Etusivu
Terveiset
Opetus
Raamattutunnit
Vierailut
Kirjatilaus
Raamattu-linkki 

Palaute

 

Päivitä sivu ennen lukemista (näppäin F5)!

Shalom ystävät

Syyskuu 2016

Benjamin

Terveisiä teille kaikille täältä Jerusalemista. Toivon että teillä on ollut hyvä ja siunattu kesä. Apostoli Pietari puhuu Jumalasta "kaiken armon Jumalana". Hän on Psalmin sanoja käyttääksemme meille aina "Nimzah meod" / "nimtsah meod", eli "hyvin löydettävissä" oleva apu. Hän on aina valmiina, ei vain rinnallamme kulkevana, vaan myös sisimmässämme oleva armon ja pyhyyden lähde. Pyhä Henki on meidän kykymme kirkastaa Jumalaa. Nämä Hyvän Paimenen papilliset asiat ovat sielumme ravintoa yhteydessämme Häneen. Tämä kaikki on tärkeintä. Uskon kuitenkin että voimiemme mukaan meidän tulee hieman tarkkailla myös profeetallista kenttää raamatullisen "linssin" läpi. Messiaan pappeudessa yksin on meidän ravintomme, mutta hänen profeetallinen Sanansa vahvistaa meille toivoa tavalla jonka Hän vain voi tehdä.

Lähestymme Israelin syysjuhlia. Tänä vuonna juhlat eivät osu syyskuuhun, niin kuin usein tapahtuu. Tänä vuonna lokakuu käsittää Tishre (7. kuukauden) juhlat. Tänä vuonna meillä on 13 kuukautta kuukierron mukaisesti.

Viime vuonna oli jonkunlainen yritys YK:ssa jolloin yritettiin äänestää Jerusalemin jakaminen YK:n vaatimaksi laiksi. Se ei onnistunut, onneksi. Näyttää siltä, että tänä vuonna olisi uusi yritys. Tämä on äärettömän suuri asia. Jos YK:n turvallisuusneuvo hyväksyy äänestyksessä Jerusalemin jakamisen kahden valtion pääkaupungiksi, siitä tulee virallinen YK:n turvallisuusneuvoston laki. Silloin sillä on määräysvalta. Tästä tulisi samalla suuri palestiinalaisvaltion perustamisen peruskivi käytännössä. Tämä asettaisi Israelin vastaan koko YK:ta. Jopa Israelin vasemmistolaiset ymmärtävät, että tällainen asia (eli ”1967 rajoihin” perustuva palestiinalaisvaltio) olisi Israelille kuin itsemurha, kun Isis on aivan naapurissa. Saamme kohta nähdä mitä tässä tapahtuu.

Monet ovat olleet ne yritykset viime aikoina joilla pääministeri Netanjahu on yritetty kaataa. Tähän mennessä ne eivät ole onnistuneet. Usein näiden yritysten taustavoima on Valkoinen Talo tai Eurooppa. Israelissa on vain vahvistunut ajatus päästä Temppelivuorelle, edes käymään. Islaminuskoiset vaativat, ettei siellä saa rukoilla kukaan muu kuin he. Israel on yrittänyt myöntyä heidän vaatimuksiinsa. Viime aikoina on sallittu enemmän turistien ja israelilaisten pikaisia vierailuja Temppelivuorelle. Ne yleensä päättyvät pieneen mellakkaan muslimien taholta. Jordanian kuningas on viime aikoina esittänyt erittäin suuria vääriä syytöksiä Israelista "mellakoiden aikaansaajana". Totuus on päinvastainen. Uskonnollisten juutalaisten joukossa on uutta intoa päästä Temppelivuorelle, intoa jota ei voi sammuttaa. Israelin rabbien joukossa on alettu puhumaan temppelistä. Tietyllä varovaisuudella tietysti. Tämä on kuitenkin tärkeää.

En tiedä ymmärtävätkö ihmiset maailmalla kuinka ratkaisevista asioista on kysymys Yhdysvaltain vaalikampanjassa. Maailman "johtoportaissa" tämä asia tiedetään. Tähän asti Amerikka on ollut "uuden ohjelman tiellä". Varsinkin viime vuosien aikana Amerikkaa on muutettu mukautumaan "uuteen ohjelmaan" särkemällä sen olemusta ja moraalia. Trump edustaa vanhaa Amerikkaa ja kannattaa itsenäistä (nation state) valtion ajatusta ja vastustaa tyrkytettyä globalismia. Clinton on päinvastainen, hän on globalismin pääkannattajia, eikä voi sietää "vanhanaikaista maailmaa ja sen moraalia". Trump on Israelin puolella kunnioittaen Israelin omia valintoja, ja hän kannattaa myös uskovaisten vapautta.

En tiedä kuinka kauan Yhdysvaltain tietotoimistot onnistuvat salaamaan Clintonin terveysongelmat. Hän karsii monista vaivoista, mm. hän on saanut hoitoa erään lajin dementiaa vastaan jne. Tämä paljastui Hilary Clintonia hoitaneen lääkärin isän kautta. Eikä tämä ole hänen ainut vaivansa.

Toinen asia on nämä WikiLeaks ja Snowden Leaks tietokonepaljastukset. Ne eivät ole tekaistuja. Jatkuvasti tulee läpi uutta materiaalia joka ei ole eduksi Clintonille. Monet lukevat sitä netin kautta. Se vaikuttaa. Taistelu on kova. Mellakoita käytetään harhauttamiseksi. Tästä syksystä kehittyy varmaan historian verisin vaalikamppailu. Tässä persoonat ovat vain välikappaleita. On kysymyksessä henkien sota. On hyvä kysymys tuleeko edes vaaleista mitään.

Vielä eräs asia. En tiedä olitteko tietoisia Brasilian kesäolympialaisten alkuseremoniasta. Siellä laulettiin laulu, joka oli suoranainen kutsu uudelle maailmanjohtajalle (666) tulla ja ottaa maailma johtoonsa. Tietysti se oli puettu kauniiden vertauskuvallisten sanojen taakse, mutta asia oli harvinaisen selvä niille jotka ovat asioista perillä. Sen lisäksi käytettiin symboliikkaa, jolla ilmaistiin, että jotain aivan uutta on nyt syntymässä maailmaan, tai itse "uusi maailma" joka ei ole samaa kuin "uusi luomus". Tähän sisältyi kuva Cern-laitoksesta Sveitsissä. Se, että tämä Cern yhdistettiin valhemessiaan tuloon, oli minulle tosi merkittävää. Noin vuosi sitten pysähdyin tutkimaan 2 Tess. 2:7 sananpaikkaa. Suomalainen teksti puhuu niin että "tulee tieltä poistetuksi se , joka vielä pidättää". Ymmärrän tätä lausetta koskevia teologisia selityksiä, enkä yritä vaikuttaa niihin. Sanon vain, että aramean teksti sanoo, että se mikä PITÄÄ KAIKKEA KOOSSA otetaan pois keskeltä jne. Hämmästyin suuresti kun kuulin, että Cern-laitoksen tiedemiehet sanoivat etsivänsä sitä, mikä PITÄÄ KAIKKEA KOOSSA, eli Jumala-partikkelia. Tällä koneella pyritään lävistämään kuilu näkyvän ja näkymättömän maailman välillä. Vaarallista!!!

Silloin arvelin, että jos Tessalonikalaiskirje otetaan näin kirjaimellisesti, niin tämä sisältäisi mahdollisesti viitteen siihen, että Cern on merkkinä antimessiaan järjestyksen äkkinaiseen tulemukseen, jopa tavallaan ovi siihen. Ymmärrän että joillekin tämä asia voi kuulostaa oudolta, varsinkin niille jotka eivät ymmärrä mitä ovia tällä koneella avataan, sekä niille jotka näkevät aramean vain "eräänä käännöksenä" muiden joukossa.

Kiitos teille kaikesta. Runsainta armoa ja rauhaa teille kaikille Häneltä, joka yksin pitää kaikkea kädessään. Vain Hän tietää nämä suuret asiat, jotka meille ovat hämäriä.

Shalom myös vaimoltani

Benjamin 
TOUKOKUU 2016

Tänään meillä oli Israelin 68:s itsenäisyyspäivä. Se sisälsi hyvin kauniin alkuseremonian eilen illalla Herzel-vuorella Jerusalemissa. Vuotuiseen traditioon kuluu kahdentoista soihdun sytyttäminen Israelin heimojen luvun mukaan. Tällä kertaa sytyttäjien joukossa oli myös eräs Druuzinainen. Yllätys kuitenkin tapahtumassa oli se, että joukkoon oli valittu myös Aramealainen kristitty pappi. Tämä mies puhui mitä alkuperäisintä heprealaisaksenttia. Seisottuaan Israelin rinnalla ja puolella hän on saanut loputtomasti kritiikkiä arabipuolelta. Siitäkin heitä vihataan, että he ovat omaksuneet oikean kansalaisuutensa, aramean, eivätkä enää kulje "arabinimikkeen" alla. Ohjelmassa oli huomattavasti Raamatun sanaa.

Tänään oli vuotuinen raamattutietokilpailu juutalaisille nuorille. Pääministeri Netanjahu oli jälleen läsnä. Hänen kysymyksensä olivat Raamatun profeetoista. Eräs niistä koski Hesekielin kirjan sauvojen yhdistymistä. Meillä on pääministeri joka rakastaa Raamattua. Samalla hän kertoi Knessetissä (Israelin parlamenttitalossa) olevasta raamattupiiristä ja sen tärkeydestä.

Pääministeri sanoi hyvin suuren asian. Israel ei ole enää vuosiin tohtinut tehdä sotilasparaateja itsenäisyyden yhteydessä Jerusalemissa, pääkaupungissa länsimaisen kritiikin tähden. Pääministeri haluaa, että ne aloitetaan uudestaan. Jollain tavalla maanrakkaus ei saa enää vanhoja ilmaisuja. Israelin lippuja liehuu tänä vuonna aika vähän. Lipputehtaan johtaja sanoi että lippuja menee kaupaksi noin 10 % verrattuna varhaisempiin vuosiin. Mutta puistot jne. olivat täynnä ihmisiä. Armeijan suihkuhävittäjät tekivät hienon lentonäytöksen.

Israelilla on tänään suuria haasteita. Eräs näistä on tämä tunnelikysymys. Hamas on jatkuvasti rakentanut lisää tunneleita Gaasan puolelta Israeliin. Monet israelilaiset asuvat lähellä Gaasan rajaa, ja valittavat että he edelleen kuulevat maan alta kuuluvaa porausta. Tämä ei ole uutta, mutta parisen viikkoa sitten tuli uutinen, että Israelilla on laitteet, joilla voidaan paljastaa maan alla olevat tunnelit. Tämä oli hyvä uutinen. Jälleen Jumala auttaa terrorismia vastaan.

Viimeisen parin kuukauden ajanjakson aikana on ollut vähemmän näitä puukotuksia, puukkoterrorismia. Kuitenkin viime viikolla tuli taas raju muistutus siitä, että se ei ole ohi. Jälleen Jerusalemissa iskettiin pahasti paria vanhempaa naisihmistä puukolla. Tämä on suoranaista vihaa. Sotkut islamilaisetkin ovat nousseet sitä vastaan. Kiitämme Jumala siitä, että se on kuitenkin ollut vahaisempaa.

Kenties suurimpia näistä haasteista on tulevan kesän ranskalaisten taholta tuleva Israel-Palestiina rauhankonferenssialoite, johon ilmeisesti Israelia ei haluta mukaan. Sen pohjalta voisi nousta YK:n turvallisuusneuvostoon vietävä lakialoite, jossa Israel pakotettaisiin suorastaan Palestiinalaisvaltion hyväksymiseen sen esiasteissa. Se voisi olla Jerusalemin jakaminen, josta itäpuoli kuuluisi Palestiinalaisvaltiolle sen pääkaupunkina. Se voisi myös käsittää Juudean ja Samarian puolella Israelille suunnatun rakennuskiellon. Presidentti Obama ei ehkä sitä pysäytä. Kaikki nämä ovat suuria kysymyksiä. Raamattu sanoo, että kaikki tulisi rukouksessa tuoda Herralle.

Kaikkien aikojen armoitetuimpia Raamatun salakuljettajia Venäjälle kommunismivallan aikana oli romanialainen Dimitru Duduman. Hän oli n. 22 vuotta sitten olohuoneessamme Israelissa. Hän kertoi meille asioita henkilökohtaisesta ja myöskin kirjoissaan. Herra oli ilmoittanut hänelle seuraavan asian:.Amerikassa kehittyy kovin ristiriitainen tilanne Valkosen talon / hallituksen ja tavallisen kansan (sellaisen joka on esim. keskilännessä) välillä. Se kiihtyy niin pahaksi, että kaikkien huomio on siinä. Sitten Amerikka joutuu yllättävän hyökkäyksen kohteeksi. Israel luottaa Amerikkaan, eikä Jumalaan yleisesti ottaen. Kun Amerikan saama isku on niin kova, että se menettää voima-asemansa, sitten Israel alkaa katsoa Herraan. Jos tämä sanoma on totta (ja tietysti kaikkea on lupa koetella jos se ei ole Raamatussa) lähenemme huimaavasti hetkeä jolloin se voisi toteutua. Toivon hyvää Amerikalle. Kuitenkin tämän vuoden aikana saattaa tulla vaikka mitä tahansa yllätyksiä. Presidenttiehdokas Trump aikoo tehdä jotain niin mullistavaa puhdistusta valtiossa, että sitä ei kukaan ole pystynyt tekemään sataan vuoteen. Hän aikoo panna koko korruption matalaksi talousjärjestelmässä ja puhdistaa sen perin pohjin. Jos hän onnistuu, siitä tulisi suuri apu maalle. Jos ei, niin suuret tuomiot ja niitä seuraavat siunaukset ovat oven edessä. Ei Jehukaan ollut pyhyydestä kuuluisa, mutta hän tuomitsi Iisebelin huonekunnan Jumalan kiivaudella, niin kuin muistatte.

Kiitos kaikille teille tuestanne ja rukouksistanne. Meillä on ollut hyviä tilaisuuksia palvella ihmisiä Herrassa. Vaimoni sai rukoilla joidenkin sairaiden puolesta täällä, joiden kohdalla tapahtui ihme. Tämä pienenä esimerkkinä ja todistuksena elävästä Jumalasta ja Messiaan voimasta.

Odotamme Hänen tuloaan ja palvelemme Häntä Hänen voimastaan, armossa. Terveisiä vaimoltani ja siunattua kevättä

Benjamin


MARRASKUU 2015

Meillä on paljon syitä kiittää Jumalaa. Hän on osoittanut kaikessa uskollisuutensa. Hän on osoittanut pitkämielisyyttä, Hän on viivästyttänyt suuria tuomioita. Tuntuu niin kuin taivaasta käsin olisi painettu "pysähdysnappia" niin, että tähän asti meitä ihmiskuntana on säästetty erittäin vaarallisilta tilanteilta. Monia asioita tosin on tapahtunut hyvinkin yllättävillä tilannekuvioilla.

Muistan kun katselimme lehtimajajuhlan aikana sarjan viimeistä verikuuta. Jerusalemin yllä kuu muodostui pimeäksi, melkein mustaksi. Mitä ajattelemmekaan näiden asioiden merkityksestä, on kiistamaton totuus, että syysjuhlien jälkeen alkoi tapahtua uusia asioita. Eräs näistä asioista on tämä Israelissa tapahtunut puukotusväkivalta. Se alkoi jo Lehtimajajuhlan aikoihin, välillä näytti, että se taantuu, mutta nyt se on saanut uutta vauhtia ja erittäin vaarallisen käänteen. Sen kohteena olivat ennen kaikkea Israelin sotilaat, poliisit, uskonnollisesti pukeutuneet ihmiset ja ns. "uudisasukkaat"/ ns. settlerit. Se ei kuitenkaan rajoitu heihin. Nyt on yhä enemmin käytetty autoja tappovälineenä, eli ajetaan kylmästi pain ihmisryhmää. Alle jää ketä jää. Myös terroristit käyttivät tuliaseita ampuessaan liikkeessä olevia israelilaisautoja. Tämä ei ole loppunut. Onneksi se ei ole täysin lopettanut turismia, vaikka monet ryhmät ovat peruuttaneet matkansa lähitulevaisuuteen nähden.

Syyriassa tilanne on muuttunut rajusti. Venäjä on käynyt tosissaan Isis terrorijoukon tuhoamissotaan. Venäjä on viikossa saanut enemmän aikaan kuin länsivallat kenties vuodessa.(Tämä arvio on summittainen) Tietysti Venäjällä voi olla toisia intressejä mukana.

Kun Ranskaa kohtasi tämä suuri terrori-isku, Ranska tuli mukaan terrorisotaan suuremmalla panoksella kuin aikaisemmin. Se näki, että Amerikka ei saa mitään konkreettista aikaan, ja kävi Venäjän kanssa yhteistyöhön Syyrian alueella pommittamalla lisää terroripesäkkeitä. Lieneekö sattumaa vai ei, että Eurooppa oli juuri vaatinut Israelia merkitsemään ns. Länsirannalla ja Golanin kukkuloilla valmistettujen tuontitavaroiden erottelun (labeling). Ne täytyy merkitä niin, että Eurooppa voi "poliittisesti" hyljätä ne tuotteet jos niin haluaa. Tällä Eurooppa julisti sen, että se ei hyväksy Juudeaa ja Samariaa (Länsirantaa) Israeliksi. Siitä kului vain muutama päivä, kun Pariisin suuri terrori-isku tapahtui. Islamin virta Eurooppaan jatkuu tuhansien uudisasukkaiden virtana. Se on kirjavaa väkeä, siinä on mukana sekä kunnon ihmisiä että kovia terroristeja.

Väkivaltaiset arabit täällä Israelissa halusivat tuoda näissä puukotuksissa jne. palestiinalaisvaltiokysymyksen jälleen maailman lehdistön etusivuille. Näin ei kuitenkaan käynyt. Syyrian tilanne sekä Yhdysvaltain menossa oleva vaalikampanja vie huomion muualle. Naton ja Venäjän kireät välit, sekä Euroopan uusi terroriongelma ovat etusivun uutiset, jotka varmaan tulevat saamaan entistä enemmän huomiota. Tällä viikolla John Kerry on jälleen Lähi-idässä keskustelemassa arabi- ja israelilaisten johtajien kanssa.

Israelilla on mahdollisuus aloittaa se suuri Välimeren alla oleva kaasuprojekti. Se on kuitenkin valitettavasti jäänyt kiinni näihin neuvotteluihin, jossa Israel itse ei ole päässyt yksimielisyyteen projektin yksityiskohdista. Sosiaalisesti ajattelevat voimat vaativat suurempaa markkinointia kotimaahan ja vähemmin osuutta ulkomaisille yhtiöille. Niin hyvältä kuin se kuulostaakin, ulkomaisten eksperttien kanssa täytyy päästä sopimukseen niiden osingosta, tai koko projekti voi jäädä meren pohjaan pitkiksi ajoiksi. Täytyy tietää missä voi antaa periksi ja missä kulkee oikea raja.

Monet teistä olette varmaan kuulleet Israelia kohuttavasta uutisesta. Vaikka tämä uutinen ei ole ollut sekulaarisissa päälehdissä ja kuvaruuduissa, se on koskettanut uskonnollista maailmaa ja synagogia. Viisitoistavuotiaalla israelilaispojalla oli raju näkykokemus. Tämä poika oli kasvanut ei-uskonnollisessa kodissa, eikä hänellä ollut paljonkaan tietoa hengellisistä asioista. Hänet vietiin näkymäisessä elämyksessä näkemään paratiisia eli Taivaan esipihoja. Sen päälle hänelle näytettiin osia kadotuksesta, joka suuresti järkytti tätä poikaa. Hän kuvaili elävästi (erään rabbin haastattelussa) Taivaan paratiisin loistoa ja nautintoa. Hän puhui vanhurskauden suuresta palkitsemisesta ja myös pahuuden suuresta rangaistuksesta. Ihmiset voivat vetää tästä erilaisia johtopäätöksiä. Joidenkin mielestä jotkut asiat voivat olla jopa ajoituksen nähden puutteellisia hänen kuvaillessa lopun ajan tapahtumien kulkua. Niistä hänellä oli hämmästyttävän paljon sanomista. Itselleni mielenkiintoisin asia oli se mitä hän näki Messiaasta.

Hän sanoi, että Messias ei koskaan tee syntiä, hän on Vanhurskas. Hän näkee kaikkien ihmisten läpi mitä he ovat. Hän ei katso onko heillä "kipa" tai hattu päässä vai ei. Hän tuntee sydämet. Vain ne jotka Hän päästää Valtakuntaan, todella pääsevät. Tämä oli se asian ydin. Messiaan nimeä hän ei sanonut tietavansä mutta hän sanoi, että tulee olemaan suuri yllätys, kun Hän ilmestyy. Ihmiset hammastelevat: "tämäkö se on!!??" Varmaan Jumala käyttää tätäkin voimakkaasti vetämään ihmisiä puoleensa. Myös kirjakaupalla meillä on ollut hämmästyttävän hyviä keskustelutilaisuuksia ihmisten kanssa, josta voisi sanoa enemminkin.

Vaimoni voi melko hyvin ja lähettää rakkaita terveisiä. Hankin haluaa kiittää kaikkia rukouksista.  Saakoon Vapahtaja-Messias siunata kaikkia teitä pyhällä armollaan.

Koko maailman tilanne, Israelin tulevaisuus ja meidän elämämme yksityiskohdat ovat Hänen kädessään. Toteutukoon Hänen ikuinen Sanansa.

Kiitos kaikille teille. Shalom ja siunausta toivottaen

Benjamin 


SYYSKUU 2015

Shalom ystävät

Kiitos teille kaikille rukouksista ja kaikesta tuestanne. Toivon että teillä oli hyvä kesä, vaikka se oli hyvin kolea siellä Suomessa. Haluaisin aloittaa tämän kirjeen raamatunkohdalla: Jeremia 51:5 sanoo Suomen Rauhanyhdistyksen käyttämässä käännöksessä hämmästyttävän tarkasti: "Sillä Israel ja Juuda ei pidä Jumalaltansa, Herralta Zebaotilta leskeksi hyljättämän; vaikka heidän maansa on kovin rikkonut Israelin Pyhää vastaan." Milloin maailma uskoo tämän!!!???

Ei Jumalalle ollut mikään pikkuasia panna Israelia 2000 vuoden maastakarkoitukseen. Lopulta, parin vuosituhannen jälkeen, Israel sai maan (tosin vain osittain) takaisin. Maailma vaatii palestiinalaisvaltiota "oikeuksien" nimissä. Kuitenkin se unohtaa, että Jumalalla on OIKEUS antaa tämä maa kenelle hän haluaa. Hän on ne oikeutensa tehnyt selväksi Raamatussa, eikä maailma halua niitä edes lukea. Jäljelle jää vain se vaihtoehto, että kun Herran tie hyljätään, sitten täytyy itse kantaa seuraukset.

Tässä yhteydessä syyskuu 2015 on ratkaiseva ajankohta, ja juuri sen 15. päivä. Silloin kokoontuu YK:n 70s assembly eli 70. istunto, ja ohjelmaan tulee ÄÄNESTYS PALESTIINALAISVALTION HYVAKSYMISESTÄ. Tämä on suuri tapahtuma suurine seurauksineen. Melkein kaikki (eli varma enemmistö) on asian puolella, eli Israelia vastaan. Tämä valtio olisi 1967 rajojen pohjalta, eli Israelin olisi mahdotonta puolustaa itseään sen jälkeen. On kyseenalaista käyttäisikö USA veto-oikeuttaan tässä asiassa.

En väitä tietäväni mitä tässä tarkasti tehdään. Sen vain uskon, että tällä asialla on tärkeys, jota on aliarvioitu. Syyskuun 14. on samalla Tishre-kuun (7. kuun) ensimmäinen päivä eli Pasuunansoittojuhla, jota nykyjuutalaisuudessa kutsutaan uudeksi vuodeksi (Rosh hashanah). Syyskuun 23. on Suuri Sovituspäivä eli Jom Kippur. Rooman paavi aikoo pitää juuri sinä päivänä tärkeän puheen Yhdysvaltain kongressissa. Syyskuun 21. eli pari päivää ennen Suurta Sovituspäivää on YK:n julistama kansainvälinen rauhanpäivä. Syyskuun 25. on määrä tulla Yhdysvalloissa YK:n johdolla käsittelyyn ns. "sustainable developement agenda" joka käsittää yhtä maailmanjärjestyksen sopimusta. (Huom! näitä asioita tietysti voidaan esittää monimutkaisella sanastolla, ettei rahvas säikähdä). Myös Atlantan kaupungissa Georgiassa on 25.9 "huomisen maailman" festivaali!! Siellä juhlitaan etukäteen, että nyt aletaan julistaa sitä, että maailman ongelmille on löydetty ratkaisut, ja uusi maailmanjärjestys on ovella. Vielä ei tarkasti tiedetä, mitä Roomasta käsin julistetaan.

Myös syyskuun 28. on verikuun päivä, jota suurelta näyttävän kokonsa tähden kutsutaan superkuuksi. Tämä on osa verikuiden sarjaa ja sarjan viimeinen. Tästä on puhuttu paljon, eikä tässä ole tarvis puhua siitä enempää. Joillekin ihmiselle on jäänyt se väärä käsitys, että puhe syyskuun tärkeydestä perustuu vain tähän verikuuasiaan, sekä parin rabbin ennustuksiin. Kuitenkaan nämä kaksi asiaa eivät ole kuin pieni osa kuviosta.

Syyskuussa myös tämä Ukrainan tilanne kiristyy. Silloin Ukrainan on määrä maksaa velkojansa Venäjälle, eikä se pysty siihen. Itä on länttä vastaan. Toinen asia syyskuussa on tämä Iranin vs. Amerikka & kumppanit ydinvoimalasopimuksen hyväksyntä tai hylkääminen USA:n kongressissa, ja sitä seuraava mahdollinen presidentin veto, ja taas sen jälkeinen äänestys. Yksinkertaisesti: Iranin sopimuksessa ei ole pelkästään kysymys Iranin ydinvoimalasta (ja Iranin erinomaisesta kyvystä huijata länsivaltoja). Se jo sinänsä on mitä suurin asia. Ja lännen kompromissi, jonka tulokset ovat Israelille mitä kohtalokkaimmat, on järjellä vaikea ymmärtää, ellei katso sitä vain taloudellisen edun näkökannalta.

Tämän sopimuksen toinen puoli on se, että Iranille (eli valtiolle joka pumppaa Gazaan tehokkaita aseita Israelin tuhoamiseksi ja käyttää Libanonin Hizbullah-järjestoä käsikassaranaan Israelia vastaan, tukee maailmanlaajuista terrorismia jne.) annetaan mahdollisuus tulla hyväksytyksi muiden kansojen joukkoon, aivan kuin se ei olisikaan terrorivaltio. Siltä poistetaan talouspakotteet, joten se saa uuden mahdollisuuden valmistautua ydinpommiin entistä tehokkaammin. Se on jo luvannut suurta lisäystä Gazan terrorismin avustukseen Israelia vastaan. Iran uhkaa Israelin tuhoa (sekä Amerikan). Israel hyljättiin täysin näiden neuvottelujen ulkopuolelle!

Tämäkin kuuluu syksyn ohjelmaan! Iranista on tulossa partneri taistelussa terrorismia vastaan!! Ja Israel, paras ekspertti tällä alalla, on ulkona eikä siltä kysytä mitään. (Totuuden nimissä on mainittava, että USA auttaa Israelia varsinkin itsepuolustusaseistuksessa.)

American Airlines on suuri lentoyhtiö, joka on kuljettanut paljon ihmisiä Israelin ja Yhdysvaltojen välisessä vuoroliikenteessä. Reilu viikko sitten American Airlines ilmoitti lopettavansa lentopalvelut Israeliin ensi vuoden alussa. Jo nyt se sulkee toimistonsa täällä Tel-Avivissa. Syy? Arabimaiden painostus, ainakin meidän uutistemme mukaan. Varmaan näette mihin tämä on johtamassa. Euroopan pankit, ainakin osittain, ovat jo nyt halukkaat boikotoimaan niitä Israelin pankkeja, jotka palvelevat Israelilaisia Juudeassa ja Samariassa (ns Länsirannalla). Eli, jos Israel ei pelaa Euroopan (ja muun maailman) direktiivien mukaisesti, pannaan hanat kiinni. Tämä kaikki kärjistyy syyskuuhun ja YK:n äänestyksiin. Eurooppa ei ajattele hintaa jonka sen täytyy itse maksaa, jos se sotii Israelia vastaan. Mikä on suhde Israeliin, se tuo joko siunauksen tai kirouksen.

On toki muitakin asioita, jotka kärjistyvät syyskuuhun. Eräs näistä on idän pankkien (BRICS) ja länsipankkien (World Bank jne. jne.) välinen sota. Tosin tämä ei ole vain syykuuhun rajoittunut asia.

Jotkut ovat varmaan perillä myös tämän Cern-nimisen laitteen asioista. Senkin ohjelma huipentuu syyskuun 23. päivään eli Suureen Sovituspäivään. Tämä Sveitsissä sijaitseva valtava hiukkaskiihdytin aikoo teknologiallaan avata oven henkimaailmaan luvattomalla tavalla. Tavalliset ihmiset eivät tunnu olevan siitä niin tietoisia, mutta mm. Ranskan ulkoministeri julisti, että silloin (23. 9) avataan syvyyden kaivo/kuilu. Nämä ovat hänen omat sanansa, jotka itse kuulin.

Olemme todella palanneet Nooahin päiviin. Jumala on sallinut asioiden mennä erittäin pitkälle. Kuitenkaan Hän ei voi odottaa loputtomiin. Maailman tiedemiehet ovat jo jonkun aikaa kehittäneet ns. transhumanismia. Ihmisten dna sekoitetaan eläinten dna:han ja tehdään "ihmisten tekemiä ihmisiä." Tätä on jo tehty!. "Kehuessaan viisaita olevansa he ovat hulluiksi tulleet!" En halua jatkaa näiden asioiden esiinottoa. Tässä vain jotain esimerkkejä siitä mitä on menossa. Useat näistä asioista huipentuvat tämän vuoden loppupuoleen.

Asiat ovat räjähdyspisteessä. Kun on kysymys Jumalan kunniasta ja sen loukkaamisesta, olemme alueella jota voimme vain hieman ymmärtää. Jumala on äärettömän hyvä. Hyvyydessään Hän on odottanut pitkään, ja ollut erittäin laupias tuomioissaan. Hän haluaa että armon kautta Hän saa kunnian. Kuitenkin, kun maailma hylkää Jumalan hyvyyden ja pitää sitä pilkkanaan, ei jäljelle jää muuta kuin palauttaa Jumalan kunnia tuomioitten teillä. Silti tuomiot ovat kuin ukkosmyrskyt, joiden jälkeen Herran hyvyyden aurinko paistaa vielä kirkkaammin.

Meille muutto uuteen ruumiiseen ja kirkkauteen on oven edessä. Israelin pelastus on oven edessä. Herra ei ole hyljännyt kansaansa. Jatkamme suunnitelmiamme elämässämme Jumalan tahdossa. Kuitenkin, jos Herra niin haluaa, kaikki voi muuttua hetkessä ja näyttää toisenlaiselta. Ei kai mikään pidä meitä maailmassa kiinni??

Messias - Vapahtaja on eilisemme, nykyisyytemme ja huomisemme. Suurta armoa teille kaikille siihen tuntemattomaan, jossa Hän kohtaa meidät uudella tavalla.

Shalom, siunattua syysjuhlaa kaikille

Terveisiä vaimoltani.

Benjamin


Kesäkuu 2015


Shalom ystävät


Kiitos teille kaikille esirukouksista ja kannatuksesta. Toivon, että voitte hyvin Jumalan armon voimalla.

 

Tämä kulunut kevät toi mukanaan paljon tärkeitä tapahtumia. Koko kevättalvi meni Israelissa pääministerivaalikampanjan merkeissä. Yhdysvaltain Valkoinen Talo yritti kaikin keinoin (ja rahoituksin) estää Netanjahun voittoa. Edeltäkäsin näyttikin siltä, että vasemmiston voitto olisi melko varma. Netanjahun puolesta oli rukoiltu paljon. "Bibi Netanjahu" voitti vaalikilvan ja voittikin reilulla enemmistöllä. Sen jälkeen seuraavat hallitusneuvottelut olivat erittäin vaikeat, mutta jatkoajan viimeisten hetkien aikana Netanjahu sai hallituksen kokoon kapealla marginaalilla.

 

Henkilökohtaisesti koimme myös monia haastavia tilanteita. Reilu kolmisen viikkoa sitten sain yhtäkkiä puhelun Britannian suurlähetystöstä. He kysyivät minulta tunsinko erästä Zoe-nimistä naishenkilöä, joka on Ison Britannian kansalainen. Mainitsin tuntevani hänet, sillä hänhän oli nykyajan antautuneimpia esirukoilijoita ja olin toistuvasti keskustellut hänen kanssaan kirjakaupalla. Kerran hän oli rukoillut (paastoten koko ajan) Israelin puolesta 80 vuorokautta yhteen menoon (jos siihen ei olisi selvää johdatusta, se voisi olla terveydelle vaarallista). Tällainen henkilö oli Zoe, iältään 51-vuotias.

 

Zoe oli ollut kävelemässä Kuolleen meren alueen kukkuloilla. Hän oli jollain tavalla (kompastunut tai saanut huimauskohtauksen???) pudonnut polulta 17 metrin syvyiseen kuiluun ja menehtynyt hetkessä! Hänen terveytensä oli ollut hyvä.

 

Viikko sen jälkeen eräs toinen esirukoilija, israelilais-englantilainen Lance Lambert sai myös "kotiinkutsun". Lance oli ollut sairaana jo noin puoli vuotta. Sairasvuoteella hän oli saanut sanan Herralta (Psalmin tekstistä):"I will deliver you", "Minä vapautan sinut".

 

Ilmeisestikin monet olettivat sen tarkoittavan parantumista. Osittainen parantuminen olikin jo alkanut aivan ihmeellisellä tavalla. Kuitenkin asiat saivat toisenlaisen käänteen, ja tämä vapautuminen tapahtuikin ruumiillisen kuoleman kautta.

 

Lance eli rukoillakseen. Otimme usein osaa hänen kodissaan oleviin maanantai-iltarukouksiin. On mahdoton unohtaa sitä lapsenomaista, mutta toisaalta niin voimallista rukousta jota hän aina harjoitti.

 

Vaikka hän oli taitava Sanan opettaja, ja tunnettu konferenssipuhuja, kaikki jotka häntä lähemmin tunsivat, olivat sitä mieltä, että hänen rukouselämänsä oli hänessä se korkein "vuorenhuippu". Hänen muistotilaisuuteensa kerääntyi ihmisiä mitä erilaisimmista piireistä ja maista. Hänen syvästi hengellinen, ja samalla brittiläisellä huumorilla höystetty palvelumielensä oli palvellut tuhansia ja tuhansia ihmisiä Jumalan tuntemisessa ja Israelin aseman ymmärtämisessä. Lance oli itsekin juutalainen ja hänen lähisukuansa menehtyi Saksalaisessa keskitysleirijoukkomurhassa.

 

Israelissa oli nyt keväällä useita konferensseja. Oli hengellisiä teemakokouksia, mutta eräs merkittävimpiä oli maailmanlaaja Helluntaikonferenssi juuri Shavuot eli Helluntaiviikon aikana.

 

Muiden tapahtumien lisäksi Israelin ulkoministeriö järjesti pari viikkoa sitten "Viidennen Foorumin Antisemitismin Vastustamista Varten" (5th global forum for combating antisemitism). Se oli hyvinkin tärkeä tapahtuma, jonka pääministeri Netanyahu aloitti vaikuttavalla puheenvuorolla. Tämä kolmen päivän foorumi ei ollut vain puheita (vaikka niitä oli paljon ja ne olivat tosi asiallisia), vaan palavereissa käsiteltiin kuinka käytännössä voidaan lain ja oikeuden avulla estää tätä mieletöntä valheaaltoa Israelia ja juutalaiskansaa vastaan. Osanottajia oli konferenssissa noin 1200, mukana tunnettuja lakimiehiä, professoreja, ministerejä ja parlamenttien jäseniä. Noin viikko tämän tapahtuman jälkeen kuulin radiouutisista, että Illinoisin osavaltio oli jo säätänyt lain Israelin boikotointia vastaan. Uskon, että se oli hedelmää tästä konferenssista. Kuitenkaan ilman esirukousta mitkään voitot eivät jaa pysyviksi.

 

Mitä seuraavaksi? Tämä on se suuri kysymys. Vuosi 2015 on merkillinen vuosi. Pääministeri on muistuttanut kansaa siitä, että meidän on valmistauduttava puolustamaan kaikkia rajoja yhtä aikaisesti. Pohjoispuolella Syyrian Assad on menettämäisillään otteen Isisin ja muiden tällaisten joukkojen edessä. Israel on suoranaisen vaaran edessä sieltä päin. Gazassa tunnelien rakentaminen ei ole koskaan loppunut. Sinne virtaa jatkuvasti lisää aseita. Yhdysvallat (ynnä liittolaiset) yrittää neuvotella viimeiseen hetkeen asti Iranin kanssa saadakseen ns. turvallisen ydinsopimuksen heidän kanssaan. Tähän yritykseen ei monikaan Israelilainen usko. Miten Israel voisi elää Iranin ydinpommien varjossa??  Arabit valmistautuvat viemään palestiinalaisvaltiokysymystä eteenpäin YK:n voimalla. Israel ei voi myöntyä vaatimuksiin sellaisina kuin niitä esitetään. Voiko tämä rauhallinen tilanne jatkua sen jälkeen, kun Israel sanoo: Tämä on mahdotonta!"

USA ei ole luvannut käyttää veto-oikeuttaan tulevaisuudessa, vaan päinvastoin on jo toistuvasti vihjaillut, että sen täytyy "uudelleenarvioida" kantansa näissä asioissa. Samalla Idan ja Lännen tilanne on vain kiristymässä. Dollarin voima maailman reservivaluuttana on luisumassa pois asemastaan, kun BRICKSin (Maailmanpankkia vastaan kilpaileva uusi valuuttajärjestelmä, jossa on mukana Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka) asema nousee. Voidaanko näin suuret asiat selvittää ilmaan aseellista välikohtausta?

 

Ja sitten se yllätyksiä tuova syksy. Pari päivää ennen Suurta Sovituspäivää (Sovituspäivä on syyskuun 23. v. 2015) Banki Moonin on määrä julistaa "International day of peace" eli kansainvälinen maailmanrauhanpäivä Yhdysvalloissa. Mitähän hän muuta aikoo julistaa?

 

Rooman paavi on menossa Valkoiseen Taloon tekemään jotain tärkeää kuulutusta Suurena Sovituspäivänä!!! Kyllä hän on tietoinen siitä, että silloin on suuri Sovituspäivä, Jom kippur. Mikä sitten on hänen suuri Kuulutuksensa?? Olisiko sillä tekemistä Cern-laitoksen kanssa Sveitsissä?? Cern yrittää avata "mustaa aukkoa" eikä taivaan portteja. Tässä vain muutama tämän vuoden kysymyksistä.

 

Meillä on vain yksi vastaus: Isan antama Poika, Messiaskuningas, joka on kuollut ja ylösnoussut. Vain Hänen kauttansa me voimme kohdata kaikki asiat. Pysykäämme Hänessä, ammennetaan kaikki Hänen voimavaroistaan. Odotetaan Hänen pikaista tulemustaan. Jumalalla ei ole ongelmia. Mikään ei ole Hänelle sattumaa tai yllätystä. Kaikki menee Raamatun Profeetallisen kuvan mukaan.

 

Terveisiä vaimoltani ja meiltä kaikilta. Suurta armoa kaikille teille

 

Benjamin


Joulukuu 2014

Shalom ystävät

Runsasta siunausta teille kaikille, ja samalla kiitos osuudestanne Israelin muurinaukossa. Hanukka-juhla lähestyykin, ja nyt on sopiva aika kerrata viime aikojen tapahtumia, vaikka vain tiivistetyllä tavalla. Kaiken keskellä voimme sanoa: "Tähän asti on Jahve meitä auttanut." Hän on se "Even Ezer", avun kivi (1 Sam. 7:12).

Niin kuin muistatte, viime kesänä meillä oli se Gaasan sota. Ei ollut epäilystäkään siitä että Israel ei voinut muuta kuin puolustautua sellaisessa rakettisateessa. Sen jälkeen maailma ei tuominnut Hamasia tavalla, joka olisi ollut ansaittu, vaan sen sijaan Israel sai eniten syytöksiä niskaansa. Terroristit saivat uutta rohkeutta. Yleensä aikaisemmin vastaavanlaisissa sodissa on ollut melko pitkä rauhallinen välivaihe. Tällä kerralla ei tapahtunutkaan näin. Heti syksyllä tuli uusia terrori-iskuja varsinkin Jerusalemissa, ja myös muualla. Noin kuukausi sitten oli puheita siitä, että onko uusi intifada kehittymässä. Kuitenkin viimeisen parin viikon aikana tilanne on ollut jossain määrin parempi, muttei kuitenkaan täysin turvallinen. Israelin tavalliset uutiskanavat eivät reagoi kaikkiin "pienempiin" terroriyrityksiin. Jerusalemin pohjoispuolelle menevää "kevytjunaa" on kivitetty usein. Kuitenkin elämä jatkuu melko normaaliin tapaan.

Eräs palestiinalaisen kabinetin huomattava jäsen otti osaa jonkunlaiseen mellakointitapahtumaan, ja hän kuoli vastustaessaan israelilaisia poliiseja. Mitä tässä välikohtauksessa todella tapahtui on nyt selvityksen kohteena. Palestiinalaisosapuoli oli sanonut, että he lopettavat turvallisuusyhteistyön (käytännössä Hamasia ja terrorismia vastaan) Israelin kanssa. Tätä ei vielä ole virallisesti ilmoitettu. Jos niin käy, siitä tulee  tilanne jota Israel ei halua. Terroristielementit odottavat vain uusia yllykkeitä.

Toinen kuuma aihe on Temppelivuori. Useat juutalaiset ovat halunneet vierailla temppelivuorella. Muslimit siitä kovasti kiivastuivat. Netanjahun piti vielä käydä Jordanin kuninkaan kanssa asiasta keskustelemassa tilanteen rauhoittamiseksi. Israel nyt kovasti rajoittaa juutalaisten oikeutta vierailla Temppelivuorella rauhoittaakseen muslimeja. Toistaiseksi pääministeri Netanjahu sai siitä tuloksia. Toisaalta tämä kompromissi rajoittaa juutalaisoikeuksia omassa maassa.

Samalla kun terroritekoja yritetään estää, viedään poliittisella taholla palestiinalaisvaltioasiaa eteenpäin uusin aloittein. Ruotsihan tätä asiaa pani alulle äänestämällä yksipuolisesti palestiinalaisvaltion puolesta (käytännössä jotakuinkin 1967 rajojen mukaan). Länsimaat näyttävät ajattelevan niin yksinkertaisesti, että se muka kannustaisi osapuolia rauhanneuvottelujen jatkamiseen. Tulos on päinvastainen! Palestiinalaisosapuoli näkee, että he saavat aikaan enemmän mellakoimalla kuin neuvotteluteitse, ja nyt kun Länsi on heidän puolellaan enemmän virallisella tavalla, he eivät millään tavalla halua tavallisia neuvotteluja. He haluavat mennä suoraan YK:hon. Toisaalta heidän perusperiaatteensa ei ole kompromissi, sillä islamilainen uskonto ei sitä salli. Täytyy saada kaikki, ennemmin tai myöhemmin. Ei mitään kompromissia! Nyt on muitakin Euroopan maita tullut mukaan äänestämään palestiinalaisen valtion puolesta. Vaikka se olisikin "epävirallinen" kannanotto, se on kuitenkin Israelin kannalta hyvin kohtalokas. 1967 rajojen [1949 aselepolinjojen] mukainen Palestiina tarkoittaa käytännössä tilannetta, jossa suurin osa israelilaisia, jotka asuvat Välimeren rannikolla, joutuu jatkuvan terroriuhan alle, puhumattakaan Ben Gurionin kansainvälisestä lentokentästä. Ammuttavia sinkoaseita voidaan salakuljettaa osina siihen lähistölle, ja koota ne sitten yhteen. Mikään YK ei tule auttamaan. Viime kesän sodan jälkeen Gaasan tunneleita korjataan, aseita salakuljetetaan Gaasaan ja maailma on hiljaa. Egypti on ollut tosin suureksi avuksi terrorismin (Hamasin) vastustamisessa.

Israelin eteläosassa tapahtui suuri ekologinen onnettomuus eli öljyvuoto, joka saastutti valtavan suuria alueita. Saasteen leviämistä yritetään estää kaikin keinoin. Siinä on jossain määrin onnistuttu.

Israelin sisäpolitiikassa on menossa suoranainen pyörremyrsky. Tämä nykyinen hallitus on ollut voimassa vasta vähän yli puolitoista vuotta. Heti alkukäsittelyssä siinä oli niin vastakkaisia näkökantoja mukana, eli Netanjahun oikeiston kuvio (ja sen mukana "juutalainen koti" puolue sekä Libermanin "Israel - kotimme" puolue), mutta samalla siinä oli myös Lapidin "OnTulevaisuus" vasemmistolaispuolue, sekä Livnin "Liike" "Movement" puolue joka myös vetää vahvasti vasemmalle.

Reilu pari viikkoa sitten pääministeri Netanjahu teki uuden lakiehdotuksen, jossa Israel julistettaisiin juutalaisvaltioksi, taaten samalla vähemmistöjen kaikki demokraattiset oikeudet. Siitä nousi valtava meteli Knessetissä (parlamentissa). Ajan puutteen vuoksi en mene syy-yhteyksiin. Vastustavia mielipiteitä oli paljon. Pääministeri koki, että koska hänen hallituksensa on hajoamispisteessä, tai sitten siihen jäisi kovin pieni enemmistö, olisi todella vaikea päästä eteenpäin. Hän ehdotti uusia vaaleja ajatellen, että reilu voitto olisi varman päällä. Uusista vaaleista äänestettiin, ja asia hyväksyttiin kolmen äänestyksen tuloksena. Uudet vaalit ovat jo maaliskuussa!

Eräs suuri vaikuttaja siinä asiassa, miksi Netanjahu oli halukas uusiin vaaleihin, lienee tämä seuraava asia. Valkoinen Talo on kulissien takana pyrkinyt manipuloimaan Israelin politiikkaa. Nämä kaksi ministeriä, oikeusministeri Livni ja valtionvarainministeri Lapid ovat Amerikan suosikkeja, ja käyneet siellä puhumassa asioita vastoin Netanjahun linjaa ja hyväksyntää. Nämä ministerit olivat hallituksessa mukana, eikä oppositiossa!!! Tätä Netanjahu ei voinut hyväksyä. Eräs toinen ministeri, joka on kovasti vastustanut Netanjahua, on työväenpuolueen Herzog. Hän näkee itsensä seuraavana pääministerinä ja on tehnyt yhteissopimuksen Livnin kanssa. On myös mainittava etta Netanjahulla on ollut erimielisyyksiä oman puolueensa ministerien kanssa. Kaikki eivät ole yksimielisesti Netanjahun tukena. Likudissa on hyviä miehiä, jotka näkevät asioita eri tavalla. Ei ole ollenkaan selvää tässä vaiheessa voittaako vasemmisto vai enemmistö tulevat vaalit. Sekään ei ole selvää, tuleeko Netanjahusta pääministeriehdokas, vai voittaako ehdokkuuden Gideon Shaar, joka on myös suosittu ja on maineensa mukainen maata ja kansaa rakastava mies. Vaalit Likud-puolueen johtajuudesta ovat kolmen viikon päästä. Sen jälkeiset maaliskuun pääministerivaalit ovat kohtalokkaat. Onko "vaaran rauhan" aika edessä?? Myöskään ei ole vielä selvää mitä Liberman tekee. Hänellä on huomattava puolue takanaan. Kahlon muodostaa uuden puolueen eikä ole tiedossa kenen puolelle hän menee. Hän kannattaa köyhien sosiaalisia oikeuksia.

Köyhiä on täällä paljon, eikä kaikilla ole ruokaa. Eilen havaitsimme että eräs lapsiperhe oli ollut useita päiviä ilman ruokaa, koska heidän shekkivihkonsa oli varastettu ja varkaat oli väärennetyllä nimellä ostaneet paljon tavaraa tehden kymmenientuhansien velan. Kaupat ottivat uhriksi joutuneelta perheeltä rahat suoraan pienestä palkasta joka kuun lopussa, ja oikeuskäsittely on kestänyt toista vuotta jne. Onneksi voimme antaa heille ruokaa. Hekin ovat uskovaisia ihmisiä. Israelissa on monia, jotka joutuvat valitsemaan ostavatko ruokaa vai lääkärin määräämät lääkkeet, kun varat eivät riitä kumpaankin.

Eräs mielenkiintoinen asia tapahtui Israelissa hiljattain. Israelissa asuvia arameakansan kristittyjä on yleensä pidetty arabikristittyinä ja heidät on rekisteröity virallisesti sillä lailla. Nyt Israel virallisesti tunnustaa heidät aramealaisiksi. Tämä on historiallinen läpimurto. Abraham oli aramealainen ennen kuin hänesta tuli heprealainen. Nykyiset "aramealaiset" Israelissa, Syyriassa jne. voivat sisältää vaikka kuinka paljon heprealaisen / juutalaisen alkuseurakunnan veriperinteellisiä jälkeläisiä. Tämä tunnustus ja asiakirjojen oikaisu oli iloinen yllätys.

Kaikkien tilanteiden keskellä meitä siunaa Psalmin 46:11 sana. Laitan sen tähän vanhemmasta käännöksestä [Biblia 1776]: "Lakatkaat ja tietäkäät, että minä olen Jumala: minä olen voittava kunnian pakanain seassa ja minä ylennetään maan päällä." Hän on saava kunnian. Uppoutukaamme yhä enemmän voimamme lähteeseen, Jumalan elävään ja voimalliseen Sanaan. Sieltä avautuvat Hengen virrat, tuore näky ja voima uskonkuuliaisuuteen, Vapahtajan kautta. Suojalinnamme on korkealla, pysykäämme siellä. Sieltä käsin teemme työtä.

Yksi meillä on ja sen mukana kaikki: Messiaan sisällinen tunteminen. Se on meille kirkkauden varma toivo. Hyvää juhlaa ja Messiaan voimmallista läsnäoloa kaikille teille. Shalom vaimoltani ja kaikilta meiltä.

BenjaminShalom ystävät

Elokuu 2014


Runsainta siunausta teille kaikille. Yritän kuvitella kuinka Israelin tämän hetken sotatilaa voitaisiin ymmärtää Suomen tietotoimistojen avulla. Se on luultavasti hyvin vaikeaa. Jotkut teistä varmaan seuraatte uutisia englanninkielisinä suoraan täältä käsin, tahi sitten Kristillisen Suurlähetystön uutiskanavan kautta. Yritän sanoa jotain näistä tilanteen suurista päälinjoista kokonaiskuvan saamiseksi.
 
Niin kuin muistatte puolitoista vuotta sitten Gaasasta tuli valtava määrä raketteja Israeliin Hamasin taholta. Israel meni, vaikka vastahakoisesti, ilmapommituksen jälkeen tankeilla maasotaan ottamaan Hamas-terrorijärjestöltä aseita pois. Maasota oli menestyksekäs siihen asti, kunnes USA Egyptin presidentti Mursin avulla painosti Israelin ennenaikaiseen ja huonoon aseleposopimukseen. Se oli huono liike, sillä vaikka se sillä hetkellä rauhoitti tilanteen, nyt joudumme maksamaan siitä korkeamman hinnan. Hamasille jäi aseet. Kaikki ulkomaiden lupaukset Hamasin rauhoittamiseksi valuivat hiekkaan. Hamasilla ei pitänyt olla enää oikeutta tuoda lisää aseita alueelle. Israel hyväksyi aselevon. Tulokset olivat tosi huonot. Viimeisen puolentoista vuoden aikana, etenkin Mursin johtajuuskaudella, Egyptin kautta salakuljetettiin valtavat määrät aseita ja kaikenlaisia raketteja Gaasaan. Israel vastusti silloin ajatusta antaa Gaasaan sementtiä, mutta YK:n ja lännen painostuksesta Israel suostui antamaan luvan kuljettaa rakennussementtiä Gaasaan. Sementtiä ei käytettykään hyviin tarkoituksiin, vaan laajentamaan jo olemassa olevaa terroristien tunneliverkostoa maanalaiseen Gaasaan. Sitä on jo nimitetty maanalaiseksi kaupungiksi. DebkaFilesin mukaan siellä on nyt arviolta yli 5000 tunnelia tai tunnelin yhdistelmää vain terrorismia varten. Ne ovat hyvin teknisesti rakennettuja ja sähkövaloilla varustettuja, joissa voi kulkea pää pystyssä ja kantaa aseita.  Mikä pahinta, monet näistä tunneleista tulevat suoraan Israeliin, niillä on kätketyt uloskäynnit Israelin asutuksissa mm. Kibbutseissa jne., emmekä edes tiedä missä kaikkialla niitä on. Tämä on kauhea tilanne. Israel tiesi, että näitä tunneleita oli olemassa, mutta kuinka paljon niitä on, kuinka ne tulevat suoraan israelilaisten kotien alle, ja kuinka pitkälle ne on viimeistelty terrorismiin, oli täysi yllätys koko maalle ministerit mukaan lukien.
 
Yli kolme viikkoa sitten alkoi nopea tapahtumasarja. Kolme Israelilaista opiskelijanuorta kaapattiin ja tapettiin. Israel meni heti armeijan kanssa haravoimaan Juudeaa ja Samariaa (ns. Länsirantaa) etsien näitä terroristeja. Israelin puolelta eräät nuoret tekivät kostomurhan ja tappoivat yhden arabinuoren, teko jonka myös Israel tuomitsi. Tätä seurasi suuri rakettisarja Gaasasta. (Rakettiammuntahan on ollut jatkuvaa, vaikka harvempaa viime vuosien aikana Gaasasta.) Israel vastasi ilmasodalla pommittaen jatkuvasti terroripesäkkeitä. Sitten tehtiin aselepotarjous, jonka Israel hyväksyi, mutta jota Hamas ei hyväksynyt. Sota on jatkunut myös maasodalla. Israel näki, että kun terroristeja tuli läpi tunneleista Israelin puolelle, ei ole muuta vaihtoehtoa kun mennä ja hävittää tunnelit niin pitkälle kuin mahdollista, ja ottaa aseet pois. YK:n rakennuksistakin löytyi vaarallisia raketteja.  
Tämä on mitä vaikein tilanne. Kun Israel menee ja pommittaa rakennukset alas, länsimaiden tietotoimistot näyttävät kuinka pahaa jälkeä on tullut. Noin tuhat arabia on kuollut tähän asti ja noin kolmetuhatta haavoittunut. Israelista on kuollut n. nelisenkymmentä ja myös on haavoittuneita. Tätä puolta tietysti näytetään ihmisille, ja se on surkeaa ja valitettavaa. Moni arabilapsikin on kuollut tai jäänyt raajarikoksi. Silloin syyttävä sormi osoitetaan Israelia kohti. Israelilainen kysyy, miksi nain. Israel itsekin valittaa tilannetta kun ei haluasi, että ketään kuolisi. Israel ei aloittanut tätä, eikä halua tätä.

Ensiksi Israel havaitsee että joku tietty talo (ja niitä on joka paikassa ja joka talo täytyy tutkia) on terroristipesäke. Sen talon alta lähtee tunneli, taloon on kätketty raketteja jne. Israel lähettää varoituksen talon asukkaille ja naapureille, että lähtevät pois. Se tehdään lentolehtisillä, puhelimella jne. Välillä varoitetaan kokonaisia alueita. Hamas tekee toisinpäin. Se sanoo ihmisille, ettei saa lähteä kotoa. Se ei valita, että ihmiset joutuvat sodan jalkoihin, jotta saa syyttää Israelia. Maailmassa on tuskin toista armeijaa, joka tekee näin paljon välttääkseen siviilien väliin jäämistä. Sota terrorismia vastaan on maailman vaikeinta sotaa.
Israel on löytänyt yli kolmekymmentä tunnelia, ja on arvioitu, että vielä menee viikosta kolmeen viikkoon, jotta nämä maatunnelit voitaisiin löytää. Ps. 74:20 sanoo hepreaksi: "Katso liittoa, silla maan pimennot ovat Hamasia (sana Hamas on myös "väkivalta") täynnä."  

YK syytti Israelia liiallisen voiman käytöstä. Länsimaat yleisesti ottaen eivät kerro niitä toimenpiteitä, joilla Israel yrittää estää siviilien väliin jäämisen. Se mitä ei kerrota, saa asian näyttämään aivan päinvastaiselta. Ei selitetä kuinka erään Israelilaisen perheen pikkutyttö ei saanut nukuttua yöllä kun hän kuuli porausta talon alla olevasta maakerroksesta. Hänen pelkonsa osoittautui todeksi. Hamasin tarkoitus ilmeisestikin oli tehdä suurhyökkäys tunneleiden kautta Israeliin ensi Pasuunansoittojuhlana syksyllä. Silloin suuret joukot terroristeja olisi tullut tunneleitten kautta suoraan Israeliin tappamaan niin monta kuin mahdollista. Kenties Herra salli tämän sodan estämään tätä kauheaa suunnitelmaa.

Hamas antaa jatkuvasti valhetietoa. Tiedotusvälineiden värityksen kautta ihmiset luulevat, että Israel ja Gaasa / Hamas ovat samanlaiset osapuolet, ja kumpikin yhtä väkivaltainen. Israelin tiedotteita ei anneta faktoina, vaan teoriana jota voi epäillä. Mitä Israel voisi tehdä??? Jos ei puolusteta, seuraukset ovat vielä pahemmat. Uskon, että suuri vastuu koko tilanteesta on myös maailman lehdistöllä. Jos terroristit yksinkertaisesti tuomittaisiin, ja Israelille myönnettäisiin puolustusoikeus, Hamas ei olisi koskaan päässyt näin pitkälle. Miksi Hamasin raketteja löytyy enemmin kuin kerran YK:n rakennuksista, ja löydön jälkeen ne annetaan takaisin terroristeille? Onneksi Herralla on lupauksia Israelille.

Jes. 54:17: "Jokainen ase, joka valmistetaan sinun varallesi, on oleva tehoton; ja jokaisen kielen, joka nousee käymään sinun kanssasi oikeutta, sinä osoitat vääräksi. Tämä on Herran palvelijain perintöosa, tämä heidän vanhurskautensa, minulta saatu, sanoo Herra." Tämänkin sodan jälkeen tulee yrityksiä YK:ssa, jossa Israelia syytetään sotarikoksista. Vain Israelilla ei ole oikeutta puolustautua. Rukoilkaamme arabiasukkaiden puolesta, jotka eivät oikein tiedä mitä tehdä. Sielläkin on ihmisiä, jotka haluaisivat olla rauhassa, mutta eivät uskalla Hamasia kritisoida julkisesti. He tarvitsevat pelastusta. Hamasilaisetkin voivat tulla parannukseen.
 
Rakettisade on jatkunut, välillä tiheämmin, välillä harvemmin. On ollut vai pari humanitaarista taukoa. Mutta se suuri kysymys on se, että mitä tulee jatkossa. Tämä on suuri kysymys. Israelia painostetaan nopeaan rauhaan. Silloin monet naista murhatunneleista voi jäädä löytämättä. Tunneleitten käsittely olisi erittäin tärkeää, sekä asetehtaitten löytäminen ja tuhoaminen. Jos sota jatkuu vielä viikon tai viikkoja, Hisballah, toinen terrorijärjestö Libanonista, voi tulla Hamasin apuun. Silloin aukeaa toinen raja ja sodasta tulee todennäköisesti suursota.

Toisaalta, jos tehdään rauha, vaikka Israel ei ole saavuttanut kaikkia päämääriä, voidaan saada pieni hengähdystauko josta maksetaan myöhemmin. Israel voidaan taivuttaa siihen jollain kansainvälisillä YK:n tai Naton takeilla, että he tulevat valvomaan Hamasin aseita ja toimintoja. Tämä on tietysti vaarallista pitkällä tähtäimellä. Siihen voitaisiin sitten yhdistää tämä "palestiinalaisvaltiokysymys" samaan pakettiin. Tämä voi viedä lopun ajan raamin hyvin pitkälle. Myös pidemmän sotatoimen päälle nimenomaan Israel taivutettaisiin "palestiinalaisrauhaan".
 
On paljon asioita joita ei voi tässä mainita. Kuva etenee nopeasti. Riittäköön tämä tälle kerralle. Palvellaan Herraa Hänen voimassaan. Odotetaan Hänen Messiaansa pikaista paluuta. Terveisiä vaimoltani ja kaikilta. Voimme hyvin.

Hän on meidän telttamajamme, kätköpaikkamme.

Shalom
Benjamin

 

Shalom ystävät

Kesäkuu 2014

Terveisiä teille kaikille sinne kesäiseen Suomeen. Toivottavasti voitte hyvin. Tosin hyvinvointi ei ole aina myötätuulta. Tärkeintä on, että kaikki mitä tapahtuu, saisi painaa "oksamme" vielä entistä syvemmälle Totuuden Viinipuuhun (aramean mukaan). Näin Taivaallinen valo loistaa tiellemme. Meillä on luonnollinen taipumus katsoa Taivaan asioita maan linssin läpi. Messiaskuningas auttaa meitä katsomaan maan asioita Taivaan linssin (eli Sanan todellisuuden) läpi. Hän vahvistaa sydämemme Hänen Poikansa odotukseen: "Herramme ohjatkoon sydämemme Jumalan rakkauteen ja Messiaan kärsivällisyyteen (samoin Ilm. 3:10)" 2 Tess 3:5.

Vaimoni Rimona jaksaa hyvin. Hän on ollut itselleni paras rukouskumppani ja vierelläni oleva rohkaisija. Kiitän Herraa Adonaita siitä, että kaikki ne terveyteen liittyvät kokeet, joita jouduin käymään läpi viime kuukausien aikana, osoittivat sen, ettei tilassani ollut mitään vaarallista. Syyt löytyivät myös siihen miksi sydänfilmissä on ollut hyvin epätasaisia kuvioita. Yksi sydänkoe on vielä tehtävä. Kiitos Herralle että täällä on hyvä terveydenhoitojärjestys. Hän käyttää sitäkin, ja voi toimia myös suoranaisten ihmeiden kautta. Kaikessa tässä opimme lisää armosta.

Kuluneen kevään aikana Israel on kokenut monia muutosvaiheita. Rauhanneuvottelut romahtivat tuloksetta huhtikuun lopulla, eikä se ollut mikään yllätys. Israel ei kokenut voivansa vapauttaa kaikkia niitä terroristitaustaisia vankeja niin kuin oli odotettu. Abu Mazen (alias Mahmoud Abbas), palestiinalaishallinnon presidentti, heti kiireesti liitti järjestönsä kansainvälisiin YK:n järjestöihin. Vastapainoksi Israel antoi lisää rakennuslupia ns. kiistetyillä alueilla. Välit tiukkenivat. Sitten Abu Mazenin Fatah-järjestö (käytännössä entinen PLO) teki yllätyksen tekemällä äkkinäisen rauhansopimuksen terrorijärjestön Hamasin kanssa (vaikka Hamas tekee myös sosiaalista työtä, se on Iranin linjaa ajava terrorijärjestö joka uhoaa koko Israelin tuhoa julkisesti). Hamas ja Fatah pohjalta muodostettiin jo väliaikainen hallitus.

Tämä tietysti on hyvin vaarallinen tilanne. Pääministerimme Netanjahu vetosi Eurooppaan ja Amerikkaan etteivät puoltaisi tätä hallitusta. Se vetoomus meni kuuroille korville. Myös Amerikka sanoi, että he mahdollisesti voisivat toimia tämän hallituksen kanssa jossa on Hamasin linjan miehiä. Samoin Eurooppa. Israel on täysin syrjäytetty tässä, niin kuin Amerikan ja Iranin välisissä neuvotteluissa. Tämä on lopunajan kuva: Israel on yhä enemmin yksin. Vain uskovista osa seisoo Israelin rinnalla sen valmistautuessa suuriin lopun ajan mullistuksiin. Onhan poikkeuksiakin, esim. Kanada ymmärtää Israelia paremmin.

Tässä tilanteessa Israelin ja Yhdysvaltain välinen suhde yhä kiristyy. Israelissa mielipiteet jakautuvat. Hyvin vasemmistolaiset ihmiset edelleen luottavat Amerikkaan, mutta yhä useammat kansalaiset näkevät ettei USA:n ulkopolitiikka ole luotettava. Israelin turvallisuusintressit on jo aikoja sitten uhrattu pois. Olemme uudessa tilanteessa. Haasteet vaan lisääntyvät. Israelin budjettikriisi sai aikaan sen, että ilmavoimilla ei ole enää varoja mm. lentoharjoituksiin. Samalla ymmärretään että nyt on mitä vaarallisin ajankohta.

Samoin parin päivän päästä meillä on presidentinvaalit. Vaikka presidentillä ei virallisesta ole valtiovaltaa, hänen asemansa kansansa edusmiehenä ja "valtiomiesten kädenpuristajana" on hyvinkin tärkeä. Todella mielenkiintoista kuka valitaan Shimon Perezin jälkeen.

Reuven Rivlin tunnetaan Jumalaa pelkäävänä ja rehtinä miehenä. Hän on syvästi isänmaallinen myös. Voittaneeko Rivlin, vai lieneekö vasemmistolaiskannatus sittenkin vahvempi. Eduskunta siis äänestää presidentin toimeensa, eikä tavalliset kansalaiset. Kansalaiset valitsevat pääministerin, jolla on poliittinen valta. Nyt on edessä vain presidenttikilpa, silla Perezin kausi on lopussa.

Eri puolissa maailmaa uskovien vaino on vain kasvamassa, kun samalla yhä uusia ihmisiä tulee Evankeliumin uskoon. Nigeriassa on viime aikoina murhattu yli 2100 uskovaista, yleensä islamin taholta. Yrittäkäämme muistaa vainottuja seurakuntia.

Kaikkien haasteiden keskellä on hyvä muistaa, kuinka Israelin Jumala ilmoitti itsensä eri nimillä aina tilanteen vaatimuksen mukaan. On hyvin hyödyllistä oppia tätä aihetta ja se auttaa meitä ymmärtämään: Kukin uusi tilanne ja haaste on vain mahdollisuus saada uutta näkyä ja kokemusta Herrasta Hänen ilmoitettujen nimiensä kautta, sillä Hänen nimensä on ilmestys Hänen luonnostansa ja elämästänsä. Meillä on kaikki se Pojan kautta.

Tämä on suuri lohdutus. Kiitos teille kaikille, siunattua kesää ja voimia Herran odotuksessa. Rakkaita terveisiä myös Rimonalta.

Shalom
Benjamin

 

Shalom ystävät
Helmikuu 2014

Kiitos Jumalalle kaikesta uskollisuudesta ja hyvyydestä jota Hän on kansalleen antanut, ja kiitos teille osuudestanne ja kaikesta tuestanne ja rukouksistanne. Herraan turvaten voimme katsoa luottavaisesti eteenpäin.

Viime kirjelmän jälkeen olemme saaneet kohdata monenlaisia suurtapahtumia. Eräs näistä oli ex-pääministeri Ariel Sharonin kuolema. Vaikka hän oli ollut koomassa (ollen kuitenkin tietoinen ympäristöstään) kahdeksan vuotta, silti hänen kuolemansa järkytti kansaa. Hänhän oli eräs Israelin nykyhistorian suurimpia persoonallisuuksia ja kykenevä armeijan strategi. Hänestä voisi sanoa niin paljon. Samoina päivinä kuoli myös Arik Einshtein, Israelin tunnetuimpia laulajia. Hän oli tunnettu lauluista jotka kuvasivat tavallisen ihmisen elämää ja hän oli juuri se kansan rakastama taiteilija sekä laulujen tekijänä että laulajana. Henkilönä hänet tunnettiin vaatimattomuudestaan, joka vetosi ihmisiin. Nämä kuolemantapahtumat pysäyttivät kansaa.

Toinen suurtapahtuma oli tämä joulukuun lopussa tapahtunut lumimyrsky. Näin kovaa lumimyrskyä ei ole ollut täällä sataan vuoteen. Se sai kansanjohdon keskittymään siihen, että tulisi olla entistä suuremmassa kriisivalmiudessa. Emme olleet valmiita tähän myrskyyn. Monet olivat ilman lämmintä ruokaa, kun sähköt menivät pois. Pääministeri Netanjahu osoitti erinomaista johtajuutta lähettämällä armeijan tuomaan ruoka-annoksia koteihin joissa ei ollut ruokaa. Sähköt saatiin paikalle melko pian, vaikka myrskyn jäljiltä oli vaikeaa korjata tilannetta muutamassa päivässä. Joissakin tilanteissa sähköjen korjuu kesti viikonkin. Israelilla on erikoinen laiva Välimerellä joka kulkee siellä jatkuvasti energialatauksella silta varalta, että jos energialähteet menevät poikki, se voi antaa hätätapauksessa energiaa ympäri maata. Johdot kulkevat meren alla. Israel lienee ainut maa jolla on tällainen "kelluva energia-asema".

Haasteet maassa eivät lopu. Jumala on auttanut suuresti näiden haasteiden edessä. Us-kon että esirukouksen vaikutus on näissä asioissa suurempi kuin kukaan voi sanoa. Ai-van tässä naapurissa, Jerusalemin kaupungissa, on kaupunginosa nimeltä Abu Tur. Näen sitä lähiötä asuntomme parvekkeelta käsin. Siellä saatiin kiinni Al Qaidaan kuuluva terroristipesäke. Heillä oli jo valmis suunnitelma räjäyttää yksi talo Jerusalemin Abu Tur lähiöstä (alueella asuu sekä juutalaisia että arabeja, juutalaiskodin he olisivat hävittäneet), sen lisäksi oli tarkoitus räjäyttää Binjane Haummaa eli Jerusalemin suuri konferenssikeskus, sekä USA:n suurlähetystö Tel Avivissa. Täten Herra esti tämän onnettomuuden, mutta kaikille oli suuri yllätys, kuinka pitkälle tämä terrorijärjestö oli toiminnassaan ja suunnitelmissaan päässyt.

Jerusalemissa päättyi vuotuinen Intercessors for Israel (Israelin puolesta rukoilevat) -rukouskonferenssi. Otimme osaa mahdollisuuksien mukaan ja koimme että näiden har-taiden rukousten vaikutus on ratkaisevana apuna Israelissa. Muun toiminnan ohella otamme jatkuvasti osaa kansan puolesta tapahtuviin rukoustilaisuuksiin.

Olette varmasti seuranneet Syyrian sotatilannetta. Kristittyjä on kylmäverisesti murhattu ja seurakuntatiloja hävitetty. Vaikka tätä on tapahtunut erittäin suuressa mittakaavassa, vain harvat länsimaiset kanavat kertovat siitä. Ääri-islamilaiset joukot ovat käyttäneet sotatilannetta hyväkseen hävittääkseen kristityt maasta. Suurimman vainon kohteena ovat aramealaiset kristityt, jotka ainakin osittain voivat olla historiallisen juutalaisen al-kuseurakunnan jälkeläisiä. Kunpa Syyria rauhoittuisi. Kaikki siellä karsivat ja pakolaisti-lanne vain suurenee. Samaan aikaan Al Qaida terrorijärjestö on suuresti vahvistanut asemiaan Syyrian sisällissodassa.

Al Qaidan päämäärä Syyriassa on voittaa Presidentti Assad. Israel on huolissaan siitä, että jos he eivät onnistu siinä, he kääntävät aseensa Israelia kohti. Silloin Israelin on pakko tulla mukaan tähän sekasotkuun suuremmalla osuudella. Al Qaida on tuonut lisää miehistöä Syyriaan ja joku aika sitten n. 1200 Al Qaida sotilasta oli mennyt Gazaan (tehdäkseen tihutöitä Israelia vastaan). Samalla Hizbullah Libanonissa on vahvistanut asemiaan. Israelin tietotoimiston mukaan he ovat saaneet käsiinsä niitä tuhoisia aseita, joita Israel on yrittänyt niiltä evätä. Samanaikaisesti (ihme kyllä) Israel ilmoitti, että tilanteen nyt parannuttua kaasunaamarien toimittaminen israelilaisille voidaan lopettaa. Emme voineet käsittää mihin tämä arvio perustui.

Syyrian kemiallisten aseiden tuhoamisohjelma pääsi alkuun, mutta jäi jumiin eikä etene suunnitelmien mukaan. Tämähän ei liene yllätys. Mutta se kuinka hevillä Amerikka ja länsivaltain edustajat etenevät rauhansuunnitelmissaan Iranin kanssa on mitä suurin yl-lätys. Iran ei ole pannut stoppia "rauhanomaiseen" atomiohjelmaansa, vaikka vetkuttelee lännestä tulevien direktiivien kanssa. Talouspakotteita on löysätty kovasti. Eikä siinä kaikki, nyt Yhdysvallat on jo hyväksynyt Iranin rauhantekijämaaksi, jonka on määrä ottaa osaa seuraavaan Syyriaa koskevaan rauhankonferenssiin. Siis Iran tulee yhdeksi johtajaksi länsimaiden rinnalla, ja se on jo hyvää vauhtia tulossa osanottajaksi "Israel-Palestiina" -rauhanneuvottelutoimikuntaan. Sen terrorismitausta ei tunnu olevan esteenä. (Yhdysvaltain kongressi ei pidä tästä sekasotkusta).

Sitä vastoin eräät Euroopan pankit ovat jo boikotoineet kahta Israelin pääpankkia, kun he suorittavat normaalia valuuttasiirtoa Juudeaan ja Samariaan (jota länsimaat jo käy-tännössä pitävät "palestiinalaisvaltiona)". Heti sen jälkeen Euroopan talousjohdossa paljastui suuret korruptiot.

En maininnut vielä USA:n valtiosihteeri Kerryn johtamasta "rauhanyrityksestä". Tämä on pommi, joka tulee räjähtämään tavalla tai toisella. Siksi en halunnut antaa siitä ennenaikaisia arvioita. Pari ajatusta on tullut mieleen. Suurin osa ihmisistä joiden, kanssa olen keskustellut, ei pidä tätä rauhanneuvottelua Raamattuun liittyvänä profeetallisena asiana. Monet Amerikasta tulleet opettajat ovat tästä poikkeuksena. Ortodoksinen juutalaismaailma pitää tätä erittäin suurena profeetallisena hetkenä, kun Israelin maita yritetään kaventaa. Maaliskuun ensimmäisenä päivänä joka on Shabatinpäivä, järjestetään Jerusalemin Länsimuurilla (ns. Itkumuurilla) massiivinen rukous Jumalan puoleen, jossa Jumalaa pelkäävät israelilaiset yhdessä huutavat Jumalan puoleen. Osanotto noussee useisiin tuhansiin (tai enempäänkin). Juutalaismaailma on hereillä.

Toinen asia tulee mieleen. Kun koittaa lopun ajan seitsemän vuoden valherauhan aika (Danielin mukaan), siinä "vahvistetaan liitto" seitsemäksi ajaksi (ilmeisesti seitsemäksi vuodeksi). Ei tavallista rauhaa tehdä niin, että se kestäisi vain jonkun vuoden, eikä siihen panna aikamääriä. Mutta jos sopimus näyttää mahdottomalta, voidaan tehdä "raamisopimus" jossa sovitaan vain keskeisestä asian aiheesta, ja sen käytäntöön panemiseen annetaan aikaa (7 vuotta). Tällöin ihmiset eivät välttämättä ymmärrä, että raamisopimus voikin olla asian toteutuminen, vaikka sitä ei pidettäisi tavallisena sopimuksena, kun kiistoja ei ole vielä ratkaistu. Onhan kirjoitettu että "Herran päivä tulee niin kuin varas yöllä" huomaamatta, kaikkien nukkuessa. Jos mukaan tulee temppelikysymys, se muuttaa koko kuvion. Tämä temppeli ei ole välttämättä mikään Salomonin Temppeli, vaan ortodoksijuutalaiset saavat oman tilan muslimien ja kristittyjen lisäksi Temppelivuorella. Siellä annettaisiin tilaa uhrata uhreja, eli siihen liittyisi ainakin lupa alttarin rakentamiseen. Myös jonkinlainen pyhäkkö siihen kuuluisi. Tietojeni mukaan tästä jo puhutaan korkeimmissa portaissa. Jos se saa vahvistusta, siitä kuullaan vielä lisää. Tämä kevättalvi antaa vielä uutta valoa meille näissä asioissa. Rukoillaan vain Herran tahtoa. Tiettyjä asioita ei voi estää rukouksella, niitä jotka toteuttavat profeetallista kuvaa. Mutta Herra tulee pelastamaan kansansa jäännöksen.

Näen tilanteen samalla vaarallisena, mutta valoisana. Herran tulemuksen odotus antaa valon, mutta samalla suuret myrskyt ovat aivan edessä jopa maailmanlaajuisesti. Siihen asti pysytään vain Hänessä. Siitä käsin saamme rukousvoimaa, auttaa lähimmäistä ja kertoa Pelastavasta Jumalasta. Lämpimimmät terveiset vaimoltani. Hän on tätä kirjoitta-essani auttamassa erästä köyhää perhettä. Kiitän Jumalaa vaimosta joka kantaa huolta toisista. Kirjakauppa, jonka työryhmässä olen mukana, on helmikuun ajan kiinni korja-usten tähden. Minulla ei ole ajankäyttöongelmaa. Ja joskus pitää levähtääkin ja käydä lenkillä jne.

Rohkaiskoon Herra kaikkia meitä Hänen pikaisella tulemuksellaan. Olkoon sydämemme anteeksiantava kaikkia kohtaan, ja olkoon Hän meille voittomme lähteenä kaikkea syntiä ja saastaa vastaan. Kuinka me muuten voisimme olla valmiita? Hän on kuitenkin aina valmis auttamaan meitä tässä kaikessa.

Shalom, rakkaat terveiset myös vaimoltani. Siunattua kevättalvea.
Benjamin

 


Shalom ystävät!
Marraskuu 2013
Sydämelliset kiitokset teille kaikesta, siunatkoon Herra teitä kaikin tavoin. Teillä on jo talvi tulossa, täällä Israelissa on parasta aikaa harvinaisen myöhäinen lämpöaalto. Sateita olemme jo odottaneet.

Sananlaskut 22:3 sanoo: "Mielevä näkee vaaran ja kätkeytyy, mutta yksinkertaiset käyvät kohti ja saavat vahingon (tulevat syylliseksi, tai maksavat rangaistuksen)." 
Viime Sovituspäivänä olimme suursodan partaalla. Asiat saivat äkkinäisen käänteen, joiden seurauksena Syyriassa alkoi kemiallisten aseiden riisunta, tosin ei puhuttu mitään biologisista aseista. Varmaan hyvä asia, mutta se ei poistanut ko. vaaraa, sillä Syyriassa olevat kapinalliset eivät luvanneet luopua omista kemiallisista aseistaan. Kuitenkin tämä tapahtumasarja on paremmin ymmärrettävä kuin tämä seuraava, jota nyt yritämme kuvailla.

Ennen kuin siirrymme siihen, tulee mieleen mitä tapahtui Romaniassa kommunismin noustessa valta-asemaan. Oli virallinen kokous. Eri kirkkokuntien edustajia oli kutsuttu yhteiseen palaveriin kommunistipuolueen edustajien kanssa puhumaan hyvästä yhteisestä tulevaisuudesta. Kirkkojen edustajat toinen toisensa jälkeen ylistivät kommunismia ja puhuivat toivorikkaita ajatuksia. Kaikki tuntuivat olevan samassa hengessä, kaikki vaikutti järkevältä siihen asti.

Richard Wurmbrandt nousi mikrofoonin eteen ja heti ääni muuttui kellossa. Hän julisti muutamalla vahvalla lauseella alastoman totuuden kommunismista, sen vihasta Jumalaa kohtaan ja kirjaimellisesti herätti koko joukon unelmista ehdottomaan totuuteen. Hänen puheensa jälkeen yksi toisensa jälkeen heräsi todellisuuteen. Yhden miehen oli paljastettava todellisuus. Hän onnistui.

Viime Shabattina eli 23.11 Sveitsissä tapahtui maailmaa mullistava tapahtuma. Nelisen päivää kestäneet neuvottelut (kuusi maata Iranin kanssa) saatiin "voitokkaaseen lopputulokseen" ja tehtiin "historiallinen sopimus", jossa jarrutettiin Iranin mahdollisuutta päästä ydinohjelmassa atomipommivaiheeseen. Näin tätä sopimusta lännessä uutisoitiin. Pari maata oli kuitenkin tiukasti eri mieltä: Saudi Arabia ja Israel. Israel (pääministeri Netanjahu) sanoi, että ei ollut kysymyksessä historiallinen sopimus vaan "historiallinen virhe."

Kumpi puoli on oikeassa? Valkoinen talo piti tätä suurena edistyksenä! Israel katsoo tätä historiallisena toistona viime vuosisadan tapahtumista, kun Hitler oli nousussa valtaan, ja Chamberlain oletti hänen olevan mies jonka kanssa voi tehdä sopimuksia. Churchill kuitenkin näki vaaran eikä mennyt lankaan. Kuitenkin Eurooppa maksoi kalliisti erehdyksestään, niin kuin sananlaskussa sanottiin.

Kumpi puoli on oikeassa? Kaukana täältä joku voi ajatella, että saa sitten nähdä. Mitä sitä miettimään. Israelille (ja jossain mielessä myös esim. Saudi Arabialle) tämä on elämän ja kuoleman kysymys. Tuon tähän muutamia näkökohtia, joita tuskin painotettiin länsimaisissa lehdissä.

Tämä sopimus ei syntynyt vain parissa konferenssissa. Sitä oli jo valmisteltu noin vuoden verran salaisissa Amerikan ja Iranin välisissä neuvotteluissa. Tämä on tärkeätä ymmärtää. 

Toinen asia on se, että tässä sopimuksessa (vaikka se ymmärretään valmistavana eikä lopullisena) Iranilta ei vaadita ehdotonta hyväksyntää kaikkiin tarkastuksiin, vaan myöntymistä useimmin uusiutuviin tarkastuksiin. 

Iranille myönnettiin oikeus rauhalliseen atomiohjelmaan. Iran tulee käyttämään tätä myönnytystä oikeutenaan jatkaa uraanin rikastuttamista (toistaiseksi viiteen prosenttiin asti on lupa).

Tämä sopimus ei puhu Iranin salaisista ydinlaitoksista!!! (lainaan Debka Files -tietopankkia). Niin sanottujen "likaisten pommien" uhka Israelille täten pysyy voimassa. 
Sentrifugeja voi tuottaa rauhassa. Niitä ei vain saa lisätä rikastamoihin. 

Iran saa käyttöönsä jäädytettyjä varoja 6 - 7 miljardia dollaria. Näistä asioista voimme sanoa sen, että tässä ei hävitetä Iranin ydinohjelmaa eikä taata sitä, ettei se voi salailla osia siitä. On amerikkalaisia kenraaleja jotka sanovat, että on varmaa, että Iran on saava atomipommin tämän ohjelman mukaan.  Oliko Netanjahu oikeassa?
Iranin ylin johtaja ei ole presidentti vaan uskonnollinen johtaja tekee lopulliset ratkaisut. Juuri ennen tätä rauhankonferenssia hän haukkui Israelin koiraksi. Hän ei ole koskaan lakannut uhmaamasta Israelia tuholla. Mutta on vielä eräs tekijä joka panee tämän koko ohjelman tarkempaan valoon. Tämä tiedotus perustuu Debka Filesin ja World Net Dailyn informaatioon. Jerusalem ja Riad ovat hämmästystä täynnä, sillä Obama tekee Iranin yhdeksi seitsemästä maailmanvallasta, jotka ratkaisevat Lähi-idän asiat. 

Tämä olikin se porkkana jolla Iran saatiin myöntymään sopimukseen, jossa se saa miltei kaiken mitä se haluaa. Atomiohjelma ei pysähdy. Rakennelmia ei pureta. Laitoksia ei rikota. Parchin voimalaa (yksi sen atomivoimaloista) ei edes mainita sopimuksessa. Kulissien takana tehtiin Iranille lupaus jossa siitä tehdään USA:n läheinen liittolainen Israelin tilalle. Se saa jopa oikeuden olla osana ratkaisusta Israelin rauhanohjelmassa (luultavasti).

Me tiedämme Israelissa että kahta läheisintä liittolaista ei voi olla: Israelia ja Irania. Iran uhoaa Israelin tuhoa. Kun Amerikka valitsee Iranin, joka ei ole koskaan luopunut terrorismista partnerikseen, Israel saa Juudaksen suudelman länsimaailmalta kauniiden puheiden muodossa. Esim. näin: "Me ymmärrämme teidän huolenne, mutta tätä tilaisuutta rauhaan on käytettävä hyväksi..."

Israelilla ei ole mahdollista tehdä tässä asiassa virhettä. Holokaustin massamurhat eivät ole täällä kaukaisia asioita ja jokainen uusi "Hitler" on otettava vakavasti. En niinkään ihmettele sitä mitä tapahtuu, vaan sitä kuinka vähän uskovien keskuudessa seurataan aikain merkkejä. Ymmärrän että onhan muitakin tehtäviä jotka täytyy hoitaa. Mutta meillä ei ole varaa ummistaa silmiämme tässä vaiheessa. Jos Netanjahu on oikeassa, Israel on kavallettu (vaikkei' hän käyttänyt tätä sanaa) ja maailma on valmis toivottamaan antimessiaan tervetulleeksi, kun se hetki koittaa.

Otetaan itsellemme Pietarin kehotus kasvaa vain armossa ja meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeshuan Messiaan tuntemisessa (2 Piet. 3:18)

Hän tulee pian

Rakkain terveisin
Benjamin ja Rimona