Shalom ystävät!

TOUKOKUU 2022

Shalom ystävät!

Ensiksikin haluaisin kiittää teitä kaikkia rukouksesta ja kaikesta tuestanne. Jumala on suuresti auttanut meitä kaikessa täällä. Olen varma että kaikki te myös olette saaneet kokea samaa apua Hänessä joka meitä vahvistaa. Vaimoni Rimonan tilanteeseen voimme sen verran sanoa, että sydän on todettu olevan täysin kunnossa ja tästä me olemme kovin kiitolliset. Kuitenkin diagnoosi osoitti “herniaa” ( luulen että se Suomessa on tyrä käsitteenä). Luotamme Jumalan apuun. Hän voi kävellä tällä hetkellä kymmenisen minuuttia ilman että tuntee painostusta sydämen päällä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hän tarvitsee enemmin minulta käytännön apua, joten en voi toistaiseksi ajatella ulkomaan matkoja.

Asuimmepa Israelissa tai Suomessa, uskon että käymme läpi paljon samoja haasteita omassa elämässämme. Itselläni on muistivihko, jossa pidän ihmisten nimiä joita kannan rukouksissa. Minulla on ollut tämä käytäntö monia vuosia. Silloin tällöin on joku näistä ihmisistä siirtynyt iäisyyteen, ehkä enintään pari vuodessa. Mutta viimeisen vuoden (tai kahden) aikana tämä on radikaalisti muuttunut. Pienestä muistikirjastani on poistunut joku miltei joka viikko, eräällä viikolla poistui kuoleman kautta vihostani kolmekin henkilöä. Viime viikolla noin kahdeksan ihmistä ystävyyspiiristäni poistuivat kuoleman kautta tästä maailmasta. Kaksi heistä olivat Israelista.

Tämä panee väkisinkin ajattelemaan. Onko tällä “Korona-ajan” kanssa tekemistä??? Onhan minulla tästä jotain päätelmiä, mutta riittänee että sanomme sen että elämme erittäin muuttuvassa maailmassa. Psalmissa 46 sanotaan: “Jumala on meidän turvamme ja väkevyytemme, apumme hädässä aivan vahva. Sentähden emme pelkää, vaikka maa järkkyisi ja vuoret meren pohjaan vajoaisivat.” Todellakin kaikki allamme ja ympärillämme järkkyy, mutta saamme hengittää Jumalan voiman ilmakehää horjumattoman Sanan kautta, joka on meille karttana ja kompassina Hyvän Paimenen seurassa.

Tänään meillä on Israelissa sodissa kaatuneitten muistopäivä. En yleensä katso paljon televisiota, paitsi vähän uutisia jne. Mutta kaatuneitten muistopäivä, holocaust-päivä ja itsenäisyyspäivä ovat todella poikkeuksellisia. Silloin television kautta tulee valtavasti opittavaa, tärkeitä haastatteluja, joissa haastatellaan näiden uhrien perheitä. Holocaust-päivänä kerrotaan niistä suurista ihmeistä, joiden kautta monet selvisivät pois keskitysleirien kauhuista. Jumala on totisesti elävä Israelin tapahtumissa. Kaatuneitten muistopäivä on täynnä koskettavia mutta samalla surullisia kertomuksia. Se päättyy kuin veitsellä leikaten itsenäisyyspäivän juhlaan ja riemuun.

Todellakin, Israelin haasteet eivät ole muuttuneet, mutta Israelin Jumala pitää ne tarkasti hallussaan. Terrorismi, Iranin uhka joka on todellinen, taloudelliset haasteet ja kansalliset terveyskriisit ovat Jumalan kädessä. Suurin vihollinen on se langennut enkeliruhtinas kaikkine joukkoineen, synti ja ihmisen kapinallinen liha. Armeijat ovat tärkeitä maan puolustuksessa, mutta jos ei tosissaan etsitä Jumalaa ja luovuta synnin harjoituksesta, mitkään voimat eivät voi meitä auttaa. Samalla jos Jumala on puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan. Tietysti Jumala voi auttaa Israeliakin ylimääräisellä armolla vaikka kansa on vielä kiinni monessa pahuudessa. Mutta meidän ei tule kiusata Jumalaa. Hän on äärettömän hyvä kaikessa, Laupeudessaan ja vanhurskaissa tuomioissaan.

Koko maailma seuraa Ukrainan tapahtumia, vaikeita dramaattisia taisteluja. Uutiskanavien kamerat kääntyivät koronakriisistä Ukrainaan ja Euroopan turvallisuuskriisiin. Mitä koen sisimmässäni saattaa olla nykyihmiselle loukkaukseksi, mutta aion sen ilmaista tässä. Uutiset eivät osaa panna sormea valtimolle, vaan ne Julistavat ihmisen näkökulmaa, eikä edes etsi Jumalaa koko asiassa. Jumala ravistelee Eurooppaa synnin unesta. Eurooppa on valmis antamaan ohjakset antimessiaalle. Jumala on armollinen niitä kohtaan jotka joutuivat sodan jalkoihin. Rukoilemme jatkuvasti hädässä olevien puolesta, siinä Jumala meitä auttakoon. Eurooppa on antautunut pahuuden voimien alle. Samanaikaisesti Jumala kutsuu suuressa armossaan ihmisiä luoksensa. Hän auttaa omiansa. Mutta Jumala ravistelee Eurooppaa parannukseen ja uskoon. Eurooppa etsii ihmisen apua, kääntymättä Jumalan puoleen. Eurooppa ei katso peiliin eikä huomaa, kuinka kaukana se on Jumalasta.

Entä Suomi? Uskon, että Suomi on kansakunta jolla on Jumalan edessä oma kohtalonsa. Suomi ei ole Englanti, Saksa tai joku muu maa. Suomi on kutsuttu läheiseen yhteyteen Jumalan kanssa, aivan kuin Israelin rinnalle sen veljenä tai sisarena. Talvi- ja jatkosodan tapahtumat ovat Jumalan yliluonnollista apua Suomelle, joka on kutsuttu omalla kutsumuksellaan. Suomi ei ole edes geeneiltään “yleinen Eurooppa”, eikä myöskään kutsumukseltaan.

Sydämelläni on polttava kysymys: Etsiikö Suomi Jumalaa nyt niinkuin 80 vuotta sitten???

Tajuaako Suomi sitä armoa ja kutsumusta, joka sille on annettu?? Ja samalla sen vastuuta??

Turvaako Suomi Jumalaan vai Eurooppaan??? Tämä kysymys ei jätä minua rauhaan. Nyt on Suomen ratkaisun hetki. Suomen kansa kantaa sisällään Jumalan salaisuuksia joista se ei yleisesti ottaen ole tietoinen. Valitseeko Suomi parannuksen ja nöyryyden tien, ja turvan Jumalassa?? Vai luottaako se Eurooppaan tai NATO:oon. En tarkoita politiikkaa, vaan sydämen asennetta, joka vaikuttaa kaikkeen. Jumala meitä auttakoon sekä Israelissa että Suomessa. Israel jää lopulta yksin. Kuitenkin Jumalan seurassa kukaan ei ole yksin. Ei Israel eikä Suomi. Jumala on äärettömän hyva Häntä etsivälle. Lopulta käy niin kuin Jaakobin ja Laabanin kertomuksessa. Laumat erotetaan ja ne erkanevat. Jumala meitä kaikkia auttakoon.

Näissä merkeissä toivon suurinta siunausta ja varjelusta teille kaikille rakkaassa Suomen maassa täälta Israelin maasta ja samalla tulevan Rauhanvaltakunnan pääkaupungista Jerusalemista. Erityisesti terveisiä myös Rimonalta.

Shalom kaikille,
Veljenne Benjamin


MAALISKUU 2021

Shalom ystävät!

Toivon että voitte hyvin. En pysty arvaamaan siunauksia ja koetuksia joita olette kayneet läpi. 2 Piet. 4:12 sanoo: “Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa… ja seuraava jae jatkaa: ”vaan iloitka, sitä myöten kuin te olette osallisia Messiaan kärsimyksistä, että te myös Hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita.”

En halua tehdä omista kokemuksistamme liian suurta numeroa, mutta kerron jotain omasta tilanteestamme, ja sitten myös Israelin maan tilanteesta.

Tässä on sellainen tunne, että olemme olleet kahden pyörremyrskyn keskellä. Toinen niistä on oman elämän tapahtumat, ja toinen on koskien tämän maan ja koko alueen tapahtumia. Kaikessa kuitenkin on oltava oikea perspektiivi. Tämä on ollut erittäin kevyttä sen rinnalla mitä veljemme ja sisaremme ovat kokeneet esim. Pohjois-Koreassa, tai tietyissä Islamin alaisissa maissa. Samoin monet ystävät ovat olleet kuoleman porteilla sairauksien kanssa. Jotkut parantuivat, toiset saivat kotiinkutsun. Herran omille kaikki koituu voitoksi.

Vähän omasta tilanteestamme. Psyykkisesti meille oli uusi kokemus käydä läpi näitä poikkeuslakitilanteita, ns. lockdowneja, joissa olemme olleet n. viisi kuukautta kuluneiden 12 kuukauden aikana. Myöhäissyksyllä odottelin, että saisi vähän helpotusta tilanteeseen, tai jotain vaihtelua. Kun ei kokouksiakaan ole pystynyt järjestämään.

Loka-marraskuussa saimme tiedon, että pitäisi etsiä uutta vuokra-asuntoa. Jumala järjesti niin ihmeellisesti, että samassa rakennuksessa ja vielä seuraavassa kerroksessa, juuri päämme yläpuolella, avautui uusi kortteeri vuokralle. Toinen ihme oli se että saimme kuulla sen avautumisesta ennen kuin se meni julkiseen tiedotukseen, ja niin olimme “jonon ensimmäiset”. Ovi avautui. Koko ruljanssi, tavaroiden pakkaaminen ja itse muutto, ja sitä seuraava järjestely vei pari kolme kuukautta. Jumala antoi ihmeelisen armon ja myös apuvoimia.

Suurin osa tavaroista oli paikallaan, kun yks kaks iski merkillinen flunssa. Ei yskittänyt, eikä ollut nuha tai kurkkukipu, mutta kaikki voimat hävisivät ruumiista. Jostain syystä tuli lievää kuumetta joka ei tahtonut poistua. Huono olo, eikä suoranaista kipua missään. Rimona sai kurkkukipua. Lääkäri kehotti heti koronatestiin. Testi paljasti, että kummallakin on korona. Minulle se oli jonkun verran helpompi kuin Rimonalle (olen O-veriryhmässä). Kymmenen paivän kotiarestin aikana saimme suuresti apua ulkopuolelta. Voimat riittivät vain lämmittämään valmiiksi valmistettuja ruokia, ja astioiden pesuun. Vaimoni ei jaksanut edes sitä. Jerusalemin kaupungin apu meille oli suurenmoinen. Sieltä tarjottiin jopa ruokaa ovelle ja vaikka mitä apua. Kiitos Jumalalle.

Itselleni tämä kokemus oli hyvin valaiseva. Kaikilla koronan kokeneilla on oma kokemuksensa siitä. Meille se oli toisaalta vapauttava, siis väärästä pelosta, sillä olemme käyneet läpi keuhkokuumeen, joka oli monta kertaa kovempi. Mutta tässä oli aivan uusia tekijöitä. Piti taistella masentavaa fiilistä vastaan. En ole luonnostani taipuvaineen masennukseen, ainakaan vakavampaan sellaiseen. Tämä ei ollut helppoa, mutta armo oli ylenpalttinen. Voimien kerääminen jatkuu edelleen, ja tilanne parantuu jatkuvasti, ja masentavaa tunnetta ei ole enää. Kirjoitan tätä siksi, että se saattaisi auttaa jotakuta ihmistä.

Myös koin tilapäistä muistihäiriötä. Tätä kirjoittaessani en ole varma, muistanko kaikki ihan oikein. Tämä on myös ohimenevä ilmiö. Myös se, että ei pysty seuraamaan kovin pitkää tiedotusohjelmaa. Katselin hengellisiä dokumenttifilmejä, mutta se piti tehdä pienemmissä jaksoissa. Psalmit oli parasta luettavaa. Tämä on jo paljon parempaan menossa. Nyt uskallan jo kirjoittaa ilman pelkoa siitä että muisti pettäisi kovasti, vaikka se on mahdollista.

Kaikkien korona-kokemus ei ollut näin armollinen. Useat ystävämme Jerusalemissa joutuivat sairaalaan, eräs messiaaninen ystävämme jopa kolme kertaa, kun hengitys petti. Minusta näyttää siltä että tummaihoisiin tämä voi iskeä paljon pahemmin, vaikka joka tapaus on yksilöllinen. Eräs ystävämme oli kuolemaisillaan, eikä ymmärtänyt soittaa ambulanssia. Rimonan nopea toiminta oli siinä se mitä Jumala käytti pelastamaan täman ystävän hengen. Tästä olisi paljon asiaa, mutta tämä riittäköön. Me olemme kokeneet niin, että ruumiin oma vastustuskyky on paras, emmekä ole siinä jonossa, joka menee ottamaan piikin. Me saimme oikeudet (toistaiseksi) mennä jopa museoon, tai ruokaravintolaan jos on tarve. Kiitos Jumalalle kaikesta.

Nyt Israelia odottaa valtava siunaus, nimittäin lupa viettää pääsiäistä. Viime vuonna se oli miltei mahdotonta koronarajoitusten tähden. Israel antoi juuri joustavampia direktiivejä ja sääntöjä koronan suhteen (covid-19). Ilmassa on enemmin vapauden ja voiton tuntoa, että elämä jollain tavalla tulisi lähemmäksi normaalia. Samalla tämä kysymys rokotteesta tulee tosi vaikeana messiaanisiin ja muihin yhteisöihin. Rokotuksen ottaneet ihmiset saavat enemmän vapauksia (ja ne jotka kävivät koronakokemuksen läpi). Tietyt kokoukset sallivat vain nämä “vihreät“ tapaukset kokoustiloihin, tai rokottamattomat ihmiset saavat oman kulmansa jossain sivussa. Tämä on vaikea kysymys. Tämä voi jakaa seurakuntia, tai repiä yhteishenkeä yhteiskunnassa. Rukoukseni on, ettei kukaan tuomitsisi toisen oikeutta vapaaseen valintaan tässä asiassa. Ihmistä ei voida vaatia tekemään jotain, tai ottamaan jotain, josta hänellä ei ole ymmärrystä tai josta hänelle kieltäydytään antamasta oikeaa ja tarkkaa tietoa.

Samalla jokaisella on oikeus on ottaa lääketieteellistä apua, jonka yksilö hyväksyy vapaalla valinnalla. Ne jotka ei ota vastaan rokotetta, koska ymmärtävät sen vaaralliseksi, heidän ei tule tuomita toisin ajattelevia siitä että ottivat. Ne jotka ottavat rokotteen (ja niitä on erilaisia), he eivät saa tuomita niitä jotka eivät ota. Minua häiritsee tässä eniten se, että vapaata informaatiota ei sallita keskeisissä uutiskanavissa. Tarkoitan lääkärien ja asiantuntijoiden luentoja joita syrjitään. En halua mennä tähän enemmin, jään vain rukoilemaan valoa ja rauhaa Herran kansalle. Vain Jumala tässä voi antaa lopullisen avun.

Pääsiäinen 2021! Vaikken ole pystynyt seuraamaan tilaanekuvaa tarkasti, voin sanoa muutaman selvän asian. Sanhedrin, Juutalainen Suuri Neuvosto anoi juuri pääministerin lupaa siihen että saisi nyt pääsiäisenä pystyttää alttarin Temppelivuorelle (!!!!!) ja uhrata siellä virallisen pääsiäisuhrin!!! Tätä ei ole tehty lähes 2000:een vuoteen. Israelin oppineet Jumalaa pelkäävät johtajat muistavat Daavidin aikaisen vitsauksen, ja se pysähtyi uhritoimitukseen… ja siihen rakennettiin sen jälkeen temppeli. Huomasitteko tämän ???!!! Temppeliajatus on jo vetämässä. Samanaikaisesti Saudi-Arabiasta tuli julkilausuma hyvin mahtavasti, että Temppelivuori ei ole olennainen islaminuskoon. Siinä sanottiin epäsuorasti, että temppelisuunnitelma ei häiritse meitä. Arabimaailmalta on tullut jopa suoranaista tukea temppeliajatukselle.

Juuri silloin kun voimamme olivat heikoimmillan, jaksoin sen verran huomioida, että tämä rauhallisten arabimaiden lähestyminen Israelia jatkuu valtavalla vauhdilla. En enää muista kuinka monta maata on tullut mukaan Abrahamin Liittoon. Seuraavat neljä maata tietääkseni ovat UAE (Arabiemireetti), Bahrain, Morokko ja Sudan. Indonesian ja Mauritanian arvioidaan kohta tulevan ohjelmaan mukaan? Onko tämä Danielin kirjan 9:27 mukainen liitto monien kanssa, tai liitto monille?? Tämä jae voidaan ymmärtää kahdella tavalla. Joko hän tekee liiton suureksi monille, tai hän suurentaa/laajentaa/vahvistaa monille (tai monien kanssa) olevan liiton. Suomalainen käännös on aivan oikea käännösmahdollisuus, mutta mm. juutalainen Tanach Version kannattaa tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa. Se tuntuisi sopivan hyvin tämän hetken tapahtumasarjaan.

Vielä yksi suuri asia. Israelin liikenneministeriö mainitsi juuri julkisesti, että on totinen suunnitelma vetää rautatie Saudi-Arabian läpi suoraan Haifaan. Eli suunnitellaan massiivista liikennettä sunni-islamimaiden ja Israelin välille.

Toisaalta Iranin ja Israelin suhteet ovat mahdollisimmat kireät. Kuulitte varmaan siitä kun koko Israelin meren rantaan tuli Välimereltä öljysaastetta, ja tämä oli nykyhetken vakavin ekologinen saasteaalto. Tarkoin tutkittuaan asiaa Israelin asiantuntijat osoittivat sormella Irania, eli sitä Iranilaista laivaa, joka oli juuri silloin ollut välimerellä, ja katkaissut kommuunikaatiot ulkomaailmaan!!! Tämä on vain yksi asia tästä tapahtumasarjasta. Biden ei ole Israelin rinnalla niin kuin oli aiempi USA:n presidentti. Saudi-Arabia on sanonut kovia sanoja Bidenille.

Toivon että saisimme kohta jonkunlaisia kokoontumismahdollisuuksia. Herra, Adonai, katso kansasi puoleen. Täytä lupauksesi kansallesi. Anna meidän kaikkien katsoa sinuun ja odottaa sinulta lopullista pelastusta. Avaa meille ovia puhua siitä ja löytää tarvitsevia ihmisiä. Siunaa Suomen, Amerikan ja koko maailman uskovaa laumaa. Siunaa kaikkia kärsiviä ja vainottuja taivaallisilla voimilla. Siunaathan kaikkia, jotka tätä lukevat. Sinä olet Rakkaus ja sinä olet Pyhä. Täydellisen uhrimme elävän Messiaskuninkaan ja Ylipappimme nimessä Amen.

Shalom kaikille,
Benjamin ja Rimona


HUHTIKUU 2020

Olemme kaikki keskellä tapahtumasarjaa, joka koskettaa jokaista maailmankolkkaa, maata ja asuttua asuma-aluetta. Maailmassa on ollut paljon kohtalokkaampia kulkutauteja kuin tämä, mutta tämä on kuitenkin ominaisuudessaan uusi ilmiö. Se yllätti monet ihmiset. Se muutti jokapäiväisen elämänkierroksemme pitkäksi ajaksi. Kaikki tämä on herättänyt monia kysymyksiä monissa sydämissä.

Psalminkirjoittaja David sanoi:

“Jumala, ole minulle armollinen, ole minulle armollinen; sillä Sinuun minun sieluni turvaa. Minä turvaan Sinun siipiesi suojaan, kunnes onnettomuudet ovat ohitse.” (Psalmi 57:2)

Armon tarpeemme on niin suuri, että se sanotaan kaksi kertaa. Tämä on kauniisti sanottu. Meidän tulee kiinnittää huomiota sanaan “onnettomuudet”. Tämä sana on heprean alkukielessä HAWUOTH. Tämä sana esiintyy myös Psalmissa 91 sen kolmannessa jakeessa:

“Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta.”

Sana “turmiollinen” on heprean sana HAWUOTH. Tämä mielenkiintoinen sana on harvinainen sana. Sen varsinainen merkitys on yksinkertaisesti: olla tai hengittää. Hepreassa ihmisellä on olemassaolo silloin kun hän vielä hengittää.

Eikö tämä olekin huomion arvoista. Nyt on maailmassa vallalla “rutto”, joka iskee ihmisten hengitykseen! Ei ole epäilystäkään siitä, että Psalmi 91 puhuu juuri lopun ajasta. Emme kuitenkaan nyt ehdi syventyä siihen tarkemmin.

Israelissa korona otetaan vakavasti

Täällä koti-Israelissa koronakulkutauti otetaan erittäin vakavasti. Meillä on aika tiukat säännöt. Kodin ulkopuolella on lupa kävellä vain sadan metrin etäisyyteen. Tähän sääntöön on muutamia poikkeuksia, esim. ruokakaupassa ja apteekissa voi käydä.

Vaikka koronavirus on jo havaittu yli 2000 ihmisessä (ja lukema jatkuvasti muuttuu), on kuolonuhreja ollut verrannollisesti vähemmän kuin muiden maiden kohdalla. Poliisit ja sotilaat kiertävät kaupunkeja valvoen tilannetta, ettei ulkonaliikkumiskieltoa rikota.

Israelin historiallinen “korkein neuvosto” eli “Sanhedrin” yrittää hankkia virallista lupaa, jotta voitaisiin uhrata pääsiäisuhri temppelivuorella. Siihen tarkoitukseen on jo olemassa virallinen alttari, joka muodostuu kannettavista kivistä. Heillä on usko siihen, että tämä pääsiäisuhri auttaisi myös tässä koronavirusvaivassa. Samalla se olisi askel eteenpäin, kun suunnitellaan temppelin pystyttämistä temppelivuorelle. En tiedä vielä myöntäneekö hallitus siihen luvan tällä kertaa.

Jaakobin ahdistus ja lopunaika

Pääministeri Netanjahu sanoi juuri hiljattain jotain hyvin mielenkiintoista. Lainaten Rabbi Litsmanin lausuntoa hän sanoi, että olemme astumassa JAAKOBIN AHDISTUKSEEN. Tämä on hyvin tärkeää. Monet kristilliset opettajat länsimaissa eivät yhdistä nykytapahtumia lopunaikaan. Israelissa ajatellaan, että nyt jos koskaan olemme lopunajassa. Eräs rabbi sanoi, ettei hän enää matkusta ulkomaille, jottei hän olisi Israelin ulkopuolella Messiaan saapumisen hetkellä. Näin täällä ajatellaan!

Erilainen pääsiäinen

Edessämme on pääsiäinen. Tietääkseni ensimmäistä kertaa Israelin historiassa on tällainen tilanne, että ulkomailla asuvat juutalaiset, joilla ei ole Israelin kansalaisuutta, eivät pääse Israeliin pääsiäisen viettoon Israelin hallituksen kiellon tähden. Israelin omat asukkaat joutuvat viettämään pääsiäisen vain pienellä joukolla. Puolisoiden ja omien lasten lisäksi ei voi kutsua muita sukulaisia kotiin juhlimaan. Ei edes lapsia, jotka ovat armeijassa. Kaikki tämä koronan tähden!

Käytännössä meillä ei ole tavallista pääsiäistä. Toisaalta se taas muistuttaa meitä historian ensimmäisestä pääsiäisestä, jolloin oltiin sovintoveren suojaamina kodeissa. Tulee mieleen Hoosean sanoma:

“Minä teen lopun kaikesta hänen ilonpidostansa: hänen juhlistansa, uusistakuistansa ja sapateistansa ja kaikista hänen pyhäpäivistänsä.” Hoosea 2:11

Vaikka tämä onkin kirjoitettu Israelin Pohjoiselle Valtakunnalle, siinä on paljon sellaista, mikä soveltuu tähän hetkeen nykyisessä Israelissa.

On vielä epäselvää, saadaanko hallitusta kokoon Israelissa tällä ajoituksella. Kovasti yritetään. Jos ei onnistuta, tulee vielä neljännet vaalit. Katsotaan.

Herra rohkaisee meitä

Saakoon Herra rohkaista meitä kaikkia parhaalla mahdollisella tavalla. Itse olen saanut paljon rohkaisua Wurmbrandtin kirjoista. Kaikkein vahvin lohtu on kuitenkin Sana. Profeetta Habakuk rohkaisee meitä Jumalan Hengessä:

“Sillä ei viikunapuu kukoista, eikä viiniköynnöksissä ole rypäleitä; öljypuun sato pettää, eivätkä pellot tuota syötävää. Lampaat ovat kadonneet tarhasta, eikä ole karjaa vajoissa. Mutta minä riemuitsen Herrassa, iloitsen autuuteni Jumalassa. Herra, Herra on minun voimani. Hän tekee minun jalkani nopsiksi niinkuin peurat ja antaa minun käydä kukkuloillani…” Hab. 3:17-19

Juudan kirje jakeet 20-21 sanoo:

“Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeshuan Messiaan (Kristuksen) laupeutta iankaikkiseksi elämäksi.”

Tässä rakkaudessa, siitä itse myös ammentaen, tahdon kiittää teitä kaikesta. Vahvistakoon Henki meitä siinä, että jaksamme juosta uskon kilparadan loppusuoraa kunnes Hän saapuu.

Terveisiä vaimoltani, Hänen tuloaan vartoen.

Hyvää pääsiäistä!

Benjamin


TAMMIKUU 2020

Shalom ystävät

Tahtoisin toivottaa teille kaikille siunattua vuotta 2020. Tosin myönnän, että omassa ajattelussani olen käyttänyt Israelin kalenteria niin kauan, että itselle tuntuu hieman oudolta ajatus, että vuosi alkaisi keskellä talvea. Mutta kyllä Jumala ymmärtää kaikki tavat laskea aikaa, vaikka Hänen profetioidensa täyttymysohjelma seuraa tarkasti sitä kalenteria, jonka Hän itse asetti.

Lähtöajatuksena haluaisin käyttää Hep. 12:28 (suomalainen teksti): “Sen tähden, koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaamme Jumalaa, Hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla…”

Ilmestyskirjan 1:6 sanoo: “Ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, Hänelle kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen.”

Todellakin elämme aikakausien vaihdoksessa, tämän armotalouskauden lopussa, odottaessamme Herramme ja Messiaamme pikaista paluuta. Hengellisten taistelukenttien liikkeet vaikuttavat fyysisen maailman tapahtumiin. Maan kamaran kuvioita ei voi enää selittää järjen perusaatteilla. Logiikka on kykenemätön selittämään ajan hengen tämän hetken tilannetta.

Tällä hetkellä on menossa kolme merkillistä poliittista kuviota. Yksi näistä on tämä Israelin ennen näkemätön vaalitilanne. Vuoden sisällä olemme menossa kolmansiin vaaleihin. Seuraavat vaalit ovat nyt maaliskuussa. On kyseenalaista, tuleeko seuraavissakaan vaaleissa selvää voittajaa. Pääministeri Netanjahun oikeusongelmat ovat vielä täysin selvittämättä. Kohta selviää, onko hänellä oikeus jatkaa politiikassa. Samanaikaisesti meillä ei ole varsinaista hallitusta, vaikka nyt jos koskaan sitä tarvittaisiin.

Yhdysvalloissa yritetään myös päästä eroon johtajasta. Siellä on menossa “impeachment” ohjelma eli yritys panna presidentti pois viralta… vähän epäluottolauselman tapainen yritys. Sen yrityksen takana on voimat, jotka toimivat jotakuinkin bolshevikkivallankumousmenetelmillä. Alan Dershovitz, kuuluisa amerikkalainen lakimies, liittyi muiden hyvien lakimiesten kanssa kannattamaan presidentin oikeuksia. Dershovitz ei itse ole oikeistolainen, vaan vasemmistolainen ja samalla hän on juutalainen.

Toinenkin Juutalainen (ja samalla messiaaninen) on Presidentin oikeuksien puolella, Jay Sekulov. Tässä vain pari esimerkkiä.

Tässä ei ole kysymys moraalisesta vasemmistosta, joka yrittää saada oikeutta maahan. Kysymyksessä on suorastaan anarkia. Vasemmisto on näyttänyt suoraan värinsä. He ajavat Raamatun moraalin kaatamista, ja ns. globalismin asettamista voimaan.

Kysymyksessä ei ole se mitä he väittävät.

Euroopassa on samaan aikaan Brexit saamassa vauhtia. Englannissa on konservatiivinen johtaja!! Tämä Brexit kysymys on pöydällä samanaikaisesti kuin Israelin rauhansopimuskysymys.

Ja Brasilia sai uskovan presidentin joku aika sitten. Hän haluaa oikeita periaatteita ja julkisesti on pyytänyt esirukousta tehtävänsä puolesta. Häntä vastaan tehtiin murhayritys, mutta kiitos Jumalalle hän selvisi siitä.

On vielä epäselvää, tuleeko Amerikka julkaisemaan mitään virallista Lähi-Idän rauhansuunnitelmaan ennen maaliskuun vaaleja. Jos ei, niin luultavasti siitä kuullaan hetikohta sen jälkeen, kun saadaan hallitus Israeliin. Samalla sanomme, että jos presidentti Trump pysyy vallassa, siitä muodostuu toinen tärkeä asianhaara.

Maailma seurasi tarkasti tilannetta, kun Yhdysvallat toimitti Suleimanin pois päiviltä. Tämä mies oli Israelin vastaisen terroristitoiminnan johtaja. Hänen toimintansa vaikutti laajalle ympäri maailmaa. Israelin ja Iranin välinen tilanne kiristyy. Iran on todella lähellä ydinpommin valmiutta. Toinen kysymys on, onko Iran jo ostanut tällaisia aseita valmiina.  Heidän johtonsa edelleen uhoaa Israelin tuhoamista… ja myös Amerikan. Vahinko, että Iranin kansalla on niin huono radikaalijohto. Israelilla oli niin kauan hyvät suhteet Persian kansaan.

Lähi-Idässä on myös taistelu siitä, mikä arabimaa olisi johtavassa asemassa. Iran haluaa shiia-islamia edustaen olla se suuri johtaja. Turkki, vaikka edustaen sunni-ideologiaa, vahvistelee asemiaan saadakseen johtoaseman. Iranin ja Saudi-Arabian välit ovat kireät. Saudia on tavallaan “Etelän Kuninkaan” valtakunta nykykuviossa. Se on tehnyt liittoja lännen kanssa. Se on niin erilainen kuin Iran omassa sunni-ohjelmassaan.

Saudi-Arabiaan on parhaillaan suunnitteilla uusi kaupunkiohjelma. Se on utopian kaupunki, ja siitä suunnitellaan niin suurta, että New York sen rinnalla jäisi pikkupaikaksi, niin, jos se onnistuu…  Myös Venäjä on ilmoitettu yhtenä sijoittajana sen ohjelmaan.

Tämä kaupunki toimisi sen omien lakien ja sääntöjen mukaisesti. Se olisi täysin kansainvälinen asukkaissaan. Se toimisi G5 teknologialla…. nyt taidatte ymmärtää mistä on kysymys. Siellä toimisi täydellinen kameravalvonta. Autot tietysti toimisivat myös ilman kuljettajaa. Robotit tuo kahvit jne. jne. Tämä on internet-G5:n utopiasuunnitelma. G5 sisältää valtavia terveysvaaroja ihmisille, eläimille ja kasveille. Näitä vaaroja vähätellään, kun on niin kiire yhdistää maailma yhteen hallitusverkostoon.

Kohta Jumala itse ottaa asiat käsiinsä.

Tämä on meidän toivomme. Israeliin tulee Herran valtaistuin, aivan kirjaimellisesti.

“Mutta meillä on (papillinen) palvelustehtävämme Taivaassa, ja sieltä me odotamme Elävöittäjää Herraamme Jeshuaa Messiasta…” (Fil. 3:20 arameasta mukaillen). Meidän elämämme on siellä. Ja sieltä.

Hän vahvistakoon meitä armollaan ja totuudellaan loppuun asti. Hän on niin todellinen meille, todellisempi kuin itse olemme itsellemme. Häneltä tulee myös voimamme palvelukseen ja Hänessä pysymiseen ja olemiseen. ”Hän on Pyhä Rakkaus.”

Terveisiä sateisesta (kiitos Jumalalle!!) Israelista. Rakkaita terveisiä myös vaimoltani

Benjamin


LOKAKUU 2019

Hyvää juhla-aikaa teille kaikille. Jumalan armoa ja rauhaa teille niissä elämäntilanteissa, jotka ovat teille ylhäältä annetut.

Yritän lyhyesti sanoa jotain tämän hetken Israelin tilanteesta. Niin kuin olette kuulleet, meillä oli nyt syyskuussa jo toiset tämän vuoden pääministerinvaalit. Kummissakaan vaaleissa ei ollut voittajaa. Ensimmäisten vaalien jälkeen eniten ääniä saanut puoli, eli Likud, ei pystynyt muodostamaan hallitusta. Pääministeri hajotti silloin Knessetin (parlamentin) ja kutsui uudet vaalit. Siinä ei olisi ollut pakko toimia niin.

Nyt on meneillään toinen yritys hallituksen muodostamiseksi. En vaivaa teitä pitkillä selityksillä. Asia on tosi monimutkainen, emmekä tiedä miten se päättyy. Samanaikaisesti pääministeri Netanjahua vastaan on menossa rikostutkimus. Siinä ei tunnu olevan mitään konkreettista selvää ainesta, vaan kysymyksessä on lahjojen vastaanotto. Vasemmisto väittää niitä lahjuksiksi, mutta pääministerin lakimiesten selityksen mukaan ei ole selviö, että niin olisi ollenkaan. Oli miten oli, tämä vaikeuttaa koko asiaa, ja kaikki ovat epätietoisuudessa, saadaanko hallitusneuvottelut eteenpäin vai tuleeko vielä kolmannetkin vaalit.

On varsin mielenkiintoista, että vuokraemäntämme, joka kuuluu erääseen hyvin hartaaseen juutalaisuskon ryhmittymään, sanoi meille jo kuukausi ennen vaaleja, ettei näissä vaaleissa tule kukaan voittamaan. Tämä on ollut monien ortodoksijuutalaisten ajatus ja odotus, sillä he odottavat, että kaikki pysähtyy, koska Messiaan aika on tullut. Tämä on siis tiettyjen ryhmien ajatus.

Syyskuun lopussa tapahtui pieni asia, joka voi johtaa suuriin asioihin. Avainkin on pieni väline, joka avaa suuren oven. Sanhedrinin [juutalaisten korkeimman neuvoston] tahdosta Jerusalemissa oli merkillinen ohjelma. Tämän takana oli itse Sanhedrin!!! 25.9 – 27.9 Jerusalemissa pidettiin merkillinen konferenssi. Juutalaisten rabbien lisäksi mukana oli ihmisiä kansakunnista, eli ns. Noahin poikia, siis jälkeläisiä. Keskusteltiin eri aiheista. Nyt yritetään yhdistää maailma Israeliin ja Jerusalemiin käyttäen seitsemää Noahille annettua sääntöä. Ne ovat ensimmäisen Mooseksenkirjan mukaisia asioita. Esim. ei pidä syödä verta, ei tehdä huorin, ei murhata, täytyy asettaa oikeusjärjestelmä ja muita ihan järkeviä asioita. Pääkohta kuitenkin on, että pitää uskoa yhteen Jumalaan. Juuri niin. Myöhemmässä vaiheessa tämä voidaan kääntää vastoin Messias- Vapahtaja uskoa, joka on jo Mooseksen kirjoissa ja profeetoissa jo ennen Uutta Liittoa.

Öljymäellä suoritettiin polttouhri 27.9 eli pari viikkoa sitten! Suorittaja oli Noahin poika nimeltä Malachi. Katsojia oli vähän, mukana ortodoksijuutalaisedustus. Juutalainenhan ei voi vielä uhrata, kun ei ole siihen tarvittavaa temppeliä edes sen alkumuodossa.

Virallisen lausunnon mukaan uhrin tarkoitus on estää Googin ja Maagogin sota. Myöskin sen odotettiin olevan profeetallinen teko viittamassa siihen, että kansakunnat yhdistyvät Israeliin ja Israelin kaikki heimot palaavat pian. Tällaisia asioita oli tapetilla.

Sanhedrinin (siinä on 70 jäsentä plus johtaja ja se on se “korkein neuvosto” Uudessa Testamentissa) edusmies professori sekä rabbi Weiss sanoi televisiossa, että odotamme temppeliä, joka ei varsinaisesti ole juutalainen temppeli, vaan kaikkien kansojen temppeli. Tietysti siinä on myös juutalaisosuus, mutta se perustuu kuningas Salomonin sanaan, että se tulee olemaan “kaikkien kansojen rukoushuone”. Tietysti uhrit ovat osa sitä. Rabbi Weiss vielä selvensi, että kansakunnat voivat olla tätä asiaa viemässä eteenpäin, ja siksi he kutsuvat Noahin poikia, eli ei-juutalaisia tekemään tässä aloitusta.

Eikö ole suuria asioita, joita huomioidaan vähän! Valmistumme juuri suureen Sovituspäivään. Me tiedämme, että “se on täytetty” Joh. 19:30. Käytämme tämän ajan rukoukseen ja Sanan mietiskelyyn. Rukoilemme, että pian kaikki “katsoisivat Häneen jonka ovat lävistäneet.”(Sak. 12:10) Se tarkoittaa myös meitä kaikkia.

Nämä lävistetyt kädet siunatkoot kaikkia teitä ja meitä. Kiitos teille kaikesta. Vielä kerran Siunattua Juhlaa, Hag Sammeahh!

Benjamin ja Rimona

 

__________________________________________________________________________________________________________________

KESÄKUU 2019

Shalom haverim, eli ystävät

“Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa turvallisella mielellä; Minä olen voittanut maailman.” Messiaan sanat Joh. 16:33

Tässäpä sopiva sana meille kaikille. Se on realismia tilanteeseemme nähden maailmassa, mutta se samalla kertoo meille sen, että maailma on jo voitettu kiusoineen ja juonineen. Messias jo voitti maailman. Se ei kuitenkaan on automaattinen vapautus ahdistuksista, mutta nekin on jo Messias voittanut.

Elämä lopun ajassa on haastavaa.

Eräs messiaaninen ystävämme, joka on taitava Sanassa ja vahva rukouksessa, taistelee rajun syöpäsairauden kanssa. Toinen veli, joka on hyvin tunnettu johtajahenkilö varsinkin esirukousjoukoissa, joutui äkkiä sairaalaan kesken kokoussarjan. Hän oli saanut myrkytyksen ja jalka täytyi nopeasti amputoida. Messiaanisen Srk:n tunnettu puhuja Edi Santor Jerusalemista sai kotiinkutsun syöpäsairauden kautta.

Tällaisia esimerkkejä on lisääkin. Niissäkin me saamme Jalon voiton Hänen kauttaan, joka meitä rakastaa.

Samanaikaisesti saame jatkuvasti raportteja, että ihmiset ovat etsimässä hengellisiä vastauksia. Itse olen saanut nähdä sitä aika paljon ja muut tuntuvat kokevan samaa. Vaikka tämä ei olekaan massailmiötä tässä vaiheessa, se on erittäin rohkaisevaa.

Mitä Israelin kansalliseen politiikkaan tulee, tilanne on hyvin sekava. Parisen kuukautta sitten olimme rajussa Hamasin ohjussateessa. Armeijamme oli jo valmiudessa laajempaan taisteluun. Se tilanne “suli” yhdessä hetkessä, kun Hamas sai rahaa suuren määrän.

Meillä ehti olla jo keväällä vaalit, jotka eivät johtaneet mihinkään päämäärään, kun Netanjahu ei pystynyt perustamaan hallitusta. Julistettiin uudet vaalit, ja ne päivättiin tämän vuoden syyskuun 17. päivään. Tällä hetkellä meillä ei ole hallitusta sen varsinaisessa mielessä, vaikka onkin väliaikainen hallituskoneisto. Tämä on vaikea tilanne, koska Yhdysvalloilla on kova kiistatilanne Iranin kanssa ja Israelin pitäisi olla joka hetki sotilaallisessa valmiudessa, vaikka energiaa kuluu paljon poliittisiin kysymyksiin, jotka koskevat seuraavan hallituksen muodostamista.

Myös Gaasan rajalla on ollut levotonta. Yli viikko sitten sieltä tuli suuri räjähtävä ohjus, joka murskasi jeshivakoulun Sderotissa. Sderot on meille monille tärkeä paikka, kun tunnemme siellä ystäviä. Myöskään palavat leijat eivät ole loppuneet. Naita tuhoaseita lähetetään sieltä polttamaan Israelin vehnäpeltoja. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tilanne ole rauhallinen, vaikka ilmisodasta ei voikaan puhua.

On kuitenkin eräs toinen haaste, joka lienee kaikkein vakavin. Iran on ilmoittanut kiihdyttävänsä ydinohjelmansa vauhtia noin viikon kuluttua tavalla, jolla he saavat kehitettyä atomiaseita tosi nopeasti. He ovat jatkuvasti puhuneet Israelin tuhoamisesta maan päältä. Israelilla ei ole monia vaihtoehtoja jäljellä. Kello tikittää.

Samalla kun kirjoitan tätä, Israelin uutistoimisto ilmoitti juuri, että sunnuntaina, siis ylihuomenna [23.6.], Jerusalemissa on tärkeät turvallisuusneuvottelut. Mukana on meidän pääministeri Netanjahun lisäksi Venäjän johtaja Putin ja Yhdysvaltain turvallisuusneuvoston John Bolton. Bolton ja Putin yhdessä!! Ymmärtäisin tämän tilanteen vain siten, että jos nämä miehet neuvottelevat yhdessä, tilanteen on oltava tosi tiukka. Ilmeisesti on yritys rauhoittaa tilannetta kahdelta eri puolelta. Mutta Israelhan tässä on suurimmassa vaarassa. Mitähän tästä seuraa.

Hyvä että miellä on tämä korkein näkökulma, Ikuinen Sanan näkökulma. Vaikkemme pysty siitä kaikkea näkemään, näemme kuitenkin riittävästi, eli juuri sen mitä tarvitaan. “Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset kasivarret… ” (5 Ms. 33:27). Todella Hän joka Israelia vartioitsee, ei torku eikä nuku. Näin Hän vartioitsee sinua ja minua myös, rakkaudellaan ja voimallaan. Saakoon Herra siunata teitä erityisesti tänä kesänä. Hän muistaa nekin rukoukset, jotka jo unohdimme. Shalom ja siunausta, terveisiä vaimoltani

Benjamin


 

HELMIKUU 2019

Ja Hän on sinun aikojesi vakuus, avun runsaus, viisaus ja ymmärrys; Herran pelko on oleva Siionin aarre. (Jes. 33:6)

Jos meiltä puuttuisi tämä varmuus ja tämä aarre, olisimme tuuuliajolla tässä ajassa.

Israelissa meillä on nyt kevät edessä uusine haasteineen. Ehdin tehdä matkan Amerikkaan tammikuussa, tosin vaimoni piti jäädä kotiin. Aika Baltimoressa oli hengellisesti rikasta ja rohkaisevaa. Amerikan kansa on yleensäkin ystävällistä kansaa, mutta ystävällisyys jota sain seurakunnan taholta ylitti kaiken. Uusin voimin palasin takaisin rakkaaseen Israeliin.

Mitähän Israelissa ehtii vielä tapahtua ennen itsenäisyyspäivää (toukokuun 9. tänä vuonna) joka on 71. Uudet vaalit tulee jo huhtikuussa, sen yhdeksäntenä päivänä. Puolueiden piti jo ilmoittaa itsestään perustiedot, ja kenen kanssa he käyvät yhteistyöhön. Uuden “sinivalkoisen” yhdistymän (jonka johdossa on Gantz ja Lapid) kohdalla on paljon epävarmuutta siitä mikä on heidän ohjelmansa. He ilmoittivat tukevansa rauhanohjelmaa. Pääministeri Netanjahun mukaan he ovat hyvinkin vasemmistolaisia, joilta puuttuu mm. johtokykyä taloudellisissa asioissa. Sinivalkoisilla on mukana vahvoja kenraaleja. Pystyyko Netanjahu vielä voittamaan?

Toinen suuri haaste edessämme on tuleva huhtikuu. Pääsiaisaatto on sen 19. päivän ilta. Tietojen mukaan välittömästi paasiäsjuhlan, tai juhlaviikon jälkeen, Yhdysvallat aikoo ilmoittaa rauhanohjelmansa. Sen eräs päälaatija on Jared Kushner. Siitäkään ohjelmasta ei ole vielä virallista tietoa, eikä sitä etukäteen tule. Nämä vaalit ja rauhanohjelmakysymykset vaikuttavat toisiinsa, ja kummankin kohdalla on suuri epätietoisuus.

Toinen suuri haste on Israelin pohjoisraja. Venäjä on uhannut Israelia ja varoittanut, ettei Israel saa pommittaa Syyrian ilmatilassa. Samanaikaisesti Iran on vahvistanut asemiaan ja asevarastojaan jatkuvasti Syyriassa. Israel ei voi katsoa syrjästä, kun sen tuhoa valmistellaan rajan takana. Tämä on tiukka tilanne.

Yhdysvallat on puhunut vahvasti viime aikoina, että Iranin massatuhoasevarustelu täytyy lopettaa. Onko tämä vain puhetta, vai…?

Nämä ja monet muut kysymykset odottavat vastausta. Netanjahu näkee Iranin vaaran hyvin konkreettisena.

Olemme käyneet Gasan rajan tuntumassa olevilla alueilla rukoilemassa ja rohkaisemassa ihmisiä. Siellä ei “kehitys” ole niin pitkällä kuin muualla Israelin suurissa kaupungeissa. Saimme läheisiä kontakteja ihmisiin ja hyviä rukousaiheita. He arvostavat suuresti sitä ettei heitä unohdeta.

Voimme olla yhtä turvassa Jumalan “arkissa” kuin Noah oli aikanaan. Hän ei voinut vaikuttaa arkin suuntaan eika vauhtiin, näkemättä edes mitään ulospäin. Saakon Israelin Jumala ja Messias olla meille sama pelastuksen vakuus tänä keväänä näinä epävakaina aikoina.

Shalom ja siunausta Messiaassa Vapahtajassamme.

Benjamin ja Rimona


MARRASKUU 2018

Shalom ystävät

Toivon, että voitte hyvin. Jumalan armo nostaa meitä myös kiusallisissa tilanteissa. Ihmisen ajatusmaailmassa voi tapahtua myös niin kuin tukinuitossa. On liikaa asioita ja tapahtumia käsiteltävänä. Jokainen asia on kuin tukki joessa, ja kun niitä on liikaa se johtaa sumaan. Mikaan ei liiku, ennen kuin suma alkaa selvitä.  Jumala on kuitenkin kaikki tietänyt edeltä käsin. Profeetta Jesaja auttaa meitä tässä: “Herra (JHWH) on korkea, sillä Hän asuu korkeudessa. Hän täyttää Siionin oikeudella ja vanhurskaudella. Ja Hän on sinun aikojesi vakuus, avun runsaus, viisaus ja ymmärrys; Herran pelko on oleva Hänen aarteensa. Katso, sankarit huutavat ulkona, rauhan sanansaattajat itkevät katkerasti…”Jes. 33:5-7.

Meillä kotona Israelissa on ollut noin kahdeksan kuukauden vaihe, jossa ei ole ollut rauhaa, mutta ei myöskään varsinaista sotaa. Niin kuin tiedätte, Gazasta on lähetetty tänne jatkuvasti palavia leijoja, jotka ovat polttaneet valtavat peltoalueet ja metsät. Usein näytti siltä, että Israel lähtee suurempiin sotatoimiin estämään tätä mielettömyyttä. Kuitenkin aina uudestaan tuli “väliaikainen rauhansopimus” ja sitten se ruljanssi taas jatkui Israelin Gazan lähistöllä oleviin alueisiin. Sieltä on tullut myös raketteja, erittäin vaarallisia ammuksia, joita Iran on rahoittanut. Sitten se pohjoisrajamme tilanne on ollut hyvin vaikea. Kun Syyriaan on kuljetettu jatkuvasti aseistusta Israelia vastaan olevassa tarkoituksessa, Israelin armeija hyvin usein tuhosi näitä esim. Hizbollahille tarkoitettuja tuhoaseita. Lentokoneet olivat ahkerasti toimessa.

Nyt Venäjä on antanut Syyrialle kuuluisan S-300 ilmatorjuntajärjestelmän. Sen jälkeen ei meidän armeijamme ole sinne lentänyt niin kuin ennen sitä. Emme tiedä mikä on seuraava askel tässä. Onko Israelin pakko haastaa Venäjä tuhoamalla Venäjän laitteet?? Nyt jos koskaan tarvitsemme Herraa aikojemme vakuudeksi.

Jerusalem etsii uutta pormestaria. Vaalien toinen ja ratkaiseva kierros on ensi viikolla. Israelin Sanhedrin, tämä jälleen startattu ikivanha elin, lähetti sanoman kummallekin kandidaatille, että heidän tulee olla valmiita temppelin rakentamisen edesauttamiseen. Kohta saamme nähdä voittaako Leon vai Berkovitz.

Yhdysvalloissa oli juuri vaalit, joilla on suurta merkitystä. Näistä käytetään Sanaa “mitterms” joka käytännössä tarkoittaa sitä, että valitaan senaattiin senaattoreja (kun iäkkäämpiä tai muitakin löytyy, jotka eivät halua jatkaa toimessa). On yleistä, että se puolue, joka ei ole presidentin edustama puolue, saa näissä Midterm-vaaleissa eniten ääniä, eli kansanedustajia. Presidentti Truphan on republikaani, eikä ihme, että demokraatit saivat lisää paikkoja kongressissa. Kuitenkin republikaanit voittivat huomattavasti senaatissa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Juuri sitä, että kun presidentti haluaa tehdä uusia aloitteita ja ohjelmia, demokraatit voivat sen pysäyttää. Toisaalta, kun demokraatit tekevät uusia lakiehdotuksia jms. republikaanivoittoinen senaatti voisi sen äänestää heti alas. Näin on erittäin vaikea toimia, vaikka se ei ole epätavallista Amerikassa. SILLOIN YLEENSÄ PRESIDENTTI TEKEE ENEMMAN ULKOPOLIITTISIA TOIMIA.

Näissä merkeissä tämä Israelin ja ns. palestiinalaisten rauhankysymys tulee mahdollisesti kohta tapetille. Ranska on jo ilmoittanut, että jos Amerikka ei kohta ilmoita rauhanohjelmaansa niin Ranska antaa siinä johtavan aloitteen. Presidentti Trump ei tavallaan haluaisi kiirehtiä sitä asiaa, mutta nyt näyttää, että enää on vain lyhyen ajan asia, kenties muutaman viikon tai kuukauden asia, kun siitä puhutaan julkisesti. Tämä on vain arvio.

Pari sanaa vielä Yhdysvaltain tilanteesta. Presidentti Trumpin kampanjoissa on ollut kansaa aivan kuin Billy Grahamin kokouksissa. Kaikki ei mahdu kokoustiloihin. Sitä vastoin edellisen pres. Obaman tilaisuuksissa, jotka liittyivät tähän vaalikampanjaan, on ollut hyvin vähän ihmisiä. Jotkut ihmettelivät, mikseivät republikaanit voittaneet myös “talon” enemmistöä. Löysin artikkelin (muistaakseni “millennium report” nimisen) jossa oli selitys tähän asiaan. On merkittävää että, “talon” vaaleissa demokraattien puolella oli urastaan luopuvia 18 henkilöä. Toisaalta republikaanien puolella oli kaksinkertainen määrä niitä, jotka ottivat lopputilit, joiden auki olevista paikoista tuli vaalitaistelu. Muuten on vaikeampi äänestää “istuva” edustaja pois toimestaan, kuin saada demokraattien edustaja läpi paikalle, josta republikaani oli jo luopunut virastaan.

Tässä ilmeisesti pelattiin epäreilusti. Ne republikaanit, jotka eivät kannattaneet eivätkä hyväksyneet Trumpia presidentiksi panivat painostusta tietyille republikaaneille ottaa lopputilit. Se tehtiin juuri niissä paikoissa, joissa demokraattiehdokkaat olivat erittäin vahvoja. Tässä painostuksessa käytettiin kiristystä. Tämä siis tämän raportin mukaan. Joka ei tunne USA:n kuvioita lähemmin, voisi ihmetellä tätä. Joka taas tuntee, voi pitää sitä helpostikin mahdollisena.

Joka tapauksessa hengellinen sota yhä kiihtyy, ja se ilmenee maanpäällisellä tasolla. Vasemmistoa kannattavat mellakoitsijat ovat jo alkanet rauhanhäiritsemisen hyökkäämällä Trumpin kannattajien koteihin ja häiritsevät tavallisten ihmisten elämää. Mutta silloinkin kun laittomuus pääsee valtaan ja kylmenee useimpien rakkaus, HÄN ON MEIDAN AIKAIMME VAKUUS. Hän vielä täyttää Siionin oikeudella ja vanhurskaudella.

Shalom Jerusalemista, ja rakkaita terveisiä myös vaimoltani. Kiitos kaikista rukouksista ja tuesta. Kaikki lähteemme ovat Hänessa.

Benjamin


TOUKOKUU 2018

Shalom ystävät

Tahdomme kiittää kaikkia teitä siitä, että olette olleet tukemassa Israelia rukouksin ja teoin. Omasta puolestamme tahdomme myös kiittää teitä kaikesta tuesta, rukouksista ja rohkaisusta. Hän joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku. Israelin Jumala on kaikkien meidän turvamme.

Samalla huomautan teille siitä, että suomen kielen taitoni ei ole pysynyt ajan tasalla. Vuosien varrella olen myös unohtanut monta kieliopin periaatetta. Kiitos kärsivällisyydestänne tässä asiassa. Toivon, että virheistä huolimatta asiat tulevat ymmärretyksi.

Israel vietti juuri seitsemättäkymmenettä itsenäissyyspäiväänsä. Jokainen raamatuntutkija tietänee, että luku 70 on tärkeä Raamatussa. Baabelin 70 vuotta, ja myös Israelin 70 vankeusvuotta Babyloniassa ovat tunnettuja käsitteitä. Monet ovatkin kyselemässä sitä, onko nyt suuria muutoksen aikoja edessä Israelille. Tämä itsenäisyysajankohta toikin suuria haasteita meille. Gaasan arabit järjestivät pitkäaikaisen kampanjan (sarjan toistuvia välikohtauksia) jossa he yrittävät väkisin tulla piikkilankaisen tapaisen raja-aidan läpi Israelin puolelle, ja sitten marssimaan Jerusalemiin asti. Tähän asti he ovat tulleet aina raja-aitaan asti yrittäen rikkoa aidan. He tulevat tuhansien laumana. Välillä he polttavat auton renkaita saaden aikaan savuverhon, jonka suojassa he yrittävät tulla läpi. Israelin on täytynyt käyttää pakkokeinoja pysäyttämään tätä villiä ihmislaumaa. Monia on kuollut ja satoja loukkaantunut arabipuolelta. Heillä on aikomus yrittää läpimurtoa aina toukokuun 14. päivään asti. Nämä mellakoivat nuoret eivät ole rauhallisia mielenosoittajia kokonaisesti ottaen, vaan heillä on vaarallisia tappoaikeita.

Toinen haaste juuri itsenäisyyspäivää edeltävinä päivinä oli tuo Yhdysvaltain ja Ranskan lyhyt ohjushyökkäys tiettyihin kohteisiin Syyriassa. Jos ymmärtää Yhdysvaltain sisäpolitiikkaa ja sen sisäistä taistelukenttää, on luonnollista ymmärtää se, että presidentti Trumpilla ei ollut oikein vaihtoehtoja. Kun tiedotusvälineet näyttivät kuvia kaasutyylisestä iskusta siviilejä kohtaan Syyriassa, ei enää ollut ratkaisevaa se, että löytyikö todisteen siihen, kuka oli iskun varsinainen syyllinen. Jos Trump olisi kieltäytynyt toimimasta, häntä olisi syytetty pres. Putinin puolella olemisesta. Jos hän olisi iskenyt kovin kovasti, Venäjän vastaisku olisi tullut ehkä heti. Hän tekikin hyvin rajoitetun hyökkäyksen Ranskan ilmavoimien kanssa yhteistyössä rajoitettuihin kohteisiin. En voi millään uskoa, ettei olisi ollut kysymyksessä jonkinlainen epävirallinen (kulissientakainen) sopimus Venäjän kanssa joko jopa kohteista, tai myös iskujen määrästä vaikkakin vastoin Venäjän tahtoa. Oli miten oli, Venäjä, vaikka vihaisena, ei iskenyt takaisin, vaikka oli uhannut.

Tämä johti kuitenkin seuraavaan kriisiin. Putin ilmoitti välittömästi, että hänen aikomuksensa on antaa Syyrialle tämä pelottavaa Ilmatorjunta-ase S-300. Se on erittäin tehokas, ja se tekisi Israelin toiminnan Syyrian ilmatilassa miltei mahdottomaksi, tai ainakin erittäin vaikeaksi. Pääministeri Netanjahu kävi muutama päivä sitten kuumaa keskustelua pres. Putinin kanssa. Netanjahu tekee selväksi, että meidän on pakko torjua terroristien (tietty esim. kauko-ohjattavat tarkasti kohdistetut kauaskantoiset raketit) aseistaminen tarvittaessa. Putin antoi uhkauksen, että jos niitä aseistetaan, Israel ei saa enää puuttua asiaan. Hän ei anna Israelin puolustautua tällä tavalla. Suhteemme Venäjään on kireä! Ja Israelilla taas ei ole vaihtoehtoa. Iranilaiset ovat Syyriassa rajamme takana kiikaroimassa meitä!

Tässä hetkessä on muitakin jännitteitä. Amerikan on määrä tuoda suurlähetystönsä Jerusalemiin 14. toukokuuta, aivan kohta. Suunnitelma on uutisten mukaan aikataulussa. Rukouksemme on, että se onnistuisi rauhallisesti. Tässä on tietysti suuri kysymysmerkki. Kuusi muutakin maata on hiljattain ilmoittanut olevansa kiinnostunut muuttamaan suurlähetystönsä Jerusalemiin, ja Romania on niiden joukossa. Rohkaisevaa.

Samanaikaisesti Yhdysvalloissa tapahtuu paljon lisää. Ranskan pres. Macron on juuri vierailulla Yhdysvalloissa. Merkittävä ajoitus! Pres. Trump yrittää taistella hallitustasolla olevien elinten korruptiota vastaan. Tietojeni mukaan pres. Macron voi häntä auttaa tässä asiassa, sillä Ranskalla on hyvää intel-tietoa juuri alueilla, jossa hän tarvitsee lisäapua. Tämän asian yksityiskohdat ovat vähemmin yleisissä lehdistöissä. Toinen asia kuitenkin on yleisessä tiedossa, nimittäin se, että Ranska ja Amerikka ovat yhtä mieltä siitä, että Iran ei saa valmistaa itselleen ydinaseita. Mitä tehdään olemassa olevalle ydinsopimukselle, millä tavalla sitä korjattaisiin jne. Siitä neuvotellaan juuri nyt. Israelin uutiset ovat vihjailleet melko avoimesti, että mahdollinen yhteenotto Iranin kanssa olisi väistämätön todellisuus. Iran on uhkaillut jälleen kostoa siitä, että sen henkilökuntaa (korkeatasoista) sai surmansa viime välikohtauksissa. Israel ottaa nämä viimeiset uhkaukset todella vakavasti. Rukoilkaamme ahkerasti Netanjahun puolesta.

Presidentti Macron näyttää olevan suuri vaikuttaja lopunajan kuvioissa. Hän on nuori, puhuu suurella varmuudella suurista asioista, ja hänellä on ”globalistinen” linja, ei pres. Trumpin linja. Hän puhuu jopa ”artificial intelligence” asian puolesta, johon monet poliitikot eivät kai ole vielä julkisesti puuttuneet. (Tämmöinen ”keinotekoinen” koneitten avulla saavutettu tietojensaaminen, jossa tietokoneet lopulta opettavat ihmistä ja alkavat kontrolloida ihmisten ratkaisuja ”ulkopuolelta’” siis yliluonnolliselta tasolta. En osaa sitä selittää ainakaan suomeksi.) Näen tämän vaarallisena.

Macron puhui rauhan tarpeesta ja yhteistyöstä hyvin vakuuttavana. Ymmärtääkö hän Israelin jäi itselleni kysymysmerkiksi.

Rajoitan kuitenkin huomioni näiltä alueilta tähän, ettemme mene liian kauaksi Israel aiheesta.

Loppuhuomautuksena sanoisin, että Langennut Enkeliruhtinas, ilmavallan hallitsija, viimeistelee ohjelmaansa ennen kuin hän saa konkreettisen vallan maan kamaralla. Uskon että ”viisaat neitsyet” on sitä ennen korjattu pois maan päältä, kun pedon merkki pannaan pakolla ihmisille. Tätä enkeliruhtinasta ajaa orpouden henki, ja hän tuli ”orvoksi” kääntyessään Luojaansa vastaan. Samalla hänestä tuli murhaaja (hän murhasi rakkauden ennen kuin hän murhasi ihmisiä) sekä valheen isä. Siis hän on ”korvikeisä”, tai ”väärä isä” joka ei totuudessa pysy. Kaikki hänen teoriansa päättyvät ristiriitaisuuteen. Hän tahtoo murhata ne jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä.

Israelin Jumala teki Aabrahamin Israelin yhdeksi kantaisäksi, sekä myös KANSOJEN ISÄKSI, tahi ISÄKSI MONILLE KANSOILLE. Tämä siksi, että kansat ovat isättömiä, SIIS ORPOJA. Tämä globaalisuuden henki on tämän orpouden hengen huippu. Israel tarjoaa kansoille Messiasta, Vapahtajaa ja Jumalan Isäkuvaa. ”Tämän maailman valheisä” kääntää kaiken voimansa nyt oikeaa Seurakuntaa ja Jumalan kansaa Israelia vastaan. Nyt erotetaan laumat. Samalla Jumala antaa ihmisille vallan seurata omia valintojaan. Pyhä tulee pyhemmäksi ja paha pahemmaksi. Kuitenkin uskon, että monet vielä löytävät Israelin Paimenen joka uhrasi henkensä tähtemme, ja Hänen kauttaan Todellisen Isän. Rauhan valtakunta on samalla Isän Valtakunta, jossa vanhurskaat loistavat kuin aurinko, Messiaan hallitessa. Sitä kohti olemme menossa. Runsasta Rauhaa kaikille

Terveisiä vaimoltani.

Shalom

Benjamin


Marraskuu 2017

Shalom ystävät

Tervehdys teille kaikille täältä Jerusalemista. Kiitos kaikesta avusta ja rukouksista kuluneen vuoden aikana. Olen varma siitä että olette kaikki saaneet kokea Jumalan suurta uskollisuutta osallenne, olipa sitten tilanteet olleet myötätuulta tai vastatuulta.

Tämä vuosi on monessakin mielessä ollut muutoksien vuosi. Haasteiden mukana olemme saaneet kokea siunausta. Omalla kohdallamme yksi näistä suurista muutoksista on tämä ”Immanuel kirjakaupan” kohtalo. Jos tietoni on oikea, ja asiaan ei tule muutosta, niin kirjakauppa menee kiinni marraskuun lopussa tänä vuonna. Oma osuuteni on loppumassa lokakuun lopussa, ainakin sen mukaan mitä suullisesti sovimme. Minulle tämä on suuri muutos.

Kun katsahdan taaksepäin reilut 23 vuotta, tulin juuri työryhmään hyvin ihmeelliseen aikaan. Vuonna 1994 maan tilanne oli aivan erilainen. Kun tulimme lähemmäksi vuotta 1996, suuret joukot turisteja ja Venäjältä tulleita uudisasukkaita vyöryi kaupalle joka päivä suurin joukoin. Ihmiset tulivat pyytämään Raamattuja useita kertoja päivässä. Varastot eivät tahtoneet riittää. Oli tosi kiirettä. Tiskin takana oli aina kolme ihmistä palvelemassa: Yksi vastasi hengellisiin kysymyksiin ja antoi kirjoja (ilmaiseksi), kaksi muuta oli myymässä samanaikaisesti. Tuskin ehti pitää kahvitaukoa. Tultuamme vuoteen 2000 alkoi neljän vuoden ns. intifada, eli terrorismin aika. Tietysti se vaikutti negatiivisesti turismin määrään, jonkin verran, mutta samalla tapahtui jotain muuta ihmeellistä. Israelilaisia tuli kaupalle tavallista enemmän pyytämään kirjallisuutta, sekä myös kysymään mitä me tiedämme hetken tapahtumien merkityksestä ja Messiaasta. Tätä jatkui joka päivä, yli neljä vuotta.

Vaikka sen jälkeen tuli jonkinlainen rauhan tilanne, nämä tilaisuudet ovat jatkuneet pienemmässä mittakaavassa. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana olin myös saanut tutustua ihmisiin ympäri maailmaa, ja nimenomaan ihmisiin joista useat käyvät Jerusalemissa ainakin kerran vuodessa. Kirjakauppa (joka kuuluu anglikaanikirkolle) on saanut olla tavallaan ”lehtimaja” tai ”sukkah” jossa Jumalan Sanaa ja rukouksia on jaettu joka päivä. Niistä ihmeistä, joita siellä on tapahtunut eri aikakausina, tulisi riittävästi materiaalia aika paksuun teokseen. Kaikki tämä on kuitenkin talletettu ylhäällä. Tämä on nyt tulossa päätökseen. Ymmärrätte varmaan, että minulla on paljon ajattelemista tässä tilanteessa.

Meidän kaikkien tulee valmistautua suuriin muutoksiin sekä omassa elämässämme, että koko maailmassa. Kaikkein suurin muutos on se, että jossain vaiheessa, piankin, saamme nousta ylös ruumiissa, jossa ei ole enää vajavuutta. ”Niin me saamme aina olla Herran kanssa.”

Myös Israel on kokemassa suuria muutoksia. On ollut siunaukseksi, että Amerikan presidentti on ollut Israelille myönteinen ja ymmärtäväinen. Kuitenkin se jonkun verran huolestuttaa, että hän aikoo vielä tehdä rauhansopimusta tänne Lähi-itään, jos onnistuu. Jos olisi kyseessä oikea rauha, niin tietysti se olisi eri asia. Raamattu varoittaa meitä väärästä rauhasta.

Israelin pohjoisrajalla on tosi tiukkaa. Iranilaiset pumppaavat aseita Hizbullah-terrorijärjestölle ja vaikka kenelle siellä Israelin pään menoksi. Israel on onnistunut myös kuluneen vuoden aikana hävittämään näitä asekuljetuksia jopa Syyrian puolella. Israel myös hävitti erään suuren ja tuhoisan asetehtaan siellä aivan hiljattain. Tämä on jatkuvaa kulissien takaista sodankäyntiä. Iran puhuu päivittäin Israelin tuhoamisesta. Presidentti Trump myös ilmeisesti tosissaan aikoo vetäytyä Amerikan ja Iranin välisestä ydinvoimalasopimuksesta. Tässä hän osoittaa konkreetista tukea Israelille.

Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että tilanne on niin levoton kuin mahdollista. Israel valmistautuu seuraavaan konfliktiin, mutta samalla toivoo, että se voitaisiin välttää niin pitkälle kuin Jumala suo.

Tällaisia näkymiä meillä Lehtimajajuhlien aikana. Tänä vuonna täällä oli reilusti juhlijoita. Siitä kiitos Jumalalle.

Taivaan rauhaa ja armoa teille kaikille totuudessa. Isä antoi ainokaisen Poikansa. Hän on kohta tuleva hallitsemaan Jerusalemista käsin.

Kiitos kaikesta, ”Isän käteen” ja rakkaita terveisiä Rimonalta.

Shalom

Benjamin


Heinäkuu 2017

Toivon, että olette voineet hyvin. Saakoon sydämessänne vallita Messiaan rauha.

Viimeisimmästä kirjelmästäni on jo kulunut melko kauan aikaa. Olen tervehtynyt todella hyvin Jumalan armosta, vaikka voimien täysi palaaminen viekin jonkun verran aikaa. Sain kokea syvää rauhaa ja johdatusta kaiken keskellä.

Keväällä Jerusalemissa järjestettiin erityinen rukousaamiainen Jerusalemin 50 vuotta sitten tapahtuneen yhdistymisen kunniaksi. Kutsuvieraita oli n. 500 monista eri maista, Suomi mukaanlukien. Myös eduskunnasta oli muutama. Sain itse olla kutsuttujen joukossa, ja oli ilo tavata Israelin kannattajia niin monista maista. Sain etuoikeuden viettää useita tunteja floridalaisten ystävieni kanssa. He rakentavat parasta aikaa yhteyksiä Jerusalemin Kristillisen Suurlähetystön ja Valkoisen Talon (Yhdysvaltojen hallituksen) välille. Tämä on suuri siunaus. Rukousaamiaisessa oli myös suuri tilaisuus Israelin Knessetissä (Parlamenttitalossa). Uskovien puhujien ja Israelin edustajien välillä oli hyvä yhteishenki. Knessetissä veisattiin jopa virsi, eikä se paikalla olleen Rabbin mielestä ollut ollenkaan huono asia. Ihmeellistä!

Yhdysvaltain presidentti Trumpin vierailu keväällä Israelissa oli hyvin merkittavä. Henki oli hyvin erilainen kuin edeltävän presidentti Obaman vierailussa. Trump tunnistettiin heti Israelin ystävänä. Hänen puheensa oli hyvin viisasta, eikä hän koskaan moittinut Israelia puheessaan. Hän kyllä vihjaili, että rauhanneuvottelut Palestiinan kanssa pitäisi saada käyntiin. Toisin sanoen hänen vakuuttelunsa Amerikan linjasta Israelin ystävänä ja puoltajana oli hyvin vastaanotettu täällä. Tilanne on parantunut. Tätä ennen presidentti Trump oli mennyt Saudi-Arabiaan järjestämään asemia sotaan terrorismia vastaan. Siellä oli suuret juhlavuudet hänen vastaanotossaan. Siellä oli jo valmiiksi rakennettu keskus tähän terrorisotaan. Uskon että tässä on Yhdysvaltojen puolelta hyvä tarkoitus. Kuitenkin meidän tulee rukoilla, että asia menisi oikealla tavalla eteenpäin. Nimittäin Amerikka antoi vakoilutekniikkansa kaikkine laitteinensa Saudi-Arabialle. Heidän on määrä käyttää näitä tekniikan laitteita vain terrorismia vastaan. Näillä laitteilla voidaan vakoilla kaikkia ihmisiä maailmassa. Rukouksemme tulee olla siitä, etteivät vain käyttäisi väärin näitä välineitä, varsinkaan omien maidensa kristittyjä vastaan. Monissa asioissa tarkoitus voi olla hyvä, mutta hengellisen sodankäynnin ymmärtäminen on aivan eri asia. Tarkoitan tätä rukousaiheena, enkä niinkään kritiikkinä.

Palasin juuri lyhyeltä Amerikan matkalta. Työssä ollessani kuuntelin radiota. Siellä sanottiin, että Amerikka oli sanonut rauhanajatuksen menevän hyvin eteenpäin, nimittäin Saudi-Arabian puolelta on tullut myönteisiä ajatuksia. Siitä ei ollut enemmin yksityiskohtia. Tämä osoittaa sitä, että kulissien takana puuhataan koko aluetta koskevaa rauhaa, ja Israelin rauhankysymystä käsiteltäisiin samassa asiayhteydessä. Israel luottaa enemmin tämän hetken Valkoisen Talon politiikkaan, tarkoitan Israelin nykyistä hallitusta. Tämä vuosi on muutenkin suuri merkkivuosi. Jerusalemin yhdistämisen 50-vuotisjuhla, Sata vuotta Balfordin julistuksesta, 120 vuotta ensimmäisestä Siionistikonferenssista, ja ensi vuonna on Israelin 70. itsenäisyyspäivä.

Yhdysvaltain vierailuni oli erittäin onnistunut. Voimat juuri riitti Atlantin ylityslentoon, kun lepäsin Sveitsissä sitä edellisen yön. Onpa maailma muuttunut. Sveitsissä jouduin kahteen ylimääräiseen turvallisuustarkastukseen. Toisessa tarkastuksessa tarkastaja oli Turkista Eurooppaan muuttanut mies. Hän tarkasti reppuni ja löysi arameankielisen Uuden Testamentin. Hän luki omasta päästään ulkoa arameankielisen jakeen. Kerroin hänelle heti englanniksi mitä hän sanoi. Tutkiminen päättyi siihen ja sen jälkeen olimme kuin vanhat kaverit.

Kokoukset ja kaikki ohjelmat Amerikassa olivat erittäin siunattuja. Oli mahdollisuus kuulla uutisia lähetyskentiltä, jopa Kiinasta asti. Oli myös tilaisuuksia jakaa Sanaa, sekä ohjelmissa, että ohjelman ulkopuolella olevissa keskusteluissa. Ihmisillä oli loputon Sanan nälkä, ja he myös käytännössä elävät siitä. Meillä oli myös Juutalaisten Juurien palaveri. Sain olla myös siinä mukana kahden muun esittäjän kanssa. Ihmisillä oli suuri mielenkiinto siihen aiheeseen.

Kuitenkin eräs mieleenpainuvin asia oli erään Pakistanista tulleen miehen todistus. Hän oli 15-vuotiaasta lähtien ollut sen maan uskonnon aseellinen soturi kotimaassaan niissä heimosotatyylisissä tilanteissa. Häntä kosketti se, että kun joka oli tehnyt sen maan uskonnon vastaisen rikoksen, hänet oli viety teloituspaikalle, ja urheiluareenan katsomo oli täynnä ihmisiä seuraamassa tilannetta. Jos ihminen teloitettiin, katsomo oli vihainen ja pettynyt. Jos tuomari paatti kuitenkin armahtaa asianomaisen, kaikki hurrasivat ilosta. Silloin hän ymmärsi, että armossa on jotain suurempaa, kuin tuomiossa. Tämä etsintä päättyi siihen, että hän Afganistanissa sai lopulta Uuden Testamentin haltuunsa. Hän luki sen, ja ilman ihmisapua näki sen, että tässä on se, mitä hän oli etsinyt koko elämänsä.

Antakoon Jumala teille kaikille Sanan ja Hengen voimaa. Eläköön meille kaikille Jumalan armo niin kuin tuolle Afganistanista tulleelle saarnaajalle. Jumalan rauhaa ja johdatusta teille kaikille. Kiitos kaikesta teille, ja terveisiä vaimoltani. Hän ei tällä kertaa matkustanut kanssani.

Shalom meiltä kaikilta

Benjamin


SYYSKUU 2016

Terveisiä teille kaikille täältä Jerusalemista. Toivon että teillä on ollut hyvä ja siunattu kesä. Apostoli Pietari puhuu Jumalasta ”kaiken armon Jumalana”. Hän on Psalmin sanoja käyttääksemme meille aina ”Nimzah meod” / ”nimtsah meod”, eli ”hyvin löydettävissä” oleva apu. Hän on aina valmiina, ei vain rinnallamme kulkevana, vaan myös sisimmässämme oleva armon ja pyhyyden lähde. Pyhä Henki on meidän kykymme kirkastaa Jumalaa. Nämä Hyvän Paimenen papilliset asiat ovat sielumme ravintoa yhteydessämme Häneen. Tämä kaikki on tärkeintä. Uskon kuitenkin että voimiemme mukaan meidän tulee hieman tarkkailla myös profeetallista kenttää raamatullisen ”linssin” läpi. Messiaan pappeudessa yksin on meidän ravintomme, mutta hänen profeetallinen Sanansa vahvistaa meille toivoa tavalla jonka Hän vain voi tehdä.

Lähestymme Israelin syysjuhlia. Tänä vuonna juhlat eivät osu syyskuuhun, niin kuin usein tapahtuu. Tänä vuonna lokakuu käsittää Tishre (7. kuukauden) juhlat. Tänä vuonna meillä on 13 kuukautta kuukierron mukaisesti.

Viime vuonna oli jonkunlainen yritys YK:ssa jolloin yritettiin äänestää Jerusalemin jakaminen YK:n vaatimaksi laiksi. Se ei onnistunut, onneksi. Näyttää siltä, että tänä vuonna olisi uusi yritys. Tämä on äärettömän suuri asia. Jos YK:n turvallisuusneuvo hyväksyy äänestyksessä Jerusalemin jakamisen kahden valtion pääkaupungiksi, siitä tulee virallinen YK:n turvallisuusneuvoston laki. Silloin sillä on määräysvalta. Tästä tulisi samalla suuri palestiinalaisvaltion perustamisen peruskivi käytännössä. Tämä asettaisi Israelin vastaan koko YK:ta. Jopa Israelin vasemmistolaiset ymmärtävät, että tällainen asia (eli ”1967 rajoihin” perustuva palestiinalaisvaltio) olisi Israelille kuin itsemurha, kun Isis on aivan naapurissa. Saamme kohta nähdä mitä tässä tapahtuu.

Monet ovat olleet ne yritykset viime aikoina joilla pääministeri Netanjahu on yritetty kaataa. Tähän mennessä ne eivät ole onnistuneet. Usein näiden yritysten taustavoima on Valkoinen Talo tai Eurooppa. Israelissa on vain vahvistunut ajatus päästä Temppelivuorelle, edes käymään. Islaminuskoiset vaativat, ettei siellä saa rukoilla kukaan muu kuin he. Israel on yrittänyt myöntyä heidän vaatimuksiinsa. Viime aikoina on sallittu enemmän turistien ja israelilaisten pikaisia vierailuja Temppelivuorelle. Ne yleensä päättyvät pieneen mellakkaan muslimien taholta. Jordanian kuningas on viime aikoina esittänyt erittäin suuria vääriä syytöksiä Israelista ”mellakoiden aikaansaajana”. Totuus on päinvastainen. Uskonnollisten juutalaisten joukossa on uutta intoa päästä Temppelivuorelle, intoa jota ei voi sammuttaa. Israelin rabbien joukossa on alettu puhumaan temppelistä. Tietyllä varovaisuudella tietysti. Tämä on kuitenkin tärkeää.

En tiedä ymmärtävätkö ihmiset maailmalla kuinka ratkaisevista asioista on kysymys Yhdysvaltain vaalikampanjassa. Maailman ”johtoportaissa” tämä asia tiedetään. Tähän asti Amerikka on ollut ”uuden ohjelman tiellä”. Varsinkin viime vuosien aikana Amerikkaa on muutettu mukautumaan ”uuteen ohjelmaan” särkemällä sen olemusta ja moraalia. Trump edustaa vanhaa Amerikkaa ja kannattaa itsenäistä (nation state) valtion ajatusta ja vastustaa tyrkytettyä globalismia. Clinton on päinvastainen, hän on globalismin pääkannattajia, eikä voi sietää ”vanhanaikaista maailmaa ja sen moraalia”. Trump on Israelin puolella kunnioittaen Israelin omia valintoja, ja hän kannattaa myös uskovaisten vapautta.

En tiedä kuinka kauan Yhdysvaltain tietotoimistot onnistuvat salaamaan Clintonin terveysongelmat. Hän karsii monista vaivoista, mm. hän on saanut hoitoa erään lajin dementiaa vastaan jne. Tämä paljastui Hilary Clintonia hoitaneen lääkärin isän kautta. Eikä tämä ole hänen ainut vaivansa.

Toinen asia on nämä WikiLeaks ja Snowden Leaks tietokonepaljastukset. Ne eivät ole tekaistuja. Jatkuvasti tulee läpi uutta materiaalia joka ei ole eduksi Clintonille. Monet lukevat sitä netin kautta. Se vaikuttaa. Taistelu on kova. Mellakoita käytetään harhauttamiseksi. Tästä syksystä kehittyy varmaan historian verisin vaalikamppailu. Tässä persoonat ovat vain välikappaleita. On kysymyksessä henkien sota. On hyvä kysymys tuleeko edes vaaleista mitään.

Vielä eräs asia. En tiedä olitteko tietoisia Brasilian kesäolympialaisten alkuseremoniasta. Siellä laulettiin laulu, joka oli suoranainen kutsu uudelle maailmanjohtajalle (666) tulla ja ottaa maailma johtoonsa. Tietysti se oli puettu kauniiden vertauskuvallisten sanojen taakse, mutta asia oli harvinaisen selvä niille jotka ovat asioista perillä. Sen lisäksi käytettiin symboliikkaa, jolla ilmaistiin, että jotain aivan uutta on nyt syntymässä maailmaan, tai itse ”uusi maailma” joka ei ole samaa kuin ”uusi luomus”. Tähän sisältyi kuva Cern-laitoksesta Sveitsissä. Se, että tämä Cern yhdistettiin valhemessiaan tuloon, oli minulle tosi merkittävää. Noin vuosi sitten pysähdyin tutkimaan 2 Tess. 2:7 sananpaikkaa. Suomalainen teksti puhuu niin että ”tulee tieltä poistetuksi se , joka vielä pidättää”. Ymmärrän tätä lausetta koskevia teologisia selityksiä, enkä yritä vaikuttaa niihin. Sanon vain, että aramean teksti sanoo, että se mikä PITÄÄ KAIKKEA KOOSSA otetaan pois keskeltä jne. Hämmästyin suuresti kun kuulin, että Cern-laitoksen tiedemiehet sanoivat etsivänsä sitä, mikä PITÄÄ KAIKKEA KOOSSA, eli Jumala-partikkelia. Tällä koneella pyritään lävistämään kuilu näkyvän ja näkymättömän maailman välillä. Vaarallista!!!

Silloin arvelin, että jos Tessalonikalaiskirje otetaan näin kirjaimellisesti, niin tämä sisältäisi mahdollisesti viitteen siihen, että Cern on merkkinä antimessiaan järjestyksen äkkinaiseen tulemukseen, jopa tavallaan ovi siihen. Ymmärrän että joillekin tämä asia voi kuulostaa oudolta, varsinkin niille jotka eivät ymmärrä mitä ovia tällä koneella avataan, sekä niille jotka näkevät aramean vain ”eräänä käännöksenä” muiden joukossa.

Kiitos teille kaikesta. Runsainta armoa ja rauhaa teille kaikille Häneltä, joka yksin pitää kaikkea kädessään. Vain Hän tietää nämä suuret asiat, jotka meille ovat hämäriä.

Shalom myös vaimoltani
Benjamin