varmaan historian verisin vaalikamppailu. Tässä persoonat ovat vain välikappaleita. On kysymyksessä henkien sota. On hyvä kysymys tuleeko edes vaaleista mitään.

Vielä eräs asia. En tiedä olitteko tietoisia Brasilian kesäolympialaisten alkuseremoniasta. Siellä laulettiin laulu, joka oli suoranainen kutsu uudelle maailmanjohtajalle (666) tulla ja ottaa maailma johtoonsa. Tietysti se oli puettu kauniiden vertauskuvallisten sanojen taakse, mutta asia oli harvinaisen selvä niille jotka ovat asioista perillä. Sen lisäksi käytettiin symboliikkaa, jolla ilmaistiin, että jotain aivan uutta on nyt syntymässä maailmaan, tai itse ”uusi maailma” joka ei ole samaa kuin ”uusi luomus”. Tähän sisältyi kuva Cern-laitoksesta Sveitsissä. Se, että tämä Cern yhdistettiin valhemessiaan tuloon, oli minulle tosi merkittävää. Noin vuosi sitten pysähdyin tutkimaan 2 Tess. 2:7 sananpaikkaa. Suomalainen teksti puhuu niin että ”tulee tieltä poistetuksi se , joka vielä pidättää”. Ymmärrän tätä lausetta koskevia teologisia selityksiä, enkä yritä vaikuttaa niihin. Sanon vain, että aramean teksti sanoo, että se mikä PITÄÄ KAIKKEA KOOSSA otetaan pois keskeltä jne. Hämmästyin suuresti kun kuulin, että Cern-laitoksen tiedemiehet sanoivat etsivänsä sitä, mikä PITÄÄ KAIKKEA KOOSSA, eli Jumala-partikkelia. Tällä koneella pyritään lävistämään kuilu näkyvän ja näkymättömän maailman välillä. Vaarallista!!!

Silloin arvelin, että jos Tessalonikalaiskirje otetaan näin kirjaimellisesti, niin tämä sisältäisi mahdollisesti viitteen siihen, että Cern on merkkinä antimessiaan järjestyksen äkkinaiseen tulemukseen, jopa tavallaan ovi siihen. Ymmärrän että joillekin tämä asia voi kuulostaa oudolta, varsinkin niille jotka eivät ymmärrä mitä ovia tällä koneella avataan, sekä niille jotka näkevät aramean vain ”eräänä käännöksenä” muiden joukossa.

Kiitos teille kaikesta. Runsainta armoa ja rauhaa teille kaikille Häneltä, joka yksin pitää kaikkea kädessään. Vain Hän tietää nämä suuret asiat, jotka meille ovat hämäriä.

Shalom myös vaimoltani
Benjamin